דו-מימד ותלת-מימד... "לקמפז" !

דו-מימד ותלת-מימד... "לקמפז" !

אני מנפישה דמויות בדו-מימד, אבל חשבתי לשלב את הידע שלי ב-MAYA ותוכנת קומפוזיט (COMBUSTION או AFTER EFFECTS לא משנה התוכנה כרגע) בכדי ליצור מצב שהדו-מימד "ישב" בתוך סביבה תלת מימדית, ככה שהכל יראה מחובר, אני פילו מצאתי דוגמא מאוד מרשימה שבטח כבר נתקלתם בה... זה נראה מסובך, אבל אני יודעת את הבסיס בתוכנות, אני רוצה להבין את הפייפליין שנעשה בכדי "לתפור" את השניים ביחד, מה עושים לפני מה ? דו-מימד ולנחש איפה לשים אותם בסביבה התלת-מימדית ? לא נשמע לי מדוייק... אני בטוחה שיש מן "שיטה" או "מהלך-עבודה" מדוייק יותר ואשמח ללמוד אותו ולהבין איך זה פועל... אז... אשמח אם מישהו יוכל בבקשה להפנות אותי לטוטוריאל או וידאו-טוטוריאל בנושא ? *ראו דוגמא קלאסית ומדהימה בהחלט בלינק המצורף שנה טובה לכולם !

דבר ראשון שווה ללכת ל making of של

הסרט, תסתכלי על העבודה של כל אחד מהם אפשר ללמוד מזה הרבה. אני אשתדל לענות על השאלה שלך באריכות מאוחר יותר.

כן, ראיתי אבל...

זה לא ממש עזר לי. שמתי לב שהם עושים מן אובייקטים "דמוי חיילי מונפול" כדמויות זמניות למטרת מיקום, ומנפישים את התנועה שלהם בכלליות ואז את המצלמה, אבל... זהו, זה היה כזה מהר וכללי יותר מזה לא ממש הבנתי את כל התהליך. חוצמזה בטח יש עוד שיטות, אני נתתי את הקישור לסרטון של הסטודנטים הצרפתיים למטרת דוגמא, מה שמעניין אותי זה כל טכניקה או שיטה מסויימת לא בהכרח השיטה שלהם לא שאני שוללת, להיפך יש לי הרגשה שיש להם מן שיטה לא מי-יודע-מה מסובכת, אבל אני צריכה ללמוד אותה ...או כל שיטה שתעשה את העבודה. אשמח לקרוא הסבר מקיף למרות אני עדין מחפשת טוטוריאל או וידאו-טוטוריאל ולא ממש מצאתי... תודה !

יש באמת הרבה טכניקות והם מיושמות

פר צורך אנימטיבי. אני אתיחס למה שהם עשו בסרטון הזה כנקודת עוגן לטכניקה מסוימת אבל יש עוד טכניקות אפילו הפוכות לגמרי. בזמן עיצוב רקעים אנחנו עוברים כמה תהליכים. ציור, צביעה, חלוקה לשכבות וקימפוז. החלוקה לשכבות היא חלק חשוב מאוד בכל מה שקשור אחרי זה לתנועה תלת מימדית בתוך הסרטון היות ואת השכבות אנחנו מעבירים לתכנת קומפוזיציה שיש בה אפשרות ל 3d layer ואנחנו ממקמים כל חלק מהרקע במרחק אחר, ויוצרים תנועת מצלמה עם תוכנת הקומפוזיציה. זה נותן תחושה של תנועה אמיתי בתלת מימד, ולמעשה רוב הסרטון הזה בנוי על האשליה הזאת. יש שני דברים שהם בתלת מימד אמיתי שם, אחד זאת הסירה בפתיחה שמשמשת רק כרקע והשני זה מעבר המצלמה בין הבתים במה שהם קראו לו plan12. יש מספר שיטות לקבל הצמדות נכונה לאנימציה עם תלת מימד רובם מנסות בעצם למצוא את רוחב העדשה הנכון לשימוש באנימציה. השיטה הפשוטה ביותר, היא, יוצרים את הרקע בדו מימד ביחס למיקום האנימטיבי האפשרי, מעבירים את הרקע לתוך תוכנת תלת מימד ובונים אותו אחד לאחד בתוך תוכנת התלת. אפשרות אחרת היא הוצאת נקודות מגוז מהדמות החשובה באנימציה ומציאת העדשה לפי הריבוע שנוצר אבל זה מורכב מדי וראיתי רק פעמיים שנעשה כזה דבר. שיטה נוספת היא עבודה עם boujou או תוכנות בסגנון שמאפשרות לך בעצם לסמן את השינוי במיקום של הדמות ביחס לתנועה. הקטעים הגסים של התלת מימד בסרט הם רק רפרנסים. היות והיו מספר אנימטורים שכל אחד אינמץ בנפרד דמויות אחרות היה צורך להבין את הגדלים ואת המרחב שבו הם עבדו. כל הדמויות מאונמצות בנפרד ומרונדרות עם אלפא כך שאפשר לקמפז אותם כמו את הרקעים, בשכבה תלת מימדית שיוצרת הרגשה של עומק אמיתי, זה מאפשר גם להכפיל חלק מהאנימציות ולהשתמש בהם בגדלים שונים. לגבי טוטוריאלים שווה לשאול בפורום אנימציה, יש טוטוריאלים בכל תכנת קומפוזיטינג בהקשר של 3d layer ואם את מחפשת וידיואים אז ל gnomon יצאו מספר דיסקים שמתעסקים עם קומפוזיטינג וcamera matching. ולא הם לא חינמים.

הסבר מעולה !

תודה על ההשקעה וההסבר, עכשיו אני מבינה קצת יותר את העניין למרות שזה נשמע מסובך הרבה יותר ממה שדימיינתי. בכלל כל הקטע של ה-MATCH נשמע חתיכת סיפור מורכב בפני עצמו. עד היום את הפרוייקטים הדו-מימדיים שלי אני מנפישה אפשר להגיד בסביבה-תלת מימדית כמו שציינת עם רקעים וחלוקה לשכבות, בכדי לתת למצלמה לעשות את העבודה של הקומפוזיציה יותר ריאליסטית וזה אכן עובד... ואפילו לא ערבתי קומבסצ'ן או אפטר בשביל זה (לא שאני נגד או משהו). בקשר לטוטוריאלס אני מודעת שאין בחינם ואין לי בעיה לרכוש בכדי ללמוד את הנושא. אני אישית לא מתה על Gnomon ההסברים שלהם לפעמים "קצת" מורכבים ומהירים בהשוואה לאחרים, אבל כנראה שרק הם מתמקדים בנושא הנ"ל של camera match, יש איזה וידאו-טוטוריאל ספציפי לנושא מלבד Gnomon ? כי נראה שהם מדברים שם על הנושא בצורה מאוד נרחבת ואני מחפשת הסבר שמתמקד ונותן דוגמא ספציפית למה שאני מחפשת. דו-מימד על תלת-מימד... ניסיתי למצוא ברשת משהו, אבל לא ממש הצלחתי, לכן אשמח להמלצות לאתרים (אפילו טוטוריאלס רגיל צעד-אחר-צעד). כל עזרה בנושא תתקבל בשמחה, בכלל אני חושבת שזה נושא שאולי מעניין עוד אנשים מלבדי. ושוב תודה !

eldarinn

New member
אין לי הרבה מה לעזור לך בעניין

אבל הסרטון של הפיראטים באמת מדליק

למעלה