דו"ח חניה לרכב נכה עם מעלון

haderacity

New member
דו"ח חניה לרכב נכה עם מעלון

שלום,
אני נכה בעל רכב עם תו ירוק, חשוב לציין שיש לי פגיעה קשה ברגליים ואני בקושי הולך.
חשוב לציין במתחם בו חניתי (תחנת רכבת בחדרה) בשעה מאד מוקדמת כל חניות הנכים "הרגילים" 5 במספר תפוסות ואם אני רוצה לחנות בסביבה אני צריך לחנות במרחק של כחצי קילומטר מתחנת הרכבת.
בנוסף יש 3 חניות בהן יש שלט שהן מיועדות לרכב גבוה עם מעלון.
בלית ברירה עקב מגבלתי הקשה חניתי בחניות אלה וקיבלתי דו"ח ע"ס 250 ש"ח מהעירייה, אני יודע שחניות אלה מיועדות לנכים בכיסאות גלגלים אך האם ניתן לבטל את הדו"ח ?

yoelbeker

New member
תאר לך איך מרגיש נהג עם מעלון שתפסת את מקומו כשאסור לך?

אתה עוד יכול להסתובב ולחפש חניה רגילה..בעל רכב כזה עם מעלון לא יכול....
אם נכה פוגע בחנית בנכה אחר למה אנחנו בכלל מתלוננים על בריאים שפוגעים בחנית נכה
כדי לבטל את הדו"ח אתה צריך סיבה טובה....

haderacity

New member
מי אמר שאסור לי, ככל הידוע לי אין בחוק הפרדה

בין חניה של נכה רגיל לבין נכה בכסא גלגלים
ותאמין לי הרבה יותר קשה לי להתנייד ממקום למקום מאשר למי שנמצא בכסא גלגלים, לא שאני משווה חלילה.

yoelbeker

New member
עובדה שקיבלת דו"ח אם היה מותר לא היית מקבל.

אם יש הפרדה בחניות כנראה שזה כן חוקי, אם קיבלת דו"ח כנראה שאסור לך לחנות בחנית נכה המסומן גם לכסא גלגלים...ואין כאן ויכוח למי קשה יותר...לא את זה שאלת.
ועצה אישית.... אל תנסה אפילו לטעון את שכתבת כאן בבקשה לביטול הדו"ח, כי נכה הפוגע בנכה אחר בחניה קשה יותר מאדם רגיל הפוגע בנכה...אתה כנכה יודע איך ההרגשה שתופסים לך את החניה הכחולה.

haderacity

New member
בדקתי עכשיו את הנושא והדו"ח לא חוקי

בג"ץ 8735/11 עמותת נגישות ישראל נ. שר התחבורה
&nbsp
1. בעתירה שבפנינו מלינה העותרת על כך שהמשיבים החליטו להנפיק סוגים שונים של תג נכה לעניין חוק חנייה לנכה, התשנ"ד-1993. התגים השונים היקנו זכויות שונות לגבי חנייה.
&nbsp
2. בתגובתם של המשיבים הודו הם שאכן ניפקו בעבר סוגים שונים של תגים. הסוגים השונים של התגים אומנם היקנו זכויות שונות בכל הנוגע לחניית נכים. המשיבים הודיעו בתגובתם כי הגם שבעבר הונפקו סוגים שונים של תגים, הרי מעתה ואילך לא תוקנינה זכויות שונות לבעלי התגים השונים. במלים אחרות, מעתה זכויות החנייה תהיינה זהות בלא אבחנה על פי סוג התג. מכך עולה כי העתירה התייתרה.
&nbsp
3. עם זאת, המשיבים מאשרים כי יש צורך להביא שינויים בחקיקה בכל הנוגע להסדרת הזכויות של נכים באשר לחנייה. פרקליטתם של המשיבים מסרה כי תזכיר של הצעת חוק בנושא יונח על שולחנה של ועדת השרים לענייני חקיקה, תוך שלושה חודשים. רשמנו לפנינו דברים אלה. אכן, סבורים אנו שיש לקדם חקיקה שתסדיר את נושא החנייה של נכים באופן ברור ומדויק ובדרך טובה יותר מאשר הדבר נעשה עד היום. ניתן להניח, שבמסגרת תהליך החקיקה תישמע עמדתם של ארגוני הנכים. אנו מציינים זאת משום שמתברר כי קיימים חילוקי דעות בין חלק מארגוני הנכים.
&nbsp
4. העתירה נמחקת איפוא. אין צו להוצאות.
&nbsp
&nbsp

yoelbeker

New member
חחח מאיזה תאריך? חפש את החוק המקורי לא פרסומי עמותה...

