דו"ח משפחה חדשה מגלה

דו"ח משפחה חדשה מגלה

דו"ח משפחה חדשה מגלה כי 40,000 נשים הפילו בישראל בשנת 2004 פורסם בידיעות אחרונות בתאריך 5/12/05

טעויות!!!!!!!!!! אל תצחיקי אותי

לדרוך למישהו בטעות על הרגל זו טעות לבגוד במישהי זו טעות אבל סליחה הפלה = רצח אין פשוט מזה עשית טעות לא היית זהירה תשלמי על זה אין מה לעשות הבעייה שאנשים מעדיפים לברוח מהטעויות שלהם

יש לי חדשות בשבילך

תשתמש בכל האמצעי מניעה ועדיין לא תהיה מוגן ב100%. זכותה של האישה לבחור אם היא רוצה או לא רוצה תינוק, והפלהזה לא רצח.

אפשר ללדת ולמסור לאימוץ

ותראה לתינוק יש נשמה מהיום הראשון וזה רצח לכל דבר וזו לא זכות של אף אדם להחליט אם הוא רוצה להרוג את התינוק שלו

Zoharrr

New member
תשמע שניה

אתה חושב שנערה בת 16 שכן עשתה טעות טיפשית ובזמן אקט לא השתמשה בקונדום או גלולות ונכנסה להריון צריכה להפסיק את כל החיים שלה בגיל 16 ולגדל תינוק?! איזה חיים יהיו לילד הזה אם אמא שלו תעזוב את הלימודים או לא תשקיע בהם בגללו?? סביר להניח שהיא בקושי תמצא עבודה בשביל לכלכל את שניהם! וגם אם היא תמסור אותו לאימוץ,זה לא אחר מלעשות הפלה כי גם כאן יש התנערות מאחריות במובן מסוים. או שכמובן יש את האופציה שההורים שלה יגדלו אותו או בתור אחיה או בתור הבן שלה,אבל שוב,התנערות מאחריות. ולידע הכללי שלך:הפלה בחודשיים הראשונים זה לא רצח, אם למדת טיפה ביולוגיה בחודש הראשון(אני לא בטוחה אם גם בשני)אין אפילו עובר!זה מקבץ תאים. אכן תא מבצע נשימה תאית והוא יצור חי אבל הוא לא בנאדם,עובר או ילד. הוא לא מרגיש. הפלה בחודש שלישי ורביעי זה אכן רצח.בגלל זה בחודשים האלו ההפלה מתבצעת ע"י גרידה(-גירוד של דופן הרחם והוצאת העובר)לעומת החודשיים הראשונים שבהם פשוט לוקחים 3 כדורים בהפרשי זמן שונים שהם מעין סוג של פיצוץ הורמונים שגורמים לדופן הרחם עם מקבץ התאים הזה, להתקלף מעצמו ובעצם גורמים לאישה לקבל מחזור. בתור אחת שכמעט והיתה במצב כזה כן הייתי מבצעת הפלה ולהיכנס להריון זאת בהחלט טיפשות גדולה,ממש טימטום אבל זאת גם טעות!

תראי מה שתגידי לא יעזור

הפלה זה לסיים חיים של מישהו יודעת מה גם אם את לא מאמינה בתורה תדעי לך מה שהמדע עכשיו מגלה הוא מגלה באיחור מהתורה המדע עובד ועובד ובסוף מגיע למה שכתוב בתורה אז תדעי לך שלתינוק מהיום הראשון יש נשמה והוא מרגיש ושומע הכל ויש על זה מחקרים אם את רוצה תקראי את הספר תורה ומדע ותביני למסור לאימוץ נכון זה סוג של התנערות אבל לפחות את לא הורגת בן אדם זה לא משנה מה התהליך הפיסי העובדה שאת יצרת חיים מתוך חוסר זהירות ואחר כך הולכת והורגת את העובר בגלל שאת לא רוצה לשלם על הטעות שלך זה לדעתי פשע ושלא תביני אני כמעט הייתי אבא בגיל 17 אבל אמרתי לחברה שלי שאם היא עושה הפלה אני לא מדבר איתה ואני יעשה מה שאני יכול כדי למנוע את זה גם בית משפט אמרתי לה גם אני לא רוצה תינוק אבל אני רוצה למסור את הילד לאימוץ כי אני לא הורג את הילד הזה זה היה אחרי שכמעט חודש היא לא קבלה והיה לה מחזור קבוע היינו בטוחים שיש תינוק אבל גם עם כל הדאגה שלי אני לא יהרוג תינוק חף מפשע

אתה אטום לגמרי

מה אתה מתווכח עם עובדות? היא צודקת, עובדתית הפלה בחודשיים הראשוניםזה לא רצח כי אין תינוק, לא מתאים לך? חבל, אבל זה לא משנה עובדות קיומיות. אני אומר לך את זה כאחד שכן למד ביולוגיה, אחי סטודנט לרפואה אתה מוזמן גם לשאול אותו. מי אתה שתגיד לבחורה שאפילו לא נשואה לך מה לעשות עם הגוף שלה??? (*נדב בהתקף פמיניזם*). הפלה זה דבר חוקי, אנחנו לא חיים בארה"ב אבל אתה בהחלט מוזמן להגר. תסלח לי אבל אתה פשוט דפוק! מה לא מובן לך בעובדה (!!!) שבחודשיים הראשונים אין תינוק?

