דחוף - אפשר להוריד וידאו דרך USB?

• פותח הנושא Alkup
  • פורסם בתאריך

Alkup

New member
דחוף - אפשר להוריד וידאו דרך USB?

יש לי מצלמת סטילס דיגיטלית, שממנה אני מוריד סטילס + וידאו קצרים לתוך עם כבל DIGITAL >>> USB. אני רוצה להוריד קטע וידאו ממצלמת DV של מישהו. האם יש דרך לעשות את זה דרך אותו חיבור USB (לצרכי פרימייר למשל)? אולי פשוט כבל אחר? תודה, אורי.

ashmash

New member
עד כמה שאני יודע (וזה לא הרבה)

לפחו בסוני שלי, אז אפשר להרויד וידיאו רק דרך פיירווייר. ה-USB משמש רק לוידיאו זורם, כלומר למצלמת רשת.

GGOODD

New member
יש שאיפה למקצועיות בפורום

על כן, אם אתה לא יודע בוודאות, אז אל תענה... כי אחר כך זה מבלבל, בכל נושא שאתה כן מתמצא בו, אתה מוזמן להגיב כאוות נפשך
המשך גלישה נעימה

MaSTeRLou

New member
זה דווקא נכון

הייעוד של הכבל USB במצלמות וידאו דיגיטליות הוא בד"כ להעברת תמונות סטילס שצולמו איתה או תזרימי וידאו באינטרנט (אגב, ישנו התקן פשוט, שעולה 20$, ואיתו ניתן לשדר תזרים וידאו מfirewire).

Alkup

New member
מה ההבדל בין 'תזרים וידאו' לסיגנאל

וידאו רגיל שמגיע ממצלמה/ VTR ? התוכנות שיודעות לקחת סטילס מדיגיטלית יודעות גם להוציא מתוכה קבצי AVI (לזה התכוונתם ב'תזרים וידאו'?) אז למה אי אפשר דרכו להוציא גם וידאו רגיל - האם זה בגלל שהוא עדיין לא מקופרס לשום AVI או קובץ אחר? (נראה לי שעם הכתיבה התחלתי להבין את מה ששאלתי בהתחלה. תקנו אותי אם אני טועה...)

MaSTeRLou

New member
->

רוחב-הפס של USB קטן בהרבה מזה של הfirewire. (12 מגה-ביט לשניה מול 400 מגה-ביט או 800 מגה-ביט לשנייה). לכן ניתן להעביר בfirewire יותר מידע בזמן נתון. בUSB ניתן להעביר אות וידאו, אבל היא תהיה באיכות מאד נמוכה, משום שרוחב-פס העברת המידע מגביל מסת הנתונים העוברים בזמן נתון (המסה גדלה ככל שהאיכות שתגדיר גבוהה יותר). עוד נחיתות בUSB היא, שבUSB המידע העובר לא מסונכרן. הוא עובר בחבילות, ולא תמיד מאפשר דגימה נקייה של וידאו. לקבצים למשל זה לא משנה, אבל וידאו צריך לעבור ברוחב-פס יציב (בכדי שלא יהיה delay בין קול לתמונה ושלא יהיו dropים), שUSB וגם USB2 לא נותנים. בfirewire הכל מסונכרן, והוא מבטיח רוחב פס יציב וקבוע (באנגלית זה נקרא isochronous)

MaSTeRLou

New member
וכמובן ששכחתי לענות על השאלה...

אות וידאו ממצלמה, שנועד לצרכי עריכה ושידור (בין אם ביתיים או או מקצועיים) מוגבל מאד באיכותו ע"י USB, וגם לא מובטח שיעבור בשלמותו. יהיו קפיצות בתמונה והקול לא תמיד יותאם לוידאו. לכן בעריכת וידאו מאד לא מומלץ להשתמש בUSB. כן ניתן להשתמש בUSB בwebcam למשל, ששם זה לא משנה במיוחד אם הקול עובר חצי שנייה לפני או אחרי תזרים הוידאו, וגם לא ממש משה אם תזרים הוידאו מועבר במקור באיכות ירודה, מפני שבשידורו לאינטרנט הוא חייב לעבור דחיסה רצינית בכדי שאנשים יוכלו לקולט אותו באופן קציף ולא מקוטע (רוחב הפס של האינטרנט קטן משמעותית מרוחב הפס של וידאו איכותי. לשם דוגמא - 768Kbps זה רוחב הפס המשוער של איכות וידאו VHS. בד"כ משתמשים באינטרנט ב64Kbps-324Kbps גג. איכות הקרובה לDVD למשל, היא בסביבות ה2000+ קילו-ביט לשנייה... לא רק שלרוב האנשים אין רוחב-פס כזה בבית. אני לא חושב שיש שרת אינטרנט שירשה לעצמו רוחב פס כ"כ מטורף. (2000KBps כפול כמות האנשים המתחברים לתשדיר).

ashmash

New member
היי

המטרה בפורומים היא כתיבה על פי הידע. אני חושב שאני דווקא בקיא בזה, פשוט אינני מכיר את כל המצלמות, לכן ציינתי זאת. בכל מקרה, בכל הפורומים, יש אזהרה שהשימוש במידע הוא על אחריות הקורא, אאבל בכל זאת הדגשתי :)

Admini

New member
בסוני שלי אפשר הכל. זה רק לא באיכות

אבל אני עובד עם USB כמצלמת רשת ועם FW ללכידת וידאו...

כרמלי

New member
שימוש במצלמת וידאו כ WEB CAM

הפכת את מצלמת הוידאו שלך למצלמת רשת ? כיצד ?

ashmash

New member
זו אופציה שקיימת במצלמה

יש יציאה מיוחדת ובתפריטים של המצלמה אפשר לבחור את האופציה. מצד שני, עדיין היא נכבת לאחר מספר דקות.

Admini

New member
והיא עדיפה בהרבה על מצלמה זולה

יש לה שם מלא אפשרויות מגניבות כמו זום, ראיית לילה וכו'...

ashmash

New member
מצד שני

למי שרוצה מצלמת רשת, לא מומלץ להשקיע במצלמת וידיאו יקרה של סוני :)

למעלה