היכן קורא פסק דין? אני דווקא קורא שהעתירה נמחקה....
אם תקרא היטב הנושא הוא לא חנית נכה עם כסא גלגלים מול נכה חניה רגיל אלא סוגי תוי החניה...לידיעתך יש 2 סוגי תווי חניה אחד עם כסא גלגלים ואחד עם תו חנית נכה עם משולש ירוק...
גם נכה בעל תו נכה כחול ורכב נכה רגיל ללא מעלון אסור לו לחנות במקום חניה המיודע למעלון בלבד!!!!
על זה הייתה העתירה...
אגב העתירה אם איני טועה היא מ 2011 ומאז לא היה שום שינוי.

חניה

1. העתירה אומנם עוסקת רק בתגי נכים
2. אם אני לא טועה הוספת שילוט רק לרכבים גבוהים הוא לא חוקי , השלט עצמו חניית נכה שהוא המקורי כך הוא מוכר בחוקי התעבורה. התוספת המקומית רק לרכבים גבוהים או רק לרכבים עם מעלון הוא תוספת מקומית, לדעתי צריך להתייעץ היטב עם עורך דין או לחפש פסיקה עדכנית בנושא. ולהביאה בכתיבת הערעור לעירייה.
לפי מה שהספקתי לבדוק אין תוספת כזאת במשרד בתחבורה אולי אלו תקנות מקומיות

yoelbeker

New member
מידיעה אישית כל תמרור במדינה צריך אישור משרד התחבורה

קשה לי להאמין שמשרד התחבורה מאשר תמרור\חניה לא חוקית.
כנראה שיש סיבה שמקצים חניות לרכבים גבוהים עם מעלון בכל החניות ברחבי הארץ גם אם התקנות מקומיות הם תוקנו בכל הארץ.
אסור לכל רכב שהוא לא רכב עם מעלון לחנות בחנית נכים המסומנת לרכב גבוה ולא משנה מה הסיבה....זה המקום היחיד שנכה עם מעלון יכול לחנות ולצאת מרכבו עם הכסא גלגלים ולחזור ולעלות לרכבו מבלי שיחסמו אותו....
נכה עם תו חניה יכול לחנות גם בחניה רגילה עם כל הקשיים לכך...אבל נכה עם כסא גלגלים אם תפשו לו את החניה הוא לא יכול לחנות ויחזור הביתה...

מעבר לחוקים ותקנות ישנה מציאות שלא כתובה בחוקים ותקנות...גם לך ערן רכב גבוה מי כמוך יודע....

ולי אישית קרה לא פעם שחנית בחנית רכב גבוה ורכב נכה חנה לידי בפסים הלבנים כך שלא יכולתי להיכנס לרכב.

חניה

לא אמרתי שזה לא תקיןולא הכרחי. אמרתי שלא בטוח שזה בתחום החוק ולא בטוח שלא ניתן לערער על זה.
לי יש נוהג קבוע חונה באלכסון בחניות רגילות או בחניות נכים ללא הפסים (כשאלו עם הפסים משום מה נתפסות ראשונות ע"י רכבים נמוכים) וגם בחניות לרכבים גבוהים שיש את הפסים בין החניות אני לא לוקח סיכון וחונה באלכסון (כמובן שאני מנסה לא לפגוע בחניה שליד

haderacity

New member
כנראה לא קראת את הכתוב בסעיף 2

"המשיבים הודיעו בתגובתם כי הגם שבעבר הונפקו סוגים שונים של תגים, הרי מעתה ואילך לא תוקנינה זכויות שונות לבעלי התגים השונים. במלים אחרות, מעתה זכויות החנייה תהיינה זהות בלא אבחנה על פי סוג התג. מכך עולה כי העתירה התייתרה".
&nbsp
העתירה התייתרה כיוון שמשרד התחבורה הודה שמעתה זכויות החניה תהיה זהות בלא אבחנה על פי סוג התג.
&nbsp
פסק הדין ניתן ב 09.05.12, התייעצתי עם עו"ד (לא מתחום התעבורה) והתרגום הינו במידה ולא חוקק חוק חדש מאז, כל נכה יכול לחנות בכל חניית נכים והשלט בו רשום מיועד לרכב גבוה עם מעלון אינו חוקי.
אם היה רשום רכב עם תו כחול ניחא[ מה ההגדרה לרכב גבוה עם מעלון, אם יש לי ג'יפ הוא נחשב רכב גבוה ?
אם יש לי מעלון שלא ניתן לראות מבחוץ איך הפקח/שוטר יודע ?
יש כאן מדרון חלקלק שאפשר לצאת ממנו

yoelbeker

New member
נכון אבל כלום לא נעשה!!!!!

