דו"ח סימני חיים 2003, יום ב' 3.5.04

rachelb1

New member
דו"ח סימני חיים 2003, יום ב' 3.5.04

ביום ב' 3.5.2004, בשעה 18.00, בחצר ברח' נחלת בנימין 85, תל-אביב. בתכנית: הצגת דו"ח סימני חיים 2003: ד"ר דב חנין, מנהל פרוייקט Worldwatch ישראל הפרטת המרחב - פירוק החברה: המפה החברתית החדשה של ישראל - רב שיח בהשתתפות: פרופ' מיכאל הרסגור - היסטוריון, סמי מיכאל - סופר ואיש רוח, רווית חננאל - הקשת הדמוקרטית המזרחית, אמל אל-סאנע אל-חג'וג' - אג'יק, מכון הנגב לאסטרטגיות של שלום ופיתוח, עו"ד עמית ברכה - אדם טבע ודין האמן אמיליו מוגילנר יציג מעבודותיו בחצר הבניין. - נא לאשר השתתפות בטלפון: 5608788-03 (ליבי)
 
התקשרתי למס' טלפון - אין תשובה...

 

ש מים

New member
מעניין (או לא)...

שאין אף אחד שמזוהה עם "המחנה הציוני" (לעומת רוב המשתתפים, שבקלות ניתן לזהותם עם המחנה ה-"פוסט" ואנטי-ציוני). אבקש מראש את סליחתו של עו"ד עמית ברכה, אני לא כולל אותו ב-"עסקת החבילה" הזו... לא הפורומים הללו היו יותר הטרוגניים ויותר מאוזנים, מן הבחינה הפוליטית, הייתי עלול עוד לחשוב שהם אכן "נייטראליים" ושכל עניינם הנו אכן איכות הסביבה. מזל שהמארגנים הנם מספיק טפשים כדי לא להסוות את הכוונות!
 
הייתי שם...

בחצר של נחלת בנימין 85 היו הרבה אנשים, ציורים של מזכירים את סגנון ק ד י ש מ ן, ועל הבמה אנשים מכובדים דיברו על הבעיות, שכולנו מכירים... פרופסור הר- סגור נתן השוועה למאה התשע-עשרה, כאשר אפילו ילדים עבדו בתנאים מחפירים, והחברה מצא את הדרך לצאת מזה... את דברי הפנל סיים הסופר סמי מיכאל, שהרגיז אותי במיוחד ... המדינה צפופה, צריך להפסיק את העלייה לארץ ... זו הייתה הרגע, שלא יכולתי יותר להישאר בשקט... היוזמה מבורכת, לקבץ אנשים, שאכפת להם מהסביבה, אבל מזה לא יוצא הרבה, אם אין תכניות אלטרנטיביות מול התכניות הרסניות של השלטון... אנשים טובים, שמתלוננים על זהום אוויר, על חוסר מים ושטחים פתוחים, אבל אין אפילו רעיון אחד, שאך נחלץ מהמצב...כי, הפתרון, שנהייה כמו הבדואים בנגב, ואז לא פוגעים בסביבה, זאת הצחיק אותי לא מעט, אם לא הייה עצוב... לבטל את הקדמה, זה לא דרך, אבל כן יש דרכים להשתמש בטכנולוגיה מתקדמת כדי לשמור יותר על הסביבה, לתכנן את הבניה, שישתלב בטבע. משוכנעת, שעד שאנשים רציניים לא יתנו אלטרנטיבה טובה יותר, מאשר השלטון נותן לנו, התלונות לא מקדמות אותנו, יכולים בעוד ובעד כנס לספר על הבעיות, אבל מצבנו לא ישתנה. לכן, גם בפורום, כאן, הייתי מאוד מבקשת את אנשי מקצוע השונים, יכתבו על פתרונות, במאמרים, עם שמות, כדי לשמור על זכויותיהם, ולגבש אלטרנטיבה חכמה לתכנון הכושל של הסביבה על יד כוחות השלטון.
 

ש מים

New member
מצטער לאמר: צדקתי... ../images/Emo10.gif

חזיתי מראש את מה שיהיה שם (וזה לא היה קשה במיוחד, לאור הרכב הנואמים...). רוצה "אלטרנטיבה חכמה"? את יודעת שזה המווווון עבודה (לכתוב זאת) ושזה לא לפורום כזה, אבל הנה רעיון, שאולי עונה על החלק הראשון של הבקשה שלך ("אלטרנטיבה"). לא אקח לעצמי כתרים ולא אתהדר בחכמה (כמו שאמרו חז"ל: "יהללך זר ולא פיך"): אחת הרעות החולות של התכנון בארץ הנו הבולשיזם התכנוני: המדינה ומוסדות התכנון מכתיבים כיום "דגמים תכנוניים" אחידים. "שטנצים" שאינם מתחשבים במאפיינים הייחודיים של ה- place וה- site (חזרנו לשיכונים של שנות ה- 50'
). ההכוונה הזו באה "מלמעלה": ממדיניות (ומן האנשים ממ"י, משרד השיכון ומינהל התכנון/הועדות המחוזיות. האלטרנטיבה? הפיתרון? לדעתי יש לבחור אחד מהשניים: 1. "היזמים הממסדיים" לא ישבו בוועדות התכנון ולא יהיו חלק מהן, אלא יהיו ככל יזם אחר. 2. "הגופים היזמים" הממסדיים ינהגו כגוף ממסדי ולא כגוף יזמי, שכל מה שמעניין אותו זה דו"ח השיווק שמוגש בסוף השנה לשר הממונה. שנה טוה וחג שמח!
 

עוזי ק

New member
למה לא להתחיל בקטן?

הנה כמה הודעות למטה העלתי רעיון, שזכה לבחינה קצרה שלך. מה עם שאר המתכננים, בעד ונגד, יתרונות וחסרונות ועוד ועוד. הבעיה העיקרית של מצב הסביבה בארץ, שכווווולם מדברים נורא גבוהה, ואז לא יוצא מזה כלום.
 

ש מים

New member
תן קישור...

לאילו דוגמאות אתה מתכוון? תן אופציות פעולה, על מה אתה חושב?? אגב, הדבר נדון גם בכנס האגודה לתכנון סביבתי, לפני שנה, באונ' ת"א, ו-"התמוסס"...
(אנשים מפחדים לכרות את הענף עליו הם יושבים. בעיקר בימים אלה
).
 
למעלה