דפוק אתה יכול לקרוא לעצמך

אבל כמו שזה הגוף שלה זה גם הזרע שלי ואני לא יקח חלק בזה ואני מקווה שזה יהיה חוקי זמני כי בעזרת השם נשנה את החוק הזה ושייתנו לאנשים האלה שעושים את זה עונש כפי שמגיע להם על רצח אל תשכח להריון דרושים שני אנשים ואם היא היתה רוצה הפלה הייתי הולך לבית משפט ומבקש לקחת את הילד הזה כי מדובר בזרע שלי ובבשר שלי בדיוק כמו שמדובר ברחם שלה ובגוף שלה והייתי מונע את זה ממנה כי אין לה זכות להחליט בשבילי אם יהיה לי ילד או לא

תנסה שלא לומר לי מה לעשות

הזרע שלך, הגוף עדין שלה, וזה מה שקובע. אתה יכול לקוות, אבל זה לא יעזור לך, המדינה הזאת תהפוך יותר דמוקרטית ולא פחות. אתה ממשיך להפגין בורות? הזרע שלך, אבל בשר? אין ילד! לך תלמד עובדות מלבד הספר ההזוי שלך. יש לך אלף פעם הזכות להחליט אם היא רוצה ללדת או לא. לך אין זכות לא על הגוף שלה, לא על הרצון שלה.

מי אמר לך שאין ילד

אתה מאמין למדע אני מאמין לתורה מעניין שהמדע כל הזמן מגלה מה שהתורה כבר אמרה לפני 2000 שנה אז עשה לי טובה העובר מהיום הראשון יש לו נשמה הוא מרגיש חושב צוחק ויודע מעניין ד"א שהמדע מאחר כל כך אחרי התורה כמו עם הדינוזאורים שהדתיים אמרו שהיו אנשים גדולים וזוחלים גדולים לפני הרבה זמן צחקו עליהם ועכשיו אומרים מה שהם אמרו

במדע יש הרבה זרמים

מבחינה ביולגית, אין ילד, כל השטויות שאתה תזרוק כתגובה לא יהפכו את העובדה הזאת. אני באמת מנסה להבין אם אתה מדבר ככה מבורות או טיפשות. אף פעם המדע לא טען שלא היו דינוזאורים, ההפך על פי התורה בני האדם נוצרו לפני החיות.

אתה יודע מה מענין?

איך זה שאתה לוקח מהתורה רק את מה שנוח לך? כשצריך לשמור את עצמך לחתונה, זה לא נוח לך. כשאומרים לך שלפי התורה מוסד הרבנות זה דבר אסור (התורה מתירה התעסקות בדברי קודש רק לכהנים!), זה לא נוח לך. אבל כשאישה צריכה לסבול חודשים שלמים כשהיא בכלל לא רוצה את זה, אז זה נוח לך!

Cobe Anan

New member
חבר`ה, בואו נסגור את זה ככה..

אנחנו לא מאמינים בתורה,צהוב-שחור לא מאמין במדע. צהוב-שחור,אם זה רצח להרוג גוש של תאים,שעוד לא התפתח בו אפילו מוח,למה זה בסדר מצד היהדות להרוג בעלי חיים בעלי תבונה ורגשות,ועוד מילא כדי לאכול-אבל כדי להעלות עולה,או כדי ליצור מהם תשמישי קדושה?אני מדבר על בעלי חיים-ואתה מדבר על גוש תאים. תחשוב איך זה שבאופן מסתורי,הדת נותנת לך תשובות שמרגיעות את המצפון בחיים,בתמורה לויתור על חירות מחשבתית.גם אדם מאמין חייב להטיל ספק,אחרת אמונתו היא פשוט עיוורת. נדב,אתה צריך להבין שהאמונה של צהוב שחור היא אמיתית,ונותנת לו כיוון,גם אם לדעתנו הוא מוטעה..אם לדעתו הוא צריך להכריח את החברה שלו ללדת,זה לא מתוך בורות,ובטח לא מתוך רוע-אלא מתוך אמונה שהפלה כמוה כרצח. אתה באמת משווה בין רצח לבין שפיכת זרע?זה כמו להשוות בין רצח לבין פניית פרסה אסורה.. בואו נעזוב את הנושא,כי אנחנו מסתכלים עליו מנקודות מוצא שונות,ולכן ממילא לא נצליח לשכנע האחד את השני.סתם מיותר.

