דו"ח פעילות מאתמול בלילה

דו"ח פעילות מאתמול בלילה

אתמול יצאנו שניים לנמל תל אביב לדייג מעל הגשר עץ. הים היה שקט מאוד והמיים מאוד צלולים מה שלא מבשר דגים גדולים. דגנו עם משקולת רורל ותולעים שקנינו מששי (סוף בן יהודה) ששי החמוד די דפק אותנו עם התולעים ומכר לנו תולעים מהקפאה סמרטוטים משהו גועל נפש. ואכן תפסנו המון מרמירים קטנים שהוחזרו אחר כבוד לים. אחרי שעתיים של דייג אני מסתכל למיים ולא מאמין דג כסוף ומוארך שפיצי כזה בערך חצי מטר אורך חותך את המיים כמו טיל ודגים קטנים מתחילים לקפוץ לכל הכיוונים. אני חותך מהר את החוט כדי להרכיב את הזרזרה .. עד שהרכבתי כבר נעלם הדג (כנראה הגיע בטעות)המשכתי לחפש אחריו לאורך הגשר אבל כלום... וואו איזה דג !! חלמתי עליו כל הלילה. ועכשיו אני אוכל את הלב.

paluta

New member
לא הפסדת הרבה

ככל הנראה זה היה חניתן דק Agujon Needlefish דג לא כל כך טעים ןאם אכפת לך אז גם לא כשר חלומות נעימים

אוריא

New member
חניתן???

לא כשר? סניפירים?
קשקשים?
מה בדיוק הבעיה?

paluta

New member
קשקשת

אולי אתה מתכוון לברקודה שלה יש קשקשים (לכל 3 סוגיה)

אוריא

New member
לא. אני מתכוון לחניתן.

אני מתכוון לזה. בכל מקרה אחריי הפעם הראשונה שתפסתי אחד כזה אתה עזרת לי להגדיר אותו. אז גם אמרת שהדג כשר. יש לו קשקשים.

paluta

New member
חשבתי על דג סרט וכתבתי על חניתן

לאחרונה רואים דגי סרט פה ושם (גם היום מוקדם בבוקר ראינו כמה מהם) על גב המים ולדג מוזר זה אין קשקשים ונכון לחניתן יש Sorry אז אני צריך לתקן גם בהודעה לדייגת

seafox

New member
ובשפה המקצועית

עגוליה. הדג מאוד כשר,טעים לא יודע...הייתי תופס כאן באילת כאלו די גדולים בעומק 30 מטר אבל כבר לא כ"כ עכשיו.אבא שלי היה אוכל אותם...מה שכן,יש להם מלא עצמות.

Rembi

New member
Bone Fish

Seafox, העצמות נובעות מהעובדה שהם שייכים למשפחת ה Bone Fish, חבריהם ממשפחה זו הן הברקודות וידידיהן שבדרך כלל מתאפיינים בגוף מאורך מה וצר. מאוד נחמד על ציוד קל ! בכל מקרה דג, זה דג ! ודייג תמיד יהיה כיף ! :) זה הכל הרעיון שעומד מאחורי זה ! בהצלחה בדייג, רמבי.

seafox

New member
כאילו...דההה....

אני יודע שהם שייכים לדגי הגרם אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שיש לכמה דגים (בגלל מבנה הגוף והבשר שלהם) יותר צפיפות של עצמות בבשר. תיקח למשל שורים ופרידות גדולות או אפילו דניסים גדולים לעומת צ´יפורות...איפה הצפיפות של העצמות יותר גדולות?זאת הכוונה שלי לא שיש יותר עצמות מבדג אחר.

rondadon

New member
שועל....טעית...

Bone Fish זה קבוצה אחרת - לא דגי גרם...אלא קבוצה בתוך דגי הגרם... דגי הגרם כוללים בתוכם את: הפרידות החניתנים האינטיאסים התרחונים הבורים הסרגוסים הארסים ובקיצור כל דג כמעט.... דגי הסחוס הם הכרישים וחתולי הים למיניהם... Bone Fish זה רק קבוצה מתוך אלפי זנים של דגים...

seafox

New member
איך פתאום הגעת לדגי סחוס?

BOME FISH-מה זה בדיוק?אלו דגים אלה?ואפילו אם הם בתוך דגי הגרם זה לא מוציא אותם משם והרי,הם דגי גרם. אתה לא מגלה לי הרבה שדגי הסחוס הם כרישים ובטאים למיניהם. ועדיין לא הבנתם את הכוונה ממה שכתבתי בהתחלה.

למעלה