דו"ח שטח - עכו.

אוריא

New member
דו"ח שטח - עכו.

במסגרת תוכניתנו חפש את הדגים, החלטנו שאם הדגים לא אוהבים להיות במרכז אז גם אנחנו לא. אני, אופיר, מיכה ורונן העמסנו את הרכב ו.. לעכו. אההה. עוד פרט לוגיסטי קטן שכחתי. אנחנו מהרכז ורצינו להגיע לעכו בזריחה. אולי זה מסביר למה השעון צלצל בשלוש וחצי בלילה? בכל אופן הגענו מעט אחריי הזריחה לצינור שבעכו. הצינור והריפים שמסביבו נמצאים כאילו על סף תהום. כשעומדים על קצה הריף מגיעים מיד למים מאוד עמוקים. מה שאומר אידאלי לדייג, ואחרי שאיבדנו כל כך הרבה ציוד במרכז, זה נראה כמו אידאלי גם לז´רז´ור. ניסינו את כל פתיונות הדמי שהיו לנו, בכמה מקומות שונים - שום דג לא נראה באופק. גם מיודענו, רב הז´רז´ר הראשי - רון לבית דדון היה שם איתנו. גם הוא לא תפס כלום. לפחות עד שאנחנו התיאשנו הוא לא תפס כלום, ואם נראה פה הודעה שהוא תפס אחריי שהלכנו - אנחנו מאוד נכעס.
בכל אופן אין ספק שזה אחלה מקום לדוג בו. שמחתי להכיר את רון. ה ריף יפיפה והיה אחלה טיול - אבל מה עם הדגים?????

seafox

New member
לא נורא אם לא היו דגים.

לפחות נהניתם. לפעמים אני אוהב לצאת לדוג בסירה בים רק בשביל להשתחרר מהעיר,מהרעש. אני אוהב במיוחד לצאת בלילה ככה שאין שום סירות. ואז יש רק שקט. חוץ מהרעש של הנודים של כמה אנשים בסירה (לא כוללים אותי,אני לא פצצה ביולוגית) וגם ככה הסירה פתוחה אז הריח הולך. אז חוץ מזה גם לשבת עם חוט ביד,עיניים עצומות,לנשום אוויר נקי...לא צריך יותר מזה חוץ מאיזה בירה או יין (בלי סיגריות,אני לא מעשן). חוץ מזה איך הלך לכם אנשים? יאללה,עדכון שבועי... לי אין. אז תתחילו אתם. בכל מקרה מה קרה להוא עם כל התמונות? אהבתי את התמונות,תביא עוד!!!

ה ד י י ג

New member
אז ככה...

דבר ראשון אהבתי את נושא הנודים בסירה... דבר שני הייתי ביום שישי במרינה בהרצליה וניסיתי לז´רז´ר לקראת סוף המרינה לכיוון החוף ולא לכיוון הים, את האמת זו פעם ראשונה שאני מנסה לז´רז´ר שם ואת התוצאות אתם בטח מנחשים לבד... חוץ מזה בדרך על המרינה ראיתי כמה דייגי בוס בערך ב600 ואחד תפס בורי כ 800 גר´ ששבר לו את החלק העליון של הבוס אבל אחר כך התברר שחוץ מאותו בורי לא הוציאו שם כלום. ועוד משהו ששמעתי זה שבגלל העוצר ברצועת עזה אז יש יותר דגים אצלנו...שמועות לחוד ודגים לחוד.

dayag

New member
מה ששמעת על עזה הצחיק אותי ../images/Emo26.gif

עוד 10 דייגים שידוגו בעזה ושעכשיו נניח לא דגים (בגלל העוצר) לא ישנו את מצב הדייג אצלנו - זה אחד הדברים הכי מגוחכים ששמעתי עד היום בנושא הדייג. מה שכן - עונת החורף החלה וידוע שזו העונה שהדייגים מצפים לה - גם בגלל הטורפים וגם בגלל מגוון הדגים הלא טורפים שמגיעים בעונה זו בכמויות וקרוב לחוף. @ניר.

אשדוד -החוף עומד להסגר../images/Emo70.gif

חברים יקרים פונה אליכם מבקש שתתנו יד למניעת הפקעת החוף ע"י רשות הנמלים רשות הנמלים החלה בהצבת תמרורי אזהרה <הכניסה אסורה> לכל אורך החוף מהקטע הנושק לגדר חב´ חשמל לאורך כל החוף. הרשות משתלטת אט אט על פיסת חוף רעננה ומשוחררת את קטע החוף בין הנמל לשעבר עד חב´ חשמל סגרה מסיבת התרחבות וחסל עוד פיסת חוף לדייגים נופשים ואוהבים. כעת עומד להתבצע שוד לאור היום או לאור הלילה ולא בטוח אם בחסות החוק אם לאוו . חבר´ה אם המאבק יחל מכאן אז הפורום הזה עשה היסטוריה. ניתן לפנות לעמותת "אדם טבע ודין" אם לידעם ,לקבל עיצה ,לשקול בהתאם דרך פעולה. רק כאן בארץ זה יכול להתרחש כי אנו פסקנו להלחם עבור זמן האיכות שלנו "אם תרצו לא יקחו לכם את הגדה וימשיכו לבאה " אגב היום בבוקר השכם בחוף אשדוד ,דניסים, מרמירים, חרב,ועוד עד השעה 10:00 היה כדאי

rondadon

New member
לתפוס לא תפסתי...

