דו"ח שוק העבודה של מרכז טאוב מצביע

שמלת תחרה1

Well-known member

[COLOR=var(--text-color)][COLOR=var(--text-color)] על מגמות התאוששות מנזקי המלחמה, ורואה בצמצום שעות העבודה פתח לשינוי חיובי: "ילמד שהתפוקה לא תיפגע" | העלייה בתעסוקת גברים ערבים וחרדים נבלמה, לצד שיא בתעסוקת נשים ערביות | החשש: המפונים ומשרתי המילואים יישארו מאחור.

לזה שאפו מחפשי השיוויון?

נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member

[COLOR=var(--text-color)][COLOR=var(--text-color)] על מגמות התאוששות מנזקי המלחמה, ורואה בצמצום שעות העבודה פתח לשינוי חיובי: "ילמד שהתפוקה לא תיפגע" | העלייה בתעסוקת גברים ערבים וחרדים נבלמה, לצד שיא בתעסוקת נשים ערביות | החשש: המפונים ומשרתי המילואים יישארו מאחור.

לזה שאפו מחפשי השיוויון?

boriska1

Active member
ללא גידול בתעסוקת נשים ערביות וגברים חרדים אין למשק תקווה. ואני מדבר על טווח ארוך. תמיד אחרי מלחמה יש צמיחה, הנובעת בין היתר מצריכה ציבורית וצירת גרעון תקציבי. לפני כשבועיים הצעתי עסקה: אני אביא לכם 100.000 ש"ח בכל יום ואתם תתנו לי ביום הראשון אגורה אחת, ביום השני 2 אגורות, ביום השלישי 4 וכן הלאה 30 ימים. אף אחד לא קיבל.
נ.ב. הכל צפוי והרשות נתונה. את החלק של "הרשות נתונה" אין לי מה לאומר. אבל באשר "הכל צפוי", לא טוב....
הביביזם ניצח , הכללים השתנו, לא מעניין אף אחד לא כלכלה ולא צמיחה. זה קורה. יכול להיות שבבחירות הבאות תהיה איזו סטיה מהגרף.
אחר כך... עד סוף הבית השלישי, ביביזם.
ובברכת היידה שרה, היידה ביבי

Harrington

Well-known member
מנהל
ללא גידול בתעסוקת נשים ערביות וגברים חרדים אין למשק תקווה. ואני מדבר על טווח ארוך. תמיד אחרי מלחמה יש צמיחה, הנובעת בין היתר מצריכה ציבורית וצירת גרעון תקציבי. לפני כשבועיים הצעתי עסקה: אני אביא לכם 100.000 ש"ח בכל יום ואתם תתנו לי ביום הראשון אגורה אחת, ביום השני 2 אגורות, ביום השלישי 4 וכן הלאה 30 ימים. אף אחד לא קיבל.
נ.ב. הכל צפוי והרשות נתונה. את החלק של "הרשות נתונה" אין לי מה לאומר. אבל באשר "הכל צפוי", לא טוב....
הביביזם ניצח , הכללים השתנו, לא מעניין אף אחד לא כלכלה ולא צמיחה. זה קורה. יכול להיות שבבחירות הבאות תהיה איזו סטיה מהגרף.
אחר כך... עד סוף הבית השלישי, ביביזם.
ובברכת היידה שרה, היידה ביבי
למשק אין סכנה מיוחדת והיא ממילא לא זקוקה לתקווה מיוחדת. כלכלת המקרו של ישראל חזקה, יציבה למדי בס"ה, וכאמור, לפחות נכון לעת הזאת היא לא מצויה בכל סכנה מיוחדת. זאת על אף מספרי הנשים הערביות העובדות ומספרי הגברים החרדים העובדים.

אגב, אם נסתמך על תחזיות הכלכלנים על התמוטטות הכלכלה הישראלית עקב אי-תעסוקת החרדים (אני פחות זוכר בעניין אי-תעסוקת ערבים), הרי שכבר לפני כ20 שנה היינו צריכים לראות התמוטטות כזאת וכך שוב לפני שנים בודדות (תחילת שנות ה20' של המאה הנוכחית). בשתי הפעמים זה לא קרה כמובן. אולי זה נובע מכך שבס"ה רוב החרדים (כן, גם הגברים) עובדים על אף שיש מי שנהנה לשחק עם המספרים ולהציג מצג שווא אחר כשיש רבים שקונים את הלוקש הזה? אולי זה נובע מחוסר מקצועיותם של אותם כלכלנים? אולי זה נובע מחולשת תחזיות כלכליות בעולם כולו? אינני יודע. אבל את המציאות אני במקרה כן מכיר :).

