דו"ח הישגי שינוי בממשלה הנוכחית

Zack DA

New member
"הישגים"

הפסקת פקחי השבת. ממש הישג. (רימו אתכם, אגב. הם הוחזרו לפעילות). ביטול חוק טל (עוד פעם רימו אתכם. החרדים ממשיכים לקבל פטורים). עידוד מכירת בשר חזיר (מחר גם יעודדו להטביל יהודים).

מסכים איתך לגבי 2 הסעיפים הראשונים

אבל לא עם הסעיף השלישי. קודם כל, איזה עידוד בדיוק יש במדינת ישראל למכירת חזיר? העיקר שזה לא יאסר, ושכל מי שרוצה לאכול חזיר, יוכל לקנות אותו בלי בעיה, ושמי שרוצה למכור אותו לא יסתכן בקבלת קנס ושמי שרוצה לגדל חזיר במדינה יוכל לעשות זאת (מה שיגרום להוזלת המחיר).

Zack DA

New member
לעודד מכירת בשר חזיר ?

מדוע שלא נעודד מכירת חמץ בפסח ? כבר אין כבוד לדת ? ואולי נעודד מכירת גראס ? הרי כמו שאמרת קודם - מי שרוצה, שיקנה.

אחלה דמגוגיה:

בלס"ד (בלי סייעתא דשמיא) אנחנו לא מעודדים ואף מעודדים להימנע מעישון גראס מכיוון שזה מזיק לבריאותו של המעשן, ואנחנו אף אוסרים את זה בחוק מכיוון שיש חשש שזה יגרום סכנה לבטחונם של שאר האנשים, גם אלו שלא מעשנים, למשל בגלל נהיגה בהשפעת הסם. איפה אתה מוצא סכנה לבריאות או כל סכנה אחרת באכילת בשר חזיר או חמץ בפסח? ואיפה הסכנה לשאר האנשים, גם אלו שלא אוכלים חזיר וחמץ בפסח? הסכנה היחידה היא שחס וחלילה דתיים יגלו שיש אנשים שחושבים אחרת, שאינם מאמינים בכל הפולחן המגוחך הזה, וחס וחלילה הם "יתפקרו" ויעשו חילוניים בעצמם. אוי גוועלד!

הרגשות שלי חשובים לי יותר

מה, לחילוני אין רגשות? הוא לא נפגע כשלא מאפשרים לו לאכול אוכל בסיסי כמו לחם בפסח? רגשותיו לא נפגעים הרבה יותר מכל דתי כשאוסרים עליו להתחתן עם בחירת ליבו בגלל שהיא לא שייכת לדת המתאימה? הוא לא נפגע הרבה יותר כשהוא נאלץ להיכלא בביתו כל שבוע בשבת מכיוון שאין אוטובוסים ולא לכולם יש רכב פרטי? תעשה לי טובה, הרגשות של הדתיים שכביכול נפגעים בגלל שחילונים לא שומרים את מצוות ההלכה - הפגיעה בהם היא ברמה נמוכה בהרבה מהפגיעה בזכויות הבסיסיות של החילונים. אז המדינה לא צריכה "לעודד לאכול חזיר" או "לעודד לאכול חמץ בפסח", אבל היא בפירוש חייבת לאפשר את אלו מאזרחיה.

Zack DA

New member
אתה צודק מאוד

אני פשוט רואה גם את הצד של החרדים בעניין הזה - ולפי דעתי מדובר בהחלט בהקרבה נסבלת של הציבור החילוני בעניין זה.

מה פירוש נסבלת?

ברור שבני אדם יכולים לסבול דברים חמורים הרבה יותר מהכפיה הדתית שיש בישראל. כך לדוגמה את הסבל של הפלשתינאים תחת שלטון הכיבוש. השאלה היא האם הסבל מוצדק? האם יש לו תכלית חשובה באמת, כמו למנוע סבל גדול יותר במקרה של הפלשתינאים זו יכולה להיות סיבה אולי מוצדקת - כביכול כדי למנוע את הסבל מעם ישראל. אבל במקרה של הסבל שהחברה החילונית סובלת מהכפיה הדתית, אין לזה שום טעם שמצדיק את זה. למה הכוונה? הסבל שסובל זוג שרוצה להתחתן בישראל ואסור לו בגלל החוקים שנובעים מהדת (כמו למשל האיסור על חתונה בין בני דתות שונות או בני אותו המין) הוא הרבה יותר גדול מהסבל שיסבול אותו חרדי שיאלץ לקבל את זה שיש בארץ הקודש אנשים שנשאים בניגוד להלכה. כנ"ל לגבי אוטובוסים בשבת - הסבל של מי שנאלץ להישאר בביתו בגלל שאין תחבורה ציבורית גדול בהרבה מהסבל של החרדי מהידיעה שיש "חילול" שבת בפרהסיה.

