דו-מזגן

דינדה

New member
דו-מזגן

שלום רב! בשבוע שעבר הותקן אצלי בבית דו מזגן של אלקו 2X0.8 , בשני חדרי שינה שגודל כל אחד מהם כ-10 מ"ר. כשמפעילים את אחד המזגנים הטמפרטורה בחדר אינה יורדת מתחת ל-26 מעלות בשעות היום ומתחת ל-24 מעלות בשעות הלילה, זאת למרות שהמזגן מכוון לרמה של 16 מעלות. מדידה זו נעשתה לאחר כ-4 שעות של עבודה רציפה של המזגן, וכאשר הוא פועל רק באחד החדרים. נתונים אלו דומים בהפעלה גם בחדר השני. אז אמנם 24 מעלות - החדר נעים אך האם לא ניתן להגיע לטמפרטורה נמוכה יותר? ומה עוד שהמדידה נעשתה בימים שמזג האויר בחוץ היה נעים, אז מה יהיה בימים חמים יותר ? האם כך זה אמור להיות? תודה מראש. דינדה.

BOLDER

New member
for evry

squer miter ´u r calc 1400 b.t.u. it´s averrege. for 10 s.m its 14000 b.t.u whhitch means 1.25 HP and not .8 thet u have yuors adviser was bad... sorry. good luck koby.

נשמע לי קצת הרבה...

היי קובי לפי החישוב שלך אז לבית של 100 מ"ר נצטרך 140,000 BTU ? לא ממש הגיוני!!!!!!! יש איזו טעות בחישוב שלך ? או שלי? או שעם עלית המטרז´ יש חישוב שונה?

BOLDER

New member
סיגל

בעיקרון 140000 BTU זה בסה"כ 15 HP ככה שזה לא הרבה. נקודה נוספת היא שיש בבית חדרים סגורים וכן כמות האנשים הנוכחים בבית בעת הפעלת המזגנים. כמו כן יש קיזוז לפי רמות הבידוד . המספר שנקבתי הנו מכסימלי לקיר בלוק רגיל מטויח. לבלוק איטונג המקדם הוא 0.86 וכן הלאה. גם הגג קובע אם הגג הוא רעפים אזי המקדם עולה במידה ואין איורור. צריך להכפיל במקדם 1.08 . ניתן לקבל את כל הפירוט לגבי החישובים במדור צרכנים בחברת חשמל. קובי

15 כוחות סוס זה המון!!!!

היי קובי בבית בן 100 מ"ר ואף יותר מתקינים בד"כ (ובהצלחה!) מזגנים בהספק של 50,000 עד 60,000 BTU . ולפי מדד הכ"ס זה בערך 5.5. כ"ס מקסימום!! כלומר 1/3 ממה שאתה אומר!!! 14,000 BTU זה כבר ממש מזגן תעשייתי !!! דירות בנות 100-150 מ"ר הם בגדר תופעה נפוצה מאוד אך מזגנים עליהם דיברת אינם נפוצים אצל המתקינים הפופולריים. גיא 29 הוא איש מקצוע ואשמח אם יגיב על סוגיית הגדלים שאנחנו מדברים בהם. ( תודה , גיא)

מאגר

New member
../images/Emo91.gifמזגן דו פיצולי

ראשית לחדר בגודל של 10 מ"ר רצוי מאוד מזגן בגודל לפחות של 1 כ"ס שנית יש ליבדוק איזה תיקרה יש על לאותם חדרים עם התיקרה היא תיקרת רביץ מתחת לגג רעפים רצוי להתקין בידוד מתחת לרעפים דבר שניתן היום לעשות בעבודה עצמית עם קצת הדרכה או ע"י בעלי מקצוע אם התיקרה היא תקרת רביץ ללא בידוד סביר להניח כי גם מזגן גדול יותר לא היה עוזר מאחר והחום שניצבר מתחת לרעפים יכול להגיע עם 50 או 60 מעלות בימים חמים מאוד בדרך כלל טמפרטות החלל שבין הרעפים לתיקרת הרביץ עם אין איוורור לחלל יכולה להגיע לטמפרטורה של כ10 -20 מעלות יותר מאשר בחוץ אם כך בידקי את הדברים האלה וחיזרי אשמח לעזור יותר גם עם החדרים הם דרום מיזרחיים ויש חלון זכוכית גדול זו סיבה להתחמות החדר אבל בדרך כלל זה החלל שבין הרעפים לרביץ

דינדה

New member
פרטים נוספים

הדירה נמצאת בבניין - בקומה שלישית - אחרונה. חדר אחד בכיוון מערב וחדר שני בכיוון צפון מערב. כל יועצי מיזוג האויר ששאלתי אמרו שמספיק 0.8 כ"ס לכל חדר. האם הוצאתי את כספי לריק ???