כיום ולמעשה כבר שנים רבות וארוכות, התחזית לפיה הכלכלה הישראלית (מקרו) אוטוטו מתמוטטת בגלל אי-תעסוקת החרדים, הפכה יותר לכלי פוליטי בידי עולם הרל"ב. גם מפיו היא נשמעת כבר שנים רבות וארוכות ואין כל חדש תחת השמש. כידוע, כמו אנשי המקצוע בתחום הכלכלה כך ההדיוטים בתחום הרל"ב טועים בעניין הזה שוב ושוב (או שבמקרה הזה אינם סתם "טועים", אלא פשוט משקרים ומנסים להטעות, כאשר דווקא הטעייתם היא זו שנכשלת). כאמור, אין כל חדש תחת השמש.

boriska1

Active member
אכן הרינגטון. אלא תראה את העסקה שהצעתי. ככל שהנקודה הקריטית מתקרבת, כך ניתן יותר לצפיה ומדידה. הגברים הערבים עובדים באותו שעור מגברים יהודים. תעסוקת נשים ערביות עולה.
יש מספרים בדוקים ומהימנים, כיום כ14% מאוכלוסיה הם חרדים, בעוד 15 שנה , אם לא יקרה כלום, רק המגמה תמשיך, הם יהיו 24%. הם , חלקם הקטן, באמת לומדים תורה ותורתם אמנותם, חלקם בטלנים כפי שהגדיר אותם הראשון לציון.
לפי התפוקה של לומדי התורה , לא משהו.... העולם כולו השתנה, יש איזה הלכות פורצות דרך? חוץ מההיתר לענוד שעון אלקטרוני בשבת וביום טוב, לא מכיר. אולי תשכיל אותנו. תשווה ביצירות בגולה, שם חיו הטובים והחכמים שבפוסקים. אותם באמת הקהילה פירנסה בדוחק. לא את הבטלנים.
אגב, הביטוי "אין חדש תחת השמש" לא רלוונתי, נאמר/נכתב בהקשר אחר לגמרי.
בריכה מתמלאת ב120 יום, כאשר הכמות מוכפלת בכל יום, ביום ה 110, עדיין תהיה כמעט ריקה. באיזה יום תהיה הבריכה מלאה בחצי?

Harrington

Well-known member
מנהל
יש מספרים בדוקים ומהימנים, כיום כ14% מאוכלוסיה הם חרדים, בעוד 15 שנה , אם לא יקרה כלום, רק המגמה תמשיך, הם יהיו 24%.
בדוקים ומהימנים זה עניין יחסי כנראה :). ראשית אני לא בטוח שאפשר לקבוע דברים כאלה גם בזמן אמת. אבל תחזיות לעתיד? על זה בדיוק דיברתי למעלה. זה מעולם לא הצליח. בכל אופן לא בדברים האלה ולא מאז שאני קורא עברית.

הם , חלקם הקטן, באמת לומדים תורה ותורתם אמנותם, חלקם בטלנים כפי שהגדיר אותם הראשון לציון.
הממ... אתה מדלג כאן על הקבוצה העיקרית :). חלק מהחרדים לומדים, זה נכון. חלק אחר מתבטל, גם זה נכון. אולם החלק הארי, זה שדילגת עליו, עובד ומתפרנס למחייתו כמובן.

לפי התפוקה של לומדי התורה , לא משהו.... העולם כולו השתנה, יש איזה הלכות פורצות דרך?
צריכות להיות? זאת הרי כלל לא מטרת לימוד התורה. מי שיושב ומחכה לדברים כאלה, לא רק שהוא יצטרך כנראה לחכות הרבה זמן, הוא מלמד בדבריו שהוא כלל לא מבין את עולם התורה ו/או את העולם החרדי.
ראשית זה לא עולם המדע בו אתה יכול לשבת ולצפות לדברים חדשים "פורצי דרך" כעבור זמן מרגע ההשקעה כדי להצדיק אותה.
שנית בלימוד התורה עצם הלימוד הוא העניין.

