דו"ח שטח - נמל יפו.

helpmeplz

New member
דו"ח שטח - נמל יפו.

הגענו (אני, אבא שלי, דוד שלי, ובת דוד שלי) לנמל בסביבות השעה 11:20, בגלל שלא היינו ביפו הרבה זמן, הסתובבנו, המקום ממש נחמד, מוכרים שם גם קלמארי, גמברי ועוד כמה סוגי דגים, באותו זמן חיפשנו את הדרך לעלות על המזח או שובר הגלים, לא מצאנו. בסוף מצאנו מקום נחמד (אני לא יודע להסביר בדיוק איפה) והתמקמנו. הפיתיונות שהשתמשנו היו: בצק פיתה (שלא היה לה שימוש רב השתמשתי בה רק פעמיים), בצק דליל (רק בזה השתמשתי), בצק קשה (אבא שלי השתמש בזה בגלל שהוא לא אוהב להסתבך עםהבצק מסטיק בשקית, וגם אני סוף סוף למדתי להשתמש בבצק הדליל בתוך שקית בלי להתלכלך). בת דודה שלי שמה בצק זרקה אחרי 5 שניות היתה איזו בננה (זה הדג הקטן עם העיניים הגדולות נכון?) הבננה הייתה הכי קטנה שתפסנו, מיד אחרי שהיא תפשה, ידענו שהולך להיות דייג טוב יחסית לפעמים הקודמות (היא לא יודעת מה זה משקולת..) 2-3 דקות אחרי זה אני תפשתי ארס (הדג עם הקוצים שיותר גדולים ממנו נכון?), אחרי זה אני תפשתי בננה יפה. דודי תפש בורי נחמד, לא גדול מדי ולא קטן מדי (מאז דודי ובת דודי לא תפסו עוד, אז התחיל הקרב עם אבי מי יתפוס יותר דגים :). 10 דקות אחרי הבורי אבי תפס סוף סוף בננה, ואז אני תפסתי בננה, ואז הוא ארס ואני בננה, אבי תפס עוד ארס אני גם עוד ארס, אז גם הוא הפסיק לתפוס, דודי ודודתי הלכו לשייט באיזה ספינה לחצי שעה, אבי הלך לראות מה דייגים הוציאו ברשת, אני והים נשארנו, הנשק שהשתמשתי בו היה בצק דליל וקרס מספר 12. דודי ראו אותי מוציא את הבורי שהיה טיפה יותר גדול מהקודם, ולא היה מי שיוציא את הסל מהמים, כמובן שאני הייתי צריך להוציא אותו ביד אחת, הסתדרתי. מכיוון שהחזקתי את הבורי היד שלי היתה רירית עם מספר קסקסים. אחר כך הוצאתי עוד בורי, אחרי שדודי חזרו מהשייט, שמנו את הדגים בבקבוק עם מיי ים, שמנו לחם רטוב, הדגים נהנו, ולפני שהגענו לירושלים הדגים מתו :(. בבית ניקינו את הדגים, ואני למדתי לנקות אותם! אחי ואחותי התרחקו כמה שיותר מהמקום, כי הם נגעלים מדברים כאלה... דרך אגב, לקחנו הבייתה 9 דגים, 3 בורים 6 בננות, ואת הארסים החזרנו לים, מקווה לא להתקל בהם יותר... בערב טיגנו את הדגים ואכלנו אותם. וגם לפני שניקינו חיכינו לאימי שתחזור מאילת בשביל לראות מה תפסנו, והיא גם עשתה לנו הפתעה, הביאה דניסים מאילת (קנתה) כך שנהננו מדגים טריים. הבננות היו מעדן אחרי טיגון, כמו סרדינים אוכלים בהם גם את העצמות. הבורים היו גם טובים אבל פחות (אולי בגלל שכל ערב שישי אני אוכל בורים). דניס גנבתי קצת מאחי שזה גם כן היה מעדן. פעם הבאה אני מתכוון לצאת מוקדם יותר ולהשאר שם כמו היום פחות או יותר 3 שעות.
 
אהלן -

דבר ראשון, יפה מאוד והכי חשוב שנהניתם כולכם וגם יצאתם שבעים בארוחת ערב. דבר שני - העלייה למזח מתבצעת מצד שמאל של הנמל (כשמביטים לכיוון הים), ליד "מסעדת הדייגים". יש שם את המחסן של הדייגים (רצוי לא להתקרב יותר מדי, רובם על הירואין ולא אנשים רגועים כל כך, למרות שאני פעם נכנסתי לשם והתייחסו אליי יפה וראיתי איך הם עושים "שרק") ומכונות להרמת ותיקון הסירות, וממש שם אתה תראה ממולך גם מעין "דלת כניסה" שכזו למזח. כמובן שאין דלת ממש אבל החור שבקיר הוא בצורת דלת. מקווה שהבנת, כשתהיה שם שוב ותעשה לפי הוראותיי - תבין. היית שם היום או אתמול (ביום שבת) ? כי ידוע לי ששוק הדגים ופירות הים הוא בימי שבת... לפחות לפי מה שידוע לי, תקנו אותי אם אני טועה.
 

helpmeplz

New member
ידעתי ששחכתי משהו...

יום שבת, דווקא ראינו את הדלת הזאת, נכנסנו וכנראה לא הסתכלנו טוב...
 

אוריא

New member
"פטנט" קטן לבצק דליל.

אני יודע שרובכם משתמשים בשיטת השקית עם הבצק הדליל, אבל יש עוד שיטה שאני משתמש בה. פשוט לוקחים מזרק, ממלאים אותו בצק, ומשמתמשים. בבצק! היתרונות הם שמתלכלכים פעם אחת, וששולטים בכמות יותר טוב. מזרק משיגים בכל סופר פארם.
 

HelloweeN

New member
שיטה נוספת, חוץ מהמזרק:

שיטה הרבה יותר נוחה: לוקחים שפופרת של משחת שיניים (של קולגייט למשל), חותכים אותה בקצה האחורי ב-buttom, מכיניסים את הבצק הדליל פנימה, אוטמים את החלק הגזור (ע"מ שהבצק לא יברח) או שמים על זה שקית, וישר אפשר ללחות את הבצק על הקרס. ואם לוקחים שפופרת גדולה, זה בהחלט יכול להספיק לדיג שלם, בניגוד למזרק שניפחו קטן הרבה יותר וצריך למלא אותו מדי פעם.
 
שיטה נוספת: אצבע.

שמים בצק דליל על האצבע ומספיק ל-2 עד 6 קרסים. שמים כלי קטן עם בצק מסביב לצוואר וכל פעם כשנגמר על האצבע, ישר לוקחים שוב מהכלי. סטארט-אפ, הייטק, שוס.
אבל בתכל´ס - עשו מה בא לכם ואיך שנוח לכם.
 
למעלה