דו-קיום

דו-קיום

יש לה חום גוף רך טעם מתמוסס והנשימה איתה קלה איתה שטים אל העונג על גלים של ערגה יש בו להט של לבה חריפות של עוד הנשימה איתו כבדה איתו סוערים על נחשולי תאווה ושוקעים בעיוורון אל אקסטזה איתה אני הוא איתו אני אישה איתם - אני מושלמת.. --------------------------------- ואחרי זה - שאלה לי אליכם. אני אמא לארבעה. הבת הגדולה שלי מתקרבת בצעדי ענק לגיל הטיפשעשרה וכבר עכשיו היא שואלת שאלות הנוגעים במישרים או בעקיפין על חופש מיני.. היא רואה סרטי טלוויזיה.. סצנות בהן בני אותו מין מתנשקים.. היא שואלת שאלות כבר עכשיו. אני יודעת שתמיד מדברים "מבפנים החוצה".. ז"א, הילדים מספרים להורים. מה דעתכם על מצב הפוך? האם לחלק את השלמות הזו שלי עם הבנות או לתת להן לגדול אל החלטות משלהן - בלי השפעה שלי?

אלוהים יעזור לי על..

כל שגיאות הכתיב למינהן
תסלחו לי..

טל קר

New member
לא כל כך הבנתי את השאלה.

בכל אופן, אם אענה באופן כללי, אי אפשר למנוע מילדים את הפוטנציאל להחשף לדברים בעלי אופן מיני, מה שכן אפשר זה לתת להם כלים להתמודד עם מה שהם רואים. באופן כללי, אני חושבת שאין מצב בינארי של או לתת לבנותיך את השלמות שלך או לתת להן לגדול בלי השפעה שלך. במקום זאת כדאי, שוב, לתת להן כלים, לעמוד לרשותן אם ירצו הכוונה. במחשבה שניה הודעתך ובמיוחד המשפט של "הילדים מספרים להורים, מה דעתכם על מצב הפוך" יכולה להתפרש כאילו שאת מתלבטת אם לצאת מהארון בפני בנותיך, האם לכך הכוונה? אם כן, אני בעד.

זה לא בדיוק יציאה מהארון..

בעלי יודע, החברים הקרובים - כולם. זה לא סוד.. בואי ונפרט. לי ולבתי יש שיחות סטנדרטיות על כך שאהבה יכולה להיות בין שני בני מין בדיוק כמו בין בני מין מנוגד. השאלה היא האם לחלק עם הבת את העבר שלי כדוגמה או רק לשוחח באופן כללי? אים ילדים מגיבים למידע כזה??? זה משגע אותי. למבוגרים יש את הכלים להתמודד, כך או אחרת.. אולי השאלה צריכה להיות מופנית דוקא לבני נוער סטרייטים. לא יודעת..