Zack DA

New member
לכן אמרתי

שצריך למצוא פתרון לפסולי החיתון. אך הסבל במקרה של בשר החזיר - הוא גדול יותר אצל החרדים.

למה אתה חושב כך?

אכילת חזיר היא חלק מהתרבות של חלק נכבד מעם ישראל, בעיקר אצל יוצאי ברית המועצות. מה ההבדל בין זה לבין התרבות של החרדים שאומרת לא לאכול חזיר ולמשל כן לשתות יין בניגוד לתרבות המוסלמית. מדוע לא לאפשר לכל אחד לנהוג על פי מנהגיו ועל פי תרבותו? מהי הפגיעה הגדולה כל כך ברגשות של החרדים בכך שהם נאלצים לחיות עם העובדה שיש מי שמאמין אחרת מהן ושיש לו אורח חיים שונה משלהם? לי זה נראה כאילו הם לא באמת נפגעים, אלא פשוט מאמינים שעליהם לכפות את קיום מצוות הדת, כמה שהם יכולים, על מי שמוגדר על ידם כיהודי על פי ההלכה. לכן הם משתמשים בפגיעה ברגשות כביכול כדי לכפות עד כמה שהם מסוגלים אורח חיים דתי.

Zack DA

New member
כי בסה"כ מדובר בחזיר - לא בחיתון

בקשת ממני קודם לקחת דברים בפרופורציות - והסכמתי. אולי תצא קצת לקראתי ?

אין ספק שזה פחות.

אין ספק שהפגיעה בזכויות האדם כשמדובר באיסור על מכירת חזיר היא פחותה מאשר באיסור על חתונה ושתי הפגיעות האלו הן פחותות מהפגיעה בזכויות האדם כשמדובר למשל בעוצר וסגר. אולם עדין, הפגיעה הזאת היא חמורה בהרבה מהפגיעה כביכול ברגשות החרדים. אבל אתה יודע מה, האם אתה מוכן לפשרה שאומרת, נניח: חזיר בארץ הקודש - לא, אבל חתונה אזרחית בין בני אותו המין או דת שונה כן, ותחבורה ציבורית בשבת כן. אתה חותם על זה?

Zack DA

New member
אז ככה

חזיר בארץ הקודש - לא. תחבורה ציבורית - לצורכי צדקה ובמקומות ללא אוכלוסיה דתית. חתונה אזרחית - לא. מעמד שווה ערך לכל הרוצים להכרה ציבורית - כן.

לא ברור:

חזיר - תגיד מה שתגיד, אבל בפועל מעולם לא נפסקה מכירת החזיר בארץ וטוב שכך. עכשיו כשש"ס לא במשרד הפנים, אז גם הקשיים על המכירה יעלמו. תחבורה ציבורית? מה אמור לדעתך לעשות אדם חילוני שחי בשכונה מעורבת, שאין לו רכב, כשהוא רוצה לצאת מביתו בשבת במחיר סביר? חתונה אזרחית - אין לי התנגדות שלא תקרה לזה חתונה אלא בשם אחר, כל זמן שתיתן את כל הזכויות. אבל אם אתה מסכים לזה, אז מה אכפת לך שיקראו לזה חתונה?

Zack DA

New member
כי זו פגיעה ברגשות הציבור

אגב, אני חוזר על עצמי
. ולאותו אדם שאין לו כסף, אין לי מה להגיד. החיים קשים ולא הוגנים תמיד.

השאלה היא איפה הפגיעה גדולה יותר:

הפגיעה ברגשות של הדתי שיאלץ לראות רכב ציבורי נוסע בשבת, שאגב, זכות זו, לא מעוגנת בזכויות הבסיסיות שאמורות להיות לאזרח במדינה דמוקרטית. לעומתה הפגיעה בחופש התנועה של האזרח חסר הרכב הפרטי / רשיון נהיגה, שהוא כמובן זכות בסיסית במדינה דמוקרטית שמותר לשלול רק מאסירים או מחשודים בפשע לזמן קצר.

Zack DA

New member
ולכן אנו מגיעים לעובדה

שמדינת ישראל היא גם יהודית וגם דמוקרטית - ולא רק דמוקרטית. וכאן - אנחנו באמת נתחיל מעגל חדש...

למעלה