דחוף בבקשה זקוקה לעזרה

רוטוש

New member
דחוף בבקשה זקוקה לעזרה

שלום אני בהריון שלישי אני בשבוע 28 חלבון עוברי יצא 1.230 עשיתי מי שפיר יצא תקין במהלך המי שפיר ראו שיש נוזל בבטן של העובר הועברתי להריון בסיכון ששם ראו גם בצקת קלה בפנים ובעורף שאלתי אותם אם זה מצב של ללכת לוועדה אמרו שלא עשיתי הרבה בדיקות וירוסים גנטיות אקו לב עובר שיצא ברוח השם בסדר העבירו אותי להריון באסף הרופא אחרי כל הממצאים הם החליטו לעשות ישיבה על הנושא הזה בפורום של רופאים מבחינתם הילדה הזאת תצא 80% בריאה ו20% אם איזה שהיא בעיה שהם לא יודעים ולא שוללים מה ולאיזה כיוון ואולי גם זה שמשהו שיספג אני חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות אני גם הולכת השבוע ליעוץ נוסף אצל ד"ר תומרקין אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי ואם שמעתם על מיקרה כזה.

ohagit

New member
גם אצל העובר שלי התגלתה בצקת קלה בפנים

לפי מה שהבנתי מדובר על ממצא רך, שכממצא יחיד הוא חסר משמעות. בצקת בעורף היא כבר סיפור אחר, ויכולה להצביע על תסמונת נונן. בכל מקרה, ממליצה לך ללכת ליועץ גנטי טוב, וכדאי לשלוח לו את החומר לפני שאת מגיעה כדי שהוא יוכל לחפש בספרות אחר תסמונות שמזוהות עם הממצאים שנמצאו אצלך. אני לא יודעת אצל מי את מבצעת מעקב אולטראסאונד אבל כדאי לך לקבוע תור למעקב בעוד שבועיים-שלושה אצל מומחה. אני לא הייתי ממהרת עם הועדה. אפשר לגשת אליה גם בשבוע 31 במידה והמצב יחמיר, וחוץ מזה אולי עד אז הכל ייעלם? הכי חשוב בעיני, (ואני נמצאת במרחק של פסיעה מהועדה עקב מספר ממצאים) להשתדל להדחיק את החרדות ולחשוב הכי חיובי שרק אפשר. המון המון בהצלחה!

באמת לא פשוט

האם כרגע יש נוזלים? לדעתי, זה מעלה את הסיכון למספר תסמונות, למשל נונן. האם עשו אולטרהסאונד מכוון למבנה הפנים? עשית ייעוץ גנטי במקום נוסף? אני חושבת שהייתי םונה ליחידת האולטרהסאונד בתל השומר, שיראו את מצב הדברים. יש שם גם ייעוץ גנטי מצויין.

רוטוש

New member
דחוף דחוף בקשר לנוזלים בעובר לאמא של פילפילון

האם כדאי ללכת ליעוץ בתל השומר יש לי גם לחזור לד"ר תומרקין לחוות דעת נוספת מאסף הרופא ד"ר וינר מיעצת ללכת לפרופסור יגל מהדסה בירושלים האם שמעת על מיקרה כזה אני יסביר זאת שוב מיימת בבטן העובר בצקת קלה בפנים ובעורף אני מזה זקוקה לעזרה האם כדאי ללכת ליעוץ נוסף ומאיה במיחנה את חושבת שזה תיסמונת ננון בבקשה תחזרי אלי בתובשה אני ממש מיואשת וההחלטה קשה מאוד איך ואם יש מצב לדבר גם באופן אחר אני אודה לך מאוד תודה רבה

פרופ' יגל הוא מצויין

הייתי הולכת לתל השומר, כי יש שם שילוב של יחידת אולטרהסאונד מצויינת וייעוץ גנטי טוב מאוד. דווקא במקרים ה"אפורים" חשוב מאוד ייעוץ גנטי טוב וחשובות חוות דעת נוספות. בוודאי איני בטוחה שזה נונן, אלא שיש מרכיבים (כמו מבנה העורף) שנשמעים מתאימים, אבל באותה מידה (או אפילו מידה גדולה יותר) יכול להיות שזה כלום. בדיוק בשביל זה צריך הערכת סיכונים של איש מקצוע. כבר היית אצל ד"ר תמרקין?

למעלה