גיא 29

New member
ככה

א מזגנים מודדים בbtu ולא בכ"וס ב המזגן שהיה מתאים לך לחדר הוא בעל תפוקת קרור של 8700btu לפחות ג מאחר והלכת על דו מזגן וכידוע ההספק של המגן הראשוני יורד בכ30% בהפעלת המזגן המישני(אני בטוח של יידוע אותך על כך) הייתי הולך איתך על מזגן של כ10,000 btu ד לא נראה לי שבימים שאינם כה חמים לא תוכלי להנות מהמזגן הייתי מייעץ לך להזמין שרות או לקרוא למתקין לבדיקת גז במערכת.

דינדה

New member
מה אפשר לעשות

המזגן עוד לא בן שבוע וכבר אני כל כך מאוכזבת. גז כבר בדקו והכל תקין. האם שינוי מיקום המזגן יכול לעזור ? שני המזגנים מותקנים מעל לדלת. תודה לכולם על העזרה.

גיא 29

New member
צר לי לאכזבך

אולם מה שאני מסיק פה זה שהמזגן "קטן" על החדר(ים) אגב דרך איזו חברה התקנת? אם זו חברה גדולה ומסודרת תנסי להוציא מהם החלפה למרות שלא נראה לי שהן ישמחו לזה,במקביל איני פוסל את האפשרות להתקשר לחברת אלקטרה שישלכו לך טכנאי בכיר לבדיקת העניין,תמוה לי שבימים שאינם כה חמים המזגן לא מצליח לקרר את החדר לו במעט. נ.ב לא כתבת כמה btu המזגנים שברשותך!

דינדה

New member
גיא

המזגן הוא 7500 BTU . לא קניתי דרך חברה גדולה אלא אצל מתקין עצמאי. המתקין טוען שהמזגן הזה לא יכול להוריד את הטמפרטורה מתחת ל-25-24 מעלות. רק חבל שהוא לא אמר לי את זה לפני שהמליץ לי על המזגן הזה... בכל מקרה זה לא נראה לי הגיוני. כנראה שבאמת אנסה לפנות לאלקטרה. מקוה שהם יעזרו לי. תודה דינדה.

דינדה

New member
תיקון נתון...

המזגן הוא אלקו הייטק WMN 8-8 תפוקת מדחס 7450 קירור 7300 חימום 7450 עפ"י הטבלאות שהבאת זה אמור להתאים.

תחזירו לו את המזגן

הוא היה צריך להגיד לכם ואם הוא לא אמר לכם זכותכם להחזיר את המזן

גיא 29

New member
אם המזגן לא אמור להוריד

את הטמפר´ מתחת ל24 מעלות אז לשם מה הוא התקין לך אותו? עפ הטבלה המזגן אמור לקרר,שימי לב שזה ממש על הגבול (עד 10 מטר) כך שכל פרט קטן עלול לגרוע.. באיזה איזור את גרה בארץ? חלונות גדולים? החלונות לכייון דרום או מערב? מיקום הדירה קרוב לים? את גרה באיזור אילת/הערבה? עמק היררדן?עפולה טבריה? אם התשובה על אחת מהשאלות היא "כן" המזגן לא יקרר אותך בכל מקרה המתקין לא יידע אותך שתפוקת היחידה יורת בכ30% וזו בעיה גדולה יותר

סינאן

New member
תמיד לקחת גדול יותר

היי לדעתי וגם אם לא תמיד נכון ישנם מרכיבים רבים שלא יודעים כלום בכלל נתקלתי בדברים לא נורמליים לחלוטין תמיד לקחת מזגן גדול יותר ממה שהמתקין אמר בגלל שהוא יקרר טוב אבל בשרב יתאדה לכם המוח ולבדוק הרבה לפני זה ולהשוות מחירים ושהמתקין יגיע הביתה לתת הצעת מחיר ואז אולי אם הוא מבין יראה את הבית חלונות וכ"ד

למעלה