אבל זה בדיוק הנושא שעליו אני מדבר

הוא יכול להאמין בכל דבר שירצה כל עוד הוא לא כופה אותה על אחרים. כאן בעצם הוא מנסה לכפות את האמונה שלו על אנשים, שמאמינים בדברים אחרים, וזה לא מקובל עלי. שיגיד שהוא לא בעד, בבקשה, אבל ללכת ולאיים על בחורה בגלל שהיא לא רוצה ללדת? עד לאיפה זה יגיע? וסתם שתדע, האיסור על אונן הוא אחד האיסורים החמורים בתנ"ך.

Cobe Anan

New member
אתה צודק, אבל..

שוב, הוא לא כופה מתוך רוע או מתוך תאוות שליטה. הוא מאמין באמת שזה רצח, וכמו שאתה היית נזעק אם היה חוק שמתיר להורים להרוג את ילדיהם עד גיל שנה, הוא נזעק מפני שהוא רואה הפלה כרצח. לא חושב, לא מתנגד, לא טוען שזה פוגע ברגשותיו.. הוא באמת מאמין, בניגוד אלינו, שביצוע הפלה כמוהו כרצח. גם אתה ואני מאמינים שיש לנו זכות, ואפילו חובה, כחברה, למנוע רצח בכל מחיר. ההבדל היחיד הוא שמה שמוגדר אצלו כרצח, עפ"י אמונתו, מוגדר אצלנו מוסרי ואף מעשה שנכון לעשותו. זאת הסיבה שאני לא רואה טעם לריב, ובטח שלא להוקיע חבר פורום.

מה לעשות שאנחנו חלק מחברה ומדינה?

מה שמוגדר אצלי כרצח זה מה שהחוק מגדיר כרצח. לא כולם חייבים להאמין בתורה אבל כולם מחוייבים לחוקי המדינה.זאת הסיבה שאני ממש שונא אנשים כמו צהוב שחור, כי הם לא מבינים שחוקי מדינה קודמים ל"חוקי תורה".

Cobe Anan

New member
חוקי המדינה מושתתים על מוסר וערכים.

(טוב, אמורים להיות מושתתים על מוסר וערכים, למרות שבפועל הם מושתתים על אינטרסים של בעלי הכוח..). בכל מקרה, האנשים שחוקקו את החוקים שמתירים לבצע הפלה, עשו זאת בהתאם למוסר שלנו ושלהם, ויכולים היו בקלות להיות יהודים מאמינים ושומרי מצוות (לפני 50 שנה זה לא היה נחשב למילה גסה.. זה אפילו היה נפוץ!) כמו צהוב שחור, שהם בני אדם כמוך וכמוני, רק שהמוסר שלהם לא היה מאפשר להם להתיר ביצוע הפלות. רוצה לדעת עוד משהו? עם המוסר שלי לא הייתי מאפשר שימוש במוצרים מן המת. לא עור, לא בשר.. רק דגים ומטה בשרשרת הדרוויניסטית. למה? מוסר. זה המוסר שלי- אסור לפגוע ביצורים חיים בעלי תבונה ורגש. אני פשוט לא מאמין שלעובר בן חודשיים יש כבר את התכונות האלה, לכן המצפון שלי אומר לי שהפלות הן פיתרון לגיטימי למצוקה של הריון לא רצוי או לא תקין. זהו.

אני חי לפי הקיים

ולא לפי מה שהיה יכול להיות. אם היה חוק נגד הפלות, לא הייתי תומך בו אבל הייתי הולך לפיו ולא תומך בפשיעה. אז מה הוא עשה? איים על בחורה כי החוק לא לטעמו? זה לא קשור לאמונה, תכלס גם אני צמחוני. אבל עובר הוא לא יצור חי (ובטח ובטח שקבוצה של תאים זה לא יצור חי).

Cobe Anan

New member
אגב חוקים...

אסור לעבוד בשבת, אסור לך להחזיק כלי נשק לשם הגנה עצמית, אסור לך להיות עם בת 15, אפילו שהיא הכי בוגרת בעולם, אסור לך להבעיר עצים בל"ג בעומר ללא היתר מיוחד ממכבי-אש. אגב- לבגוד בחברה שלך דווקא מותר. חוקים. יש אנשים במדינה שלנו שמרשים לעצמם להגביל אותך. קוראים לזה מסגרת. יש לי הרגשה שלפחות מחצית מהחוקים הנ"ל לא עולה בקנה אחד עם המוסר שלך, ומעוררת תרעומת או התנגדות מצידך, ויש לי הרגשה שאפילו עברת אי-פעם על אחד מהחוקים הנ"ל.. אז אל תגיד לי שהמוסר שלך מורכב מחוקים- זה לא עובד ככה. חוקים בנויים על מוסר, אף פעם לא להיפך.

למעלה