דו"ח

Fellowship

New member
דו"ח

קיבלתי דו"ח חנייה למרות שביצעתי תשלום דרך האפליקציה (Park Mobile),
בדו"ח נטען שלא בוצע תשלום ומקריאתו אני מבין מה הבעיה:
מספר המדחן הכתוב בדו"ח שונה ממספר המדחן המופיע ב Park Mobile,
המספר הוא בן 7 ספרות ויש שוני רק בספרה האחרונה,
בוודאות לא טעיתי בהזנת המספר, כנראה שהשוטר/פקח טעה (אולי מדחן אחר קרוב/ממול).
התפלאתי לקרוא שאצלנו לא ניתן להגיש ערעור בכתב/טופס/פנייה כלשהי, אלא אך ורק בקשה להשפט:
https://www.montgomerycountymd.gov/dot-parking/faq/pay-ticket.html

The Montgomery County Department of Transportation follows the process as established by the State of Maryland to contest a parking citation (Maryland Motor Vehicle Law Annotated).
Maryland State law indicates that only the State court system has the authority to adjudicate appeals of parking citations.
The court designated to hear appeals of citations issued in Montgomery County is the 6th District Court of Maryland. If one chooses to appeal, the instructions to do so are printed on the reverse of the citation itself, which says:
"Should you desire to contest this violation, sign on the line indicated and carefully complete the name and address area"
Send in signed violation notice in envelope provided. Notice of the trial date and location will be sent to you by mail.

מעבר לכך שאין לי הוכחה שהשוטר/פקח טעה ולא אני,
גם אם היתה לי הוכחה, כנראה שלא הייתי הולך למשפט עבור דו"ח של 45$,
למרות שכנראה מדובר בסרט נע ולא במשפט מהסרטים.
(אלא אם תחושת חוסר הצדק היתה מתעצמת, כרגע הפרקטיות גוברת על העקרון)

האם יש טעם לשלוח מייל או פנייה אחרת כלשהי?
(אני מניח שלא, לאור נושא הסמכות, אבל תחושת חוסר הצדק מצדיקה לפחות שאלה כאן
)

vinney

Well-known member
תגיש בקשה להשפט, למה לא?

תנמק, תציג תמונות של המדחן עם המספר, של החשבון באפליקציה עם התשלום, ותסביר את הבעיה. מקסימום יגידו לך ״תגיע בכל זאת למשפט״ והזמן שתבזבז על זה יהיה יותר מה$45 שזה עולה לך ואז תוותר ותשלם את הקנס וזהו.

לא מן הנמנע שהשופט יעבור על זה, ויחליט לקבל את הטענה שלך בלי שבכלל תדרש להגיע (זה נקרא trial by writing declaration). לפחות בקליפורניה זה עובד כך.

Fellowship

New member
"מקסימום יגידו לך ״תגיע בכל זאת למשפט״"

מי יגיד ומתי?
לא נראה לי שיש תהליך מקדים כזה, מכיוון שברירת הקנס כוללת אופציה לבקש תאריך למשפט וזה הכל.
מבלי לשלוח חומר או הסבר, אלא פשוט לבקש תאריך ומאוחר יותר לקבל בדואר הזמנה למשפט הכוללת מיקום ותאריך.
&nbsp
אין לי מושג האם כאשר אגיע לבית המשפט, תהיה אפשרות מקדמית לסגור את התיק עוד לפני הכניסה לאולם,
אבל אוותר על התענוג

JimmyGee

New member
הסיכוי ליזכות לדעתי גבוה

לא מדובר פה במשפט כמו שרואים בסרטים. לדעתי ההוכחה ששילמתה כשחניתה תספיק גם אם זה אתה שתעיתה במספר של ה- meter.
האם זה שווה בשביל $45 זה משהו אחר. אולי שווה רק כדי להבין איך זה עובד לפעם הבאה.

Fellowship

New member
אם זה לא משפט כמו בסרטים, זה לא שווה

ואם כבר, אני רוצה גם מושבעים

Midriff

New member
זה עובד לגמרי כמו בסרטים

לא עם מושבעים אבל עם שופט, השבעות של שני הצדדים. אני יודעת שבהרבה מקומות השוטרים לא מגיעים למשפטים. אבל אנחנו הגשנו בקשה להשפט על דו"ח שקיבלנו, השוטר לא רק שהופיע הוא גם הציג שירטוט של המקום, אנחנו הגשנו ניירות, אני ובן הזוג העדנו בשבועה (כי בסופו של דבר זה היה המילה שלנו מול המילה של השוטר פלוס עוד כמה עובדות חלשות יחסית). השופט פסק לטובתינו, והדו"ח בוטל מה שהיה משמעותי אצלנו לא בגלל מחיר הדו"ח אלא כי זה היה משפיע על הביטוח.
לדעתי האופציות הן או ללכת למשפט או לשלם ולוותר- דרך אגב זה דו"ח של שוטר או של פקח של העיריה (למיטב הבנתי ההשפעה על הביטוח או אם זה עולה ברקורד שלך היא שונה)

JimmyGee

New member
כול זה בישביל דוח חניה של $45?

דוח מהירות כן, אבל לא שמעתי על כזה בלגן בישביל דוח חניה.
דוח חניה גם לא משפיע על הביטוח.
דוח מהירות זה במקומות מסוימים ובתנאים מסוימים נחשב פלילי, וגם משפיע על הביטוח. אז זה כבר סיפור אחר.

Fellowship

New member
דו״חות חנייה משולמים לא משפיעים על הביטוח.

דו״חות חנייה לא משולמים, לעומת זאת,
יכולים להשפיע בעקיפין (ע״י פגיעה בציון האשראי).
&nbsp
אגב, קראתי בעבר שדו״ח מהירות שהופק על ידי מצלמה אוטומטית, גם לא פוגע בפרמיית הביטוח (לא מדווח לחברת הביטוח),
אלא רק דו״ח שניתן על ידי שוטר שמזהה את האדם, האם זה נכון?

JimmyGee

New member
זה גם מה שאני מבין

דוחות מהירות ורמזור אדום ממצלמות לא אמורים להוסיף נקודות. אבל לא בטוח אם זה נכון בכול 50 המדינות.

Fellowship

New member
עדכון:

למרות שלפי החוק, הכתוב על הדו״ח והמוסבר באתר שלהם,
האופציה היחידה היא בקשה להשפט, מכיוון שרק לבית המשפט יש סמכות בנושא,
בכל זאת התקשרתי ולאחר מכן שלחתי מייל,
הם ענו שזה בבדיקה, הנחו בינתיים לא לשלם, הם יעדכנו בהחלטה בהמשך
ואם יוחלט שהדו״ח לא יבוטל אבל בינתיים יצטברו קנסות איחור אז הם יבוטלו.

אז האמריקאים לא עד כדי כך מרובעים,
או שלא הבנתי את הכתוב (לינק וטקסט בהודעה הפותחת)?

למעלה