גם היום לבעל תו חניה כחול עם סימן כסא גלגלים יש עדיפות על תו חניה משולש.
במקרה הייתי פעיל בנושא זה דרך המשמר החברתי. עד היום לא תוקנה התקנה!!!!
רכב גבוה הוא רכב עם מעלון צידי שכדי שהנכה יצא מהרכב הוא צריך לפתוח מעלון לכסא גלגלים שלו, וברכב יש מדבקה המבקשת להשאיר 1.5 מטר....ולא ג'יפ יוקרתי שכנראה יש לך לפי השאלה...

התייעצת..אין בעיה...אם אתה פוגע באחיך הנכים עם כסא גלגלים..למה לאוכלוסיית הנכים להתלונן על אזרחים בריאים החונים בחנית נכים...
תבין: לא הכל זה חוק...יש גם אנושיות...אם סימנו חניה מיוחדת לרכב גבוה..רכב שכדי שהנכה יצא ממנו הוא צריך 1.5 מטר כדי שכסא הגלגלים יצא, חניה זו מיועדת רק להם!!!!!אתה יכול לחנות בחניה אחרת הם לא!!!! הם יחזרו הביתה!!!!

אותי אינך צריך לשכנע...אני כנכה עם כסא גלגלים מתבייש בנכים הפוגעים בזכויות נכים אחרים ומחפשים להצדיק את עצמם....תשכנע את אלה שנתנו לך דו"ח.

איבנהו21

New member
מדבקה עם בקשה לא לחנות במרחק פחות מ 2.5 מטר

המדבקה - לפחות בתמן היא עם בקשה/הוראה לא לחנות במרחק פחות מ 2.5 מטר. המעלית היא מעל 1 מטר וגם כסא חשמלי כמו שלי. אני גם חונה לעתים באלכסון (רק אתמול חניתי וחסמו אותי כי לרוב אנשים לא קוראים ולא מתיחסים למדבקה זו).

yoelbeker

New member
תספר לבחור איך הרגשת אפילו שאין תקנה רשמית...ספר בחיאת...

דרור9000

New member
גם לנו יש מכונית עם מעלון לדעתי אנשים פשוט לא מודעים למשמעות

לפעמים חסמו את בן זוגי אנשים שנראו לי טובים דווקא.

haderacity

New member
אתה עונה לגופו של אדם ולא לגוף השאלה

אין לי בכלל ג'יפ כפי שהסקת מתשובתי וגם אם היה לי זה בטח לא עניינך.
תאמין לי אני יודע מה זו התחשבות ואם לא הייתי חונה שם גם אני הייתי צריך לחזור הביתה, עקב מגבלתי הקשה.
&nbsp

yoelbeker

New member
ממש התחשבת...עובדה שלא התחשבת ונקנסת על כך....

נכון..עונה לגופו של אדם כנכה עם מעלון היודע איזה נזק גרמת לכאורה לנכה שלא הייתה לו חניה והיה צריך לחזור כלעומת שבא.....
לזה אתה קורא התחשבות?
ממש לא אכפת לי אם יש לך ג'יפ או מטוס..רק תפסיק לפגוע באחיך הנכים....
בזה הסתיים מבחינתי הדיון!!!!

יענקלה9

New member
דו"ח חניה

גם אני קיבלתי דו"ח חניה על מדרכה בחדרה. שלחתי מכתב לעיריה ובו בקשה לביטול הדו"ח, דחו את בקשתי, ביקשתי להישפט, וביום המשפט לפני תחילת הדיון ביטלו את האשמה נגדי. אני מציע לך לנהוג כמוני.

yoelbeker

New member
אתה משווה את בין המקרים? לנכה מותר לחנות על מדרכה

במקרה הנוכחי חנו בחניה לא להם , זה כמו שרכב רגיל יחנה בחניית נכה מבלי שאין לו תו חניה....
צריך להוקיע מקרים כאלה.

תגיש עירור ויבטלו לך או יפחתו לך.

שלח להם פניה מצורף תו נכה וייתכן שיוותרו לך.

למעלה