אבל להתבאס...התבאסתי... בערך שעה - שעה וחצי אחרי שהלכתם עברתי למקום אחר...בערך 500 מטר צפונה משם... על המכה הראשונה ראיתי אינטיאס רודף לי אחרי הז´רז´רה ניקל (וזה אינטיאס בטוח, הגב מעט צהוב והזנב צהוב לגמרי) אבל הוא רודף ולא נוגע בה... אז עצרתי הוא עצר גם...המשכתי...הוא המשיך וככה זה היה עד שהגיע לחוף ומאז נעלמו עקבותיו...

alonps

New member
../images/Emo110.gifהצינור בעכו - ביוב?

שלום חברים, ממקורות יודעי דבר נמסר לי שאיזור הצינור מזוהם בשפכים אורגניים ואנאורגניים. האם זה נכון? שבוע טוב

paluta

New member
חד משמעית נכון !!!

המכון לחקר ימים ואגמים מבצע בדיקות אחת ל ... וסטטיסטית נמצא שריכוז המתכות הכבדות במעי הדגים החיים בסביבה מזוהמת ביוב בעליה - אכילת דגים אלו בכמות מסוימת עלולה לגרום למחלות וסרטן הטורפים לעומת זאת לא ממש חיים בסביבות קבועות ולכן ההנחה שהם פחות "מזוהמים"

alonps

New member
../images/Emo110.gif זיהום טורפים

האם העובדה שהטורפים אוכלים בכמויות דגים "מורעלים" לא גורמת להם עצמם להפוך לרעילים?

paluta

New member
תלוי אבל בדרך כלל לא

כיוון שרוב הטורפים נעים ונדים ובדרך כלל אינם שוהים במקום אחד כל הזמן , מן הסתם שרוב מזונם נאכל מלהקות הדגיגים במים ולא בהכרח הם ניזונים מאותם דגיגים שנמצאים ליד שפכי הביוב הדגיגים דרך אגם גם הם נעים במימי הים וא ממש נמצאים באותו מקום כל הזמן אבל בגדול מימי חופינו מן המזןהמים שבים התיכון ולא משנה איזה דג תאכל יש סיכוי שהוא ניזון ממשהוא לא הכי "טבעי" דג שאתה מנקה את הקרביים שלו וצבע הקרום בבטנו (זה שעוטף את כל הקישקע שלו) ירקרק אן מלא רירית שומנית בדרך כלל מצביע על חיים בסביבה מזוהמת - אם כי זה לא כלל אלא בגדר סימן אזהרה לצורך השוואה הסכנה שבאכילת דגי שפמנון הגדלים במים מתוקים גדולה יותר שכן השפמנון אוכל כל מה שנמצא על הקרקע ושם יש את ריכוז המתכות הכבדות הרב ביותר מה גם שהוא בדרך כלל דג הנושא בקרבו טפילים מזיקים וכנראה לא בכי היהדות פוסלת למאכל דגים לא כשרים - מתברר שיש בזה משהוא למרות שאני משתייך לצד האפיקורסי שבאוכלוסיה

rondadon

New member
לא בדיוק נכון...

נכון שיש שפיכת ביוב בעכו...אבל בערך 800 מטר צפונית מהצינור. הצינור לא פעיל כבר מספר שנים, אבל לעומתו יש צינור אחר רחוק יותר פעיל

paluta

New member
טעות בידיך

במדינתנו אין צינורות לא פעילים - זו עובדה כי גם צינור שמוכרז לא פעיל נהפך לפעיל כאשר הצנרת הרגילה קורסת אבל 800 מטר מהחוף זה מרחק אידאלי לפיזור השפכים ברדיוס עצום ולכן גם הצינור הרחוק כביכול מזהם גם מזהם אבל זה מה יש

rondadon

New member
בוא נגיד ככה...

אני בכל מקרה לא אוכל את הדגים.... ובנוסף...מה שלא רואים...לא פוגע... מבחינה מוחית בכל אופן.... אותי לדוגמא מגעיל לראות 20 דייגים עומדים ממש ב"נביעה של החרא"... אהבל לעמוד 50 מטר משמה במים צלולים לא מפריע לי...גם אין לי הרבה ברירה...

paluta

New member
אם אתה לא אוכל את הדגים אז

למה אתה לא מחזיר אותם לים ????????!!!!!! לא חבל ??!!

למעלה