אופק L

New member
השאלה בהחלט לא אמורה להיות מופנית

לבני נוער סטרייטים, ואני אגיד לך גם למה. אין חכם כבעל ניסיון - לא אני אמרתי ואני בטוח שגם כשאמות יהיו כאלה שיגידו את המשפט הזה אחרי. בני נוער סטרייטים, שומעים על חיי זוגיות חד-מיניים, הם יודעים שזה קיים, זה נשמע להם מגניב וסבבה - אבל זה לא קשור אליהם. הם חושבים על בנות, על יציאות, על החברה שמחכה כשאני אחזור מהצבא - אין להם את כל הנושא הגדול הזה של יציאה מהארון וחשש שמא אבא לא יאהב אותנו יותר או שהחברים יעזבו אותנו (והרי היו מקרים רבים של אנשים שאיבדו חברים כתוצאה מהיציאה מהארון). אני אבקש מאחת הידידות שלי להיכנס לכאן ולספר על הניסיון שלה עם הילדים שלה. היא סטרייטית נשואה כבר עשר שנים, ובעקבות ההיכרות בינינו היא סיפרה לילדים שלה קצת על הומוסקסואליות וחד-מיניות, והעובדה שגם דברים כאלה יש בעולם שלנו. היא ובעלה מאוד פתוחים, אחת החברות הקבועות אצלהם בבית היא לסבית, ובאמת אין קטע של הדחקה או גזענות בפני הילדים. "למבוגרים יש את הכלים להתמודד" - ולילדים? איזה כלים יש לילדים להתמודד עם נושא כזה? שאפילו מבוגרים לא מסוגלים להתמודד איתו ומעדיפים לזרוק את הילדים שלהם לרחוב? ילד שמגיל 12 שומע ויודע שיש הומוסקסואליות בעולם, יודע שזה לגיטימי ושבדיוק כמו שיש שחורים או סינים, יש גם חד-מיניים. באיזה גיל את ראית פעם ראשונה אדם שחור? אני ראיתי בגיל שבע-שמונה, ומיד אמרו לי שזה מקובל ושאין עם זה שום בעיה. אבל אם בגיל שמונה עשרה הייתי רואה פעם ראשונה בצבא גבר שחור, והיו אומרים לי שהוא אוייב וצריך להרוג אותו - מה הייתי עושה בכל פעם שהייתי פוגש גבר שחור? נכון - הורג אותו. יש היום מספיק סדרות שהבת שלך יכולה לראות ולהבין מהן על אהבה חד מינית. דוסון קריק, הכי גאים שיש, בוורלי הילס, הארון של וורוניקה... לא כל שיחה חייבת להיות קשורה לסקס ויחסי מין, אפשר לדבר גם על אהבה, על קניות משותפות, על גידול ילדים, על קשר בין זוג גברים בדיוק כמו קשר בין זוג אחים. האם תוכלי לפרט כאן על העבר שלך? האם את דו-מינית? האם התנסית בעבר במגע חד-מיני ואת מעוניינת לחשוף את הדבר בפני הבת שלך? האם בעלך מעורב בכל הדברים הללו ומבחינתו אין בעיה עם כל הקטע של החד-מיניות? שלא יהיה מצב שאת נותנת לזה לגיטימציה, והוא מהצד שלו יגיד שזה גועל נפש ואסור... והרי אם הבת שלך לסבית אז היא לסבית גם אם תהיו משפחה חרדית ולא תדברו על דברים כאלה אף פעם. אם הבת שלך סטרייטית גם אם תשימי לה תמונות של נשים ערומות היא תעדיף גברים (הסטטיסטיקה מוכיחה שילדים למשפחות חד-מיניות ברובם סטרייטים ומעדיפים את חברת המין השני).
שיהיה רק טוב, ונשמח אם תשתפי אותנו

אז ככה

קצת על העבר שלי.. היה לי רומן ארוך ומלא אהבה עם אישה בתחילת שנות העשרים שלי. רוב חיי אני עם גברים ואני מעדיפה גברים. היו לי פה ושם פרשיות עם נשים. אני לא יוזמת מפגשים עם נשים אלא נסחפת, מידי פעם, לקשרים מיניים הכוללים גם נשים.. בעלי בהחלט מודע לעבר שלי ול..סטוצים שיש לי מידי פעם עם נשים. זה דוקא נחמד לו. הוא איש פתוח וממש אין לו בעיה עם נטיה זו או אחרת. הוא יקבל באהבה גם אם מי מהילדים שלנו יגלה כי הוא/היא מאושרים יותר עם בני מינם. זו לא בעיה של פתיחות או חינוך, למען האמת. אנו מחנכים את הילדים שלנו כך שיהיו להם את מירב נקודות הראייה על החיים. אנחנו חילונים וילדיי לומדים בחינוך ממלכתי דתי. הם מקבלים את העודה שיש שתי דרכי חיים בדיוק כמו שברור להם, גם בגילם הצעיר, שיש אהבות חד מיניות, דו מיניות, מעורבות וכו´. אני חושבת שהעניין הוא יותר.. אגואיסטי כאן. למרות שאני מאמינה שאני מחנכת את ילדיי לפתיחות - אני חוששת שבתי תתרחק ממני במידה וייודע לה כי אני נמשכת לגברים ונשים כאחד. תתרחק בגלל מבוכה, בגלל בלבול.. בגלל הרבה סיבות שאני יודעת בודאות שאף אחת מהן לא תהייה בגלל "גזענות" זו או אחרת.. מקווה שהבהרתי עצמי..