מבחינה זו, כל אלו שמדברים על מתן פטור מגיוס לקבוצת יחידי סגולה עילאיים, עושה עוול להבנת המטריה. לא סתם העולם החרדי לא מקבל את הגישה הזאת. היא פשוט לא קיימת בעולם המציאות, לא ישימה, לא ריאלית, לא רלוונטית לשום דבר. היא מנוגדת, אם בסתירה מוחלטת ואם בגלל שזה פשוט משהו אחר, לכל עולם הלימוד התורני ומלמד, שוב, על אי-הבנת המטריה מצד המשמיעים עמדה זו (גם אם הם באים לברך וחושבים שהם דווקא מציעים משהו שהצד השני רוצה, כי כך הם שמעו בתקשורת).
חוץ מההיתר לענוד שעון אלקטרוני בשבת וביום טוב, לא מכיר. אולי תשכיל אותנו. תשווה ביצירות בגולה, שם חיו הטובים והחכמים שבפוסקים. אותם באמת הקהילה פירנסה בדוחק. לא את הבטלנים.
מה אתה מחפש בדיוק, הלכות חדשות? הלכות מעודכנות לדורנו? הלכות "פורצות דרך"? ובכן כל אלו קיימות ונולדות מידי יום ביומו :). אבל אין לזה שום קשר לעולם לימוד התורה. זה מגיע דווקא מפוסקי הלכה שהינם בודדים בדרך כלל (יחסית). מומחים מקצועיים שישבו ולמדו עשרות שנים בשביל להגיע למעמד שהגיעו וכעת, כאשר הם נשאלים על שאלה שעולה בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית בעולם, הם מוסמכים להשיב עליה, כאשר התשובה במקרים האלה לעולם תהיה חדשנית ופורצת דרך וזאת מהטעם הפשוט, שהסוגיה כולה תהיה כזאת כמובן. הרי פוסקי הלכה לא נשאלו כל כמה שעות אסטרונאוט יהודי צריך להניח תפילין, לפני שעולם המדע הגיע למצב בו אסטרונאוטים נשלחים דרך קבע לחלל (סתם דוגמה).
עם זאת, התשובות פורצות דרך במובן שציינתי, אך הן כמובן לעולם תהיינה מבוססות על ההלכה שאנחנו מכירים מימים ימימה. מבחינה זו, התורה לעולם לא תוכל להיחשב "פורצת דרך", שכן מנהגה ופועלה בדיוק הפוך למושג זה.
אגב, הביטוי "אין חדש תחת השמש" לא רלוונתי, נאמר/נכתב בהקשר אחר לגמרי.
בריכה מתמלאת ב120 יום, כאשר הכמות מוכפלת בכל יום, ביום ה 110, עדיין תהיה כמעט ריקה. באיזה יום תהיה הבריכה מלאה בחצי?
כל עוד זה לא היום, לא אכפת לי.

boriska1

Active member
בדוקים ומהימנים זה עניין יחסי כנראה :). ראשית אני לא בטוח שאפשר לקבוע דברים כאלה גם בזמן אמת. אבל תחזיות לעתיד? על זה בדיוק דיברתי למעלה. זה מעולם לא הצליח. בכל אופן לא בדברים האלה ולא מאז שאני קורא עברית.

הממ... אתה מדלג כאן על הקבוצה העיקרית :). חלק מהחרדים לומדים, זה נכון. חלק אחר מתבטל, גם זה נכון. אולם החלק הארי, זה שדילגת עליו, עובד ומתפרנס למחייתו כמובן.

צריכות להיות? זאת הרי כלל לא מטרת לימוד התורה. מי שיושב ומחכה לדברים כאלה, לא רק שהוא יצטרך כנראה לחכות הרבה זמן, הוא מלמד בדבריו שהוא כלל לא מבין את עולם התורה ו/או את העולם החרדי.
ראשית זה לא עולם המדע בו אתה יכול לשבת ולצפות לדברים חדשים "פורצי דרך" כעבור זמן מרגע ההשקעה כדי להצדיק אותה.
שנית בלימוד התורה עצם הלימוד הוא העניין.

מבחינה זו, כל אלו שמדברים על מתן פטור מגיוס לקבוצת יחידי סגולה עילאיים, עושה עוול להבנת המטריה. לא סתם העולם החרדי לא מקבל את הגישה הזאת. היא פשוט לא קיימת בעולם המציאות, לא ישימה, לא ריאלית, לא רלוונטית לשום דבר. היא מנוגדת, אם בסתירה מוחלטת ואם בגלל שזה פשוט משהו אחר, לכל עולם הלימוד התורני ומלמד, שוב, על אי-הבנת המטריה מצד המשמיעים עמדה זו (גם אם הם באים לברך וחושבים שהם דווקא מציעים משהו שהצד השני רוצה, כי כך הם שמעו בתקשורת).

מה אתה מחפש בדיוק, הלכות חדשות? הלכות מעודכנות לדורנו? הלכות "פורצות דרך"? ובכן כל אלו קיימות ונולדות מידי יום ביומו :). אבל אין לזה שום קשר לעולם לימוד התורה. זה מגיע דווקא מפוסקי הלכה שהינם בודדים בדרך כלל (יחסית). מומחים מקצועיים שישבו ולמדו עשרות שנים בשביל להגיע למעמד שהגיעו וכעת, כאשר הם נשאלים על שאלה שעולה בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית בעולם, הם מוסמכים להשיב עליה, כאשר התשובה במקרים האלה לעולם תהיה חדשנית ופורצת דרך וזאת מהטעם הפשוט, שהסוגיה כולה תהיה כזאת כמובן. הרי פוסקי הלכה לא נשאלו כל כמה שעות אסטרונאוט יהודי צריך להניח תפילין, לפני שעולם המדע הגיע למצב בו אסטרונאוטים נשלחים דרך קבע לחלל (סתם דוגמה).
עם זאת, התשובות פורצות דרך במובן שציינתי, אך הן כמובן לעולם תהיינה מבוססות על ההלכה שאנחנו מכירים מימים ימימה. מבחינה זו, התורה לעולם לא תוכל להיחשב "פורצת דרך", שכן מנהגה ופועלה בדיוק הפוך למושג זה.

כל עוד זה לא היום, לא אכפת לי.
נכון. מי רואה את המחר? רק שהיום הוא המחר של אתמול
היידה ביבי היידה שרה

למעלה