דו"ח שבועי

חן (*_*)

New member
דו"ח שבועי ../images/Emo63.gif

למרות כל הקורות אותנו במהלך השבוע, הצלחתי לשמור על משטר האכילה והפעילות שתיכננתי לעצמי. עובדה זו, היא נס עבורי, מכיוון שבעבר, כל מצב - אסון ביטחוני, או אישי, גרם לי לעבור דירה לתוך המקרר/המזווה. אז- אני הולכת כל יום בפארק כשעה. אוכלת לפי התוכנית של אולגה רז: בוקר- פרוסת לחם קל+ גבינה וירקות. קפה נמס + מעט חלב. ב-11:00 -כריך משתי פרוסות לחם קל+ פסטרמה דלת שומן, או, גבינה, או ממרח חצילים על האש וסלט ירקות חיים. + תה ירוק. צהריים ב- 15:00 - חזה עוף על האש, או דג, או עוף גריל+ירקות מבושלים לפי בחירה, או סיני-ירקות מוקפצים+עוף, +סלט ירקות וחמוצים. 17:00 - אבטיח, או פרי אחר + יוגורט או מעדן דיאט. ערב ב- 20:00 - ביצה/גבינה/טונה +ירקות + 1-2 פרוסות לחם קל. שתיית מים ודיאט ספרייט כ- 3 ליטר ביום. עד כאן ילדה טובה, ואף ירדתי ב- 800 ג´, רק שעתה מצפה לי סופ"ש. למזלי אני בתורנות מחר, כך שאחסוך מס´ לא מבוטל של קלוריות, אבל בשבת............... מקווה שאחזיק מעמד. בהצלחה לכולם ושבת שלום.

הכול נשמע טוב ויפה, אבל לא חסרה לך

פחמימה מורכבת בצהריים? (אביטל, למדתי משהו...) עד כמה שלמדתי מאביטל ומאלי וגם מהדיאטנית שלי, צריך גם מנת פחמימות מורכבות בצהריים.(תפו"א אפוי או אורז או פסטה) וזה אמור להשביע יותר. בכל אופן, נשמע שאת בדרך הנכונה, בעיקר אם את מרגישה טוב. המשיכי כך ואל תעברי לגור במקרר בכל פעם שיש נאחס. תיכנסי לכאן ותדברי עם מישהו. זה פחות משמין...
בחיבוק אמיץ

חן (*_*)

New member
תודה יעל ../images/Emo9.gif

מכיוון שאני אוכלת פחמימות מורכבות (לחם חי-קל, לעיתים מגוונת בפסטה או תפוח אדמה, במהלך היום ובערב, אני משתדלת בצהריים לאכול ללא פחמימות מורכבות. ארוחות הבוקר והערב וכן ארוחות הביניים בנוסף לארוחת צהריים מלאה, זה הרבה יותר ממה שאני מסוגלת לאכול. למעשה אני לא אוהבת לאכול, אלא לנשנש, ואכילה בשעות קבועות ועל פי תפריט, מונע ממני לנשנש במקום
. בינתיים מצליח לי, אני מקווה שאצליח להתמיד. ותודה לך, התאוששתי מעט מהאירועים של אתמול ושלשום, היה לי קשה מאוד. בהצלחה לכולנו

אביטל +

New member
פחמימות

דווקא הפחמימות חשובות יותר במהלך היום ולא בסופו פחמימות הן מקור האנרגיה שלנו וכמו שיעל סיפרה, אצלה זה היה ממש קריטי השינוי הזה של תוספת פחמימות לצהריים. אם את לא מרגישה עייפות וסימפטומים אחרים הקשורים לירידה ברמת הסוכר בדם, אז אולי באמת את לא צריכה את השינוי הזה. אבל לשים לב.

חן (*_*)

New member
תודה אביטל ../images/Emo39.gif

האמת היא שלפי התפריט אני אכן אמורה להוסיף פחמימות מורכבות גם בארוחת הצהריים, אבל, עד כה חשתי בטוב גם בלעדיהן. עייפותי מתעוררת בשעות אחה"צ, ואז אני אוכלת ארוחה קלה הכוללת פחמימות מורכבות. האם נראה לך שאם אוסיף את הפחמימות לארוחת הצהריים, זה ימנע את ה"נפילה" אחה"צ ?

אביטל +

New member
חן

מי שלא מנסה לא יודע
אם הארוחה הקלה פותרת את הבעיה אז זה בסדר אבל מצד שני כדי שפעילות גופנית תהיה יעילה להורדה במשקל רצוי שלא לאכול פחמימות מורכבות 2-3 לפני האימון. אז אולי כדאי להתחשב גם בקריטריון הזה.

חן (*_*)

New member
הבנתי, תודה . אנסה להוסיף ......

פחמימות מורכבות לארוחת הצהריים. דרך אגב, את ההליכה או השחייה אני עושה מוקדם בבוקר, ולפני כן רק שותה. שבת שלום , שקט ושלווה לכולם

אביטל, דחוף להבהיר את הנקודה...

חרוט אצלי ששעתיים לפני אימון צריך לאכול פחמימות, אחרי אימון לאכול חלבונים ופחמימות. מה נכון במדוייק? תודה מראש

אביטל +

New member
זה תלוי בהרבה גורמים

מה מטרת האימון ? סוג האימון - כח ? אירובי ? לפי הבנתי אם את אוכלת בארוחה של 2-3 לפני האימון פחמימות מורכבות הן נשרפות ראשונות. אם המטרה היא הורדה ברקמת שומן, אז רוצים שיישרפו כמה שיותר שומנים. לכן כדאי להמעיט בכמות הפחמימות מורכבות בארוחה זו (להמעיט, לא להוריד לגמרי) ורצוי שזו לא תהיה ארוחה כבדה במיוחד אם כי זה כבר עניין אינדיבידואלי כי זה יותר להרגשה. בכל מקרה, הארוחה שאחרי חייבת להיות מאוזנת - פחמימות (לאנרגיה) ולחבונים (לבניית רקמת שריר).

חן (*_*)

New member
אביטל, האם רצוי/ חובה לאכול ......

לפני הפעילות הגופנית? אני נוהגת לשתות קפה נמס +חלב, מכיוון שאני עןשה הליכה ב-6-5:30 בבוקר(לפני העבודה), ורק אח"כ אני נוהגת לאכול ארוחת בוקר מאוזנת.

אביטל +

New member
אז זהו

פעילות גופנית בבוקר היא קצת בעייתית מהבחינה הזאת על הנושא הזה אני לא יודעת הרבה אני חושבת שלרוב מייעצים לאכול משהו קל שייתן קצת אנרגיה. כמו בננה, או פאואר בר או משהו דומה. אבל אני חושבת שזה תלוי מאוד בהרגשה האישית שלך ובהשפעה על שאר היום שלך. אם את לא אוכלת כלום לפני הפעילות אסל מקפידה על ארוחה בוקר טובה אחרי, ובמשך היום אין לך בעיות מיוחדות כמו סימפטומים של תשישות/עייפות, אז אני חושבת שהכל בסדר.

למעלה