אופק L

New member
בגלל שאת בתור אמא שלחת אותה

למוסדות חינוך ממלכתיים דתיים שמלמדים אותה שהחיים של אמא שלה הם חיים אסורים? ולמה בעצם את צריכה לספר לבת שלך על דברים שקרו לפני עשר וחמש עשרה שנה? חכי שהבת שלך תהיה בת 17-18, שתוכל לקבל את הדברים ולהבין אותם. לא כתבת בת כמה בתך, האם היא מספרת לחברות שלה הכל? מה הסיכוי שהיא תדבר עם המורה או יועצת בית הספר שלה? הסיפורים שאני שמעתי על הורים שיוצאים בפני הילדים שלהם מהארון נגמרו בטוב, הילדים קיבלו את ההורה ולא ניתקו קשר. אבל במקרה שלך את חיה עם בן זוג, טוב לכם יחד, הוא לא פוגע בך או מנתק את הקשר - מדוע להכניס גם את הילדה שלך לסיפור? את צריכה מישהי לשתף אותה? תמצאי חברה, תפני לפסיכולוגית, או אפילו כאן באינטרנט. אני לא חושב שהבת שלך מסוגלת להבין כרגע מה זה אומר שאמא אוהבת גם את אבא וגם הולכת לאהוב נשים אחרות. כשאת מחבקת את סבתא זה אומר שאת אוהבת אותה? כשאת נפגשת עם אחת השכנות זה אומר שאת אוהבת אותה? כל אלה שאלות שהבת שלך עלולה לשאול - מה תהיה התשובה שלך? חשוב מאוד שתמשיכי למרות החינוך הדתי להסביר לבת שלך מהם הסוגים השונים של האהבות שקיימות באוכלוסיה שלנו, הדת היהודית מלאה בשנאה ורוע בעיקר כלפי האוכלוסיה הגאה ואני מאחל לך שהבת שלך תהיה שונה ובעקבותיה גם הנכדים והנינים שלך

SC

New member
היי

אני בעד פתיחות ובהחלט גם בנושא הזה. כי מה שאת עושה את שופכת אור על כל מיני נושאים וע"י כך לילדייך יהיה קל יותר להתמודד איתם לכשיתקלו בהם. לגבי השאלה שלך, זה כיף ונחמד מאוד שיש יחס חברי בין הורה לילדיו, אבל במקרה שלך לפי דעתי זה תלוי בבתך. התשובה נמצאת אצלך שכן את מכירה אותה היטב. נסי לשתף אותה בדברים דומים שלא קשורים בך באופן ישיר כדי לראות מה היא חושבת על זה ולנהל על כך שיחות מלב אל לב. אין חובה שבתך תדע את עברך אבל אם זה חשוב לך ואת רוצה לשתף אותה תעשי את זה בעדינות. כי בכנות אני אומר אם לאמא שלי היה מקרה דומה הייתי רוצה שהיא תספר לי והייתי מקבל את זה. אני לא יודע אם הייתי סטרייט איך הייתי מתנהג !!! כי כמו שקשה לי לספר על זה קשה גם לצד השני לשמוע על כך. תחשבי על כך ואל תקלי ראש.

MARMELAD

New member
מחשבה שלי :

בתור בן לאמא, שגם היא בנאדם, וגם לה יש דברים כמו סקס, משיכה מינית, פנטזיות מיניות... כל השנים אמא שלי הייתה בעיניי רק אמא. דמות א-מינית, שתפקידה להאכיל אותי, לגדל אותי, ללכת לעבודה. לא התייחסתי אליה בכלל בתור בנאדם שלם. ככל שהתבגרתי הבנתי שהיא גם הרבה מעבר לזה. שיש לה תחביבים, שיש לה חוג חברים, שיש לה רצונות וצרכים. מתי השלב הזה הגיע? אני לא יודע. אבל בטח לא כשהייתי "טיפשעשרה.." אם את חיה עם בעלך, ומקיימת מערכות יחסים מסוימות מהצד, תשאלי את עצמך - איזה תועלת תצא מכך שתספרי לבנותייך? האם זה יתרום להן בתור בני אדם? האם הן יהיו פתוחות יותר? או ש... הן יבהלו מלראות שאמא שלהן "מזדיינת" מהצד... והן תפתחנה מין רתיעה מ"סקס". אי אפשר לדעת. אני מציע, שכל עוד את חיה עם בעלך, וטוב לך, אין מה לספר להן. כשהן יגדלו, הן תהפוכנה מילדות לנשים. שיהיו גם הבנות שלך, אבל גם בני אדם, וגם, בתקווה, חברות שלך. ואז יהיה באמת הזמן לחלוק איתן כאלה דברים. ומה עוד רציתי לאמר... איך את כן יכולה לתרום לפתיחות שלהן? תביאי הביתה בוידאו סרטים "ליברליים".. אבל לא חינוכיים... דוגמאות? פרסיליה מלכת המדבר עגבניות ירוקות מטוגנות איידהו שלי ועוד מליוני הסרטים שמציגים בגלוי או במרומז מערכת יחסים חד מינית. לפי הגיל שלהן, תפתחי איתן דיון על הנושא. כמובן שסרט כמו איידהו שלי לא יתאים לילדה בת 10 אבל בהחלט כן לילדה בת 15-16... השיחות הקטנות האלה אחרי הסרטים בהחלט ישפיעו. ו...כן, תני להן לפתח אופי ולקבל החלטות משלהן. כמו שלא הייתי רוצה שההורים שלי "ילמדו" אותי להיות סטרייט.... אני חושב ש"ללמד" אותן להיות דו-מיניות יהיה קצת לא במקום. מרמלד

למעלה