דחוף!! אני זקוק לעזרתכם.........

adam thats all

New member
דחוף!! אני זקוק לעזרתכם.........

מישהו מכיר במקרה תרופה בשם TAMOXI שכביכול מיועדת לשימור שד לאחר שהשד השני נכרת בעקבות תגליות סרטניות? מהן תופעות הלואי? והאם מישהו בכלל שמע על התרופה וממליץ על לא ליטול אותה?? תודה רבה.........

אם אתה מתכוון לטמוקסיפן... או

בקיצור טמוקסי , מדובר בתרופה שמטרתה לנטרל את הקולטנים החיוביים של האסטרוגן בגוף האישה כיון שישנה סברה שאצל נשים עם אסטרוגן חיובי - ההורמון הזה מאיץ התפתחות של סרטן השד. לא לכל הנשים זה מתאים כאמור, רק לאלו שהקולטנים שלהם לאסטרוגן הם חיוביים. בדרך כלל נוטלים את התרופה במשך חמש שנים יום יום לאחר סיום הטיפולים הכימותרפיים/ הקרנות. אני נוטלת את התרופה מזה שבעה חודשים. תופעות לואי שונות מאחת לאחת : בגילאים יותר מבוגרים התרופה עשויה להאיץ או להגביר את תופעות גיל המעבר כגון גלי חום. שיבושים במחזור החודשי , הזעות לילה, לעיתים נדודי שינה, הופעת אקנה ועוד כל מיני תופעות "חביבות" - אבל זה עוד טיפול מנע שמגן עלינו, אז מקבלים אותו בלי תלונות (כמעט). ------------------------------

adam thats all

New member
תודה רבה לך!!!!

אבל מה במקרה שנמצא גורם טרום סרטני בשד אחד בלבד... כרתו את השד בשביל לא לקחת סיכונים להתפתחות או להתפשטות, וכרגע היא לא עוברת שום הקרנות או טיפולים, האם יש עדיין צורך בכלל בלקיחת התרופה?...

רק רופא יכול לענות לך על השאלה הזו.

בעקרון נשים שעברו כריתה, בלי קשר אם עברו טיפולים או לא, הרופאים יתנו טמוקסיפן במידה והאישה בעלת רצפטורים חיוביים לאסטרוגן (את זה מגלים בבדיקות הדם). לדעתי זה נכון לקחת את התרופה כיון שזה עוד טיפול מנע, עוד משהו שמגן מפני חזרת המחלה.

מזי א

New member
טמוקסי

אני עברתי כריתה מלאה כאשר היו לי הסתיידויות נרחבות בכל השד. אחרי תשובת הפתולוגיה, התברר שהיה התחלה של גוש, בגודל ס"מ באזור הפיטמה, והבלוטות שלי היו נגועות. עברתי כל כל הסידרה, כימוטרפיה והקרנות, וכשסיימתי, התחלתי עם הטמוקסיפן, וכמו שכבר אמרה לך לולו היקרה, תופעות שיש לרוב הנשים, גלי חום, בעיה במחזור ואני מצאתי גם שזה מעודד חוסר שינה ומיגרנות. אבל , משאלתך לא הבנתי האם כבר קיבלתם את התשובה מהפתולוגיה ומה הגיל מאחלת כל טוב והמון בריאות

נאן

New member
בקשר לטמוקסי.......

היי לך אכן זו תרופה שניתנת גם כשיש טרום תאים סרטנים בשד ויש לה אחוזי הצלחה אבל יש בה גם סיכונים. אבל אם מעקב מתמיד של תפקודי כבד ומיפוי כבד ניתן לקחת אותה חמש שנים נאנוש.

adam thats all

New member
כן אבל המקרה כאן מעט שונה....

הבלוטות נמצאו לא נגועות..... היא לא עברה שום טיפולים והקרנות. רק כריתת שד. הגיל הוא גיל המעבר.... אז בניסוח נוסף, יש אפשרות שלא ליטול את התרופה ? כי אחרי הכל היא עורכת בדיקות שגרתיות כל שנה.... תודה לכולם על העזרה.......

נאן

New member
בקשר....

לפי מה שאני מבינה הרצפטורים שלה חיובים להורמונים לכן היא חיבת לקחת את התרופה הזו או כל תרופה מסוג הזה.כדי לחסום את ההורמונים האלו את האסטרוגן שנמצא בעוד מקומות בגוף שלנו.כדי שהסרטן לא ישגשג ויחזור חזרה. ושוב אני אומרת אני לא רופא. ובטח לא היא כל אחד נוטל את הסיכונים והחלטות שלו. אני צינתי עובדה שהכדור הזה יש לו יתרון ויש לו גם חיסרון וחייב להיות מבוקר כל הזמן. נאן

מלמלה

New member
ליעץ ככה סתם זה מעט חוסר אחריות

אני לוקחת כבר שלוש שנים טמוקסי עם מעט מאוד תופעות לואי להגיד למישהו לא לקחת ככה ללא מידע מפורט זה לא אחראי אפילו בשביל 5% אחוזי סיכוי להישנות המחלה כדאי לקחת החלטה של כן/לא ליטול את התרופה היא מאוד אישית וכדאי לדעת בדיוק את כל המשמעויות והסיכונים העומדים לכאן או לכאן חולה סרטן יכול גם לבחור שלא לעשות טיפולים כימוטרפיים ו/או הקרנות אם בזה הוא בוחר אם תופעות הלואי יהיו מאוד קשות ובלתי נסבלות יהיה מקום לחשיבה מנוספת יחד עם הרופא המטפל

adam thats all

New member
קיבלתי תשובה של אדם מוסמכך!!! ראו:

http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=146&i=70893&t=70828

למעלה