דחוף -אובדן הכרה אצל תינוקות

alaskan1

New member
דחוף -אובדן הכרה אצל תינוקות

בתי בת שנה ושלושה חודשים. לפני כ-חודשיים יצאו לה שיניים זו הייתה תקופה דיי קשה עבורה הרבה בכי וחוסר שינה. באותה התקופה בטווח של שבועיים היא התעלפה. הדבר קרה כאשר היא שיחקה עם משחק פלסטיק וכתוצאה מן המשחק חטפה מכה ישר בפה. בשני המיקרים היא רצתה לבכות לא יצא לה קול מעוצמת הכאב ופשוט התעלפה. מיד הרמתי אותה עוד לפני שהיא נפלה (בשני המקרים היא ישבה.) הילדה הייתה עם עיניים עצומות כאילו כבתה (אלוהים יישמור!). הסיבה שלא פניתי לרופא אז משום שגם אני כאשר אני חוטפת מכה חזקה או מרגישה לא טוב אפילו משפעת אני מרגישה שאני חלשה ורואה שחור הרבה מאוד פעמים.(כאשר זה קורה לי אני נשכבת באותו הרגע על הרצפה ומרימה רגליים). לכן חשבתי שייתכן שהיא כמוני!. אך היום לפני כשעה התקשרה אליי הגננת וסיפרה לי שהיא התעלפה היום בגן כתוצאה מבכי !!!. שאלתי אותם האם היא חטפה מכה. והיא אמרה שלא . שבתי התעוררה מהשינה של הצהריים ובכתה. המטפלת ניגשה אליה עם בקבוק בתי התנגה לי ובכתה ופתאום התעלפה. מדוע זה קורה? אני יודעת שבוודאות בפעמים שזה קרה עימי זה קרה בגלל כאב!!! . האם יש סיבה לדאגה?

Breath-holding spells

תופעה מוכרת בילדים המתחילה סביב גיל שנה. התינוק או הילד הבריא מגיב בצורה קיצונית לכאב קל כעס או תסכול בבכי קצר ומיד לאחריו מפסיק לנשום, משתתק מכחיל ובמקרים הקשים אפילו מאבד הכרה למספר שניות. בהמשך מופיעה נשימה עמוקה והתינוק חוזר לעצמו. התופעה שכיחה בילדים הכחלה עד 30% ואובדן הכרה ב 5% מהילדים. כדי לאבחן את התופעה הזאת יש לשלול קודם כל מצבים אחרים כגון פרכוס, או מומי לב. יש לפנות לרופא מטפל ועל פי שיקולו להמשיך את הבירור. חשוב לציין למרות שהתופעה מפחידה היא אינה מדאיגה ואינה גורמת לנזק. חשוב לקבל הנחייה כיצד לנהוג בשעת אירוע כזה על מנת שלא יחמיר כתוצאה מפינוק היתר הנלווה לדאגה כתוצאה מאירועים חוזרים- דאגה מוגזמת שיכולה להחמיר את תדירות או חומרת האירועים ולגרום לבעיות התנהגות אחרות.

alaskan1

New member
תודה../images/Emo127.gif

הבוקר לקחתי את בתי לרופא וזה בדיוק מה שהוא אמר . תודה רבה רבה !.

למעלה