דחוף ביותר!!!! אני זקוקה למילות

• פותח הנושא A Adi
  • פורסם בתאריך

A Adi

New member
דחוף ביותר!!!! אני זקוקה למילות

שירים או שמות שירים המספרים על רכבת העמק. אפשר לשלוח אלי לכאן או למייל שלי תודה תודה תודה עדי

עגנון

New member
חנל´ה התבלבלה/ אלתרמן

מעפולה הנה באנו יחד, ברכבת יום שישי, יש לי דג מלוח בצלחת, ותסרוקת לראשי.

A Adi

New member
תודה, איפה אני יכולה למצוא את

מילות השיר הזה? תודה

התמ-ים

New member
חנה´לה התבלבלה

מעפולה הנה באנו יחד ברכבת יום שישי יש לי דג מלוח בצלחת ותסרוקת לראשי מעלי שמלת שבת עם ארנק של עור ביד בו, אמא, כמה זה נחמד יהודה הבטיח לה שתשמור לי אמונה כמו לפני החתונה. ירח דבש לפני החתונה זפת אחרי הדבש החתן רוצה להיות לאבא בן מחנה´לה דרש. חנה´לה אמרה לו פֶה זה לגמרי לא יפה לא ארצה ולא אובה, אם תרצה בן או בת לך עשה לך לבד חופש פעולה לפרט. יום שישי, תרצ"ט, פרשת וילך ברית מילה הייתה בעיר סעודה ניתנה כיד המלך ומזל טוב לגביר. חנה´לה התבלבלה איך זה כבר ברית מילה והיא עודנה בתולה גם הבעל לא זָכַר איך זה בא לו בן זָכָר ולצווח מאוחר. את הבן הביאו אל הרבי ויאמרו לו: "רבי, קח קח קח, היא אומרת זה לא שלי והוא אומר גם לא שלי !" אז הרבי התעניין שניהם מכחישים בבן זה דבר לא יתכן, נחכה עד שיגדל אז אותו מפיו נשאל מאין באת, מנוול. בביצועים של צלילי הכרם וצלילי העוד, יש תוספות לשיר ... הביאני אל בית היין ודיגלו עלי אהבה סמכוני באשישות רפדוני בתפוחים כי חולת אהבה אני אליך אקרא יא אל נורא ופקוד גפן שהעמים זרואה יה אל נורא שוועתה תקבל שוכן מרומים ותחדש שחרותה לעד ולעולמים הלעולם תזנח, עמך נאנח צועק מבור לא מצא עזרה אל נורא, אל נורא ופקוד גפן שהעמים זרואה יה אל נורא

גרי רשף

New member
זה המקור של אלתרמן?../images/Emo22.gif

יש לי חשד שזה תעתיק פונטי של הביצוע של צלילי הכרם ששרו לא פעם לפי השמיעה, וסרסו את המקור (כולל בשיר זה). אחד מקור ואחד תרגום: ´דג מלוח´ זה עניבה, ו-´צלחת´ זה סוג של תספורת. סלנג מהימים ההם..

התמ-ים

New member
זה הביצוע של צלילי הכרם ...

בדיסק "סוגרים מעגל", דיסק החידושים לשירי צלילי הכרם ... של דקלון על "דג מלוח וקרחת" ...
במקור של אלתרמן, הפרשה היתה "ויאמר" ... מאחר ואין פרשת "ויאמר" (לפחות לא בחומש היהודי), יש ביצועים ששינו אותה ל"וילך"

התמ-ים

New member
הביצועים שאני מכיר,

הם של צלילי הכרם וצלילי העוד. הויכוח מי שר אותם קודם (הכרם או העוד), נמשך עד היום ... אני משער שהיו לשיר ביצועים קודמים ... בלחן של השיר מוזכר שהלחן עממי ... ועממי אומר: "שמעתי, אהבתי אז שרתי"

dearj

New member
דרורה חבקין

מוכר לי ביצוע שלה לשיר. אינני יודע אם קדמה לצלילי (הכרם או העוד מי שינצח בויכוח על ה"בכורה") וכן ביצוע של יורם גרמה. (וגם נמצא באוסף המשותף של דקלון ומשה חיים שחידשו רבים משירי צלילי הכרם, הרכב בו היו חברים). אך מאחר והשיר פורסם לראשונה ב 34´ קרוב לודאי שביצעו אותו כבר אז!

גרי רשף

New member
מי עוד התבלבל?../images/Emo22.gif

לפני כאלפיים שנה קרה ארוע דומה למתואר בשיר לזוג שהגיע לשם שינוי מנצרת (ולא מעפולה). היתה זו מרים (ולא חנה) שהתבלבלה: נולד לה בן זכר והיא עודנה בתולה, ומה יאמר בעלה יוסף (ולא יהודה)? הברית נערכה כנראה ב- 01/01/01 (אם להאמין למסורת ולא לעובדות), קשה לדעת איזו פרשה זו היתה. השנה למשל התאריך חל בפרשת ויחי (ולא וילך). אינני יודע אם הרבי שאל את רך הנולד "מאין באת מנוול?", אך למי שחיכה מספיק זמן עד שיגדל- נכונו עלילות! בכל מקרה- הקתולים מקפידים לא לאכול בשר ביום שישי אלא רק דגים (לאו דווקא מלוחים).

trilliane

Well-known member
מנהל
עפ"י מה שכתוב ב"גדלנו יחד"

צלילי העוד הקליטו את השיר חודש לפני צלילי הכרם (יורם רותם). יש שם עמוד שלם המוקדש לשיר, אך אני מודה שאין לי כוח להקליד את הכל... אם למישהו יש את החוברת וגם סורק, הוא מוזמן. עינת

45israel

New member
יורם טהר לב כתב שיר מיוחד על הרכבת

הלחין מוני אמיריליו ושרה (נדמה לי בפסטיבל???) דורית ראובני המילים יישלחו אליך במערכת מסרי תפוז

A Adi

New member
מישהו מכיר שירים נוספים שמדברים על

רכבת העמק? אלף תודות לישראל עזרת לי מאוד עדי

פלפל.

New member
אביב ויהונתן גפן

ב"שיחות סלון" שר יהונתן גפן (שנולד בנהלל, 5 דקות מתחנת הרכבת בכפר יהושוע) על רכבת העמק (לחן: דיויד ברוזה). באחד מפסטיבלי ישראל ביצע אביב עם אביו דואט לשיר, שמופיע באוסף הכפול של גפן (אביב), "ירח מלא": "עליתי על רכבת העמק אין לה תחנות הקונדוקטור אומר שהיא רצה מהר יש לה מליון קרונות..."

A Adi

New member
את השיר הזה אני צריכה, דחוף!!!!

את מילות שירו של יהונתן גפן מהאוסף הכפול של אביב גפן על רכבת העמק.. אלף תודות למי שיטרח בעבורי וישלח לי את המילים. עדי

shellyland

New member
הליצן שבי צוחק לי ../images/Emo151.gif

הוא יודע שאני קרקס רציתי לשאול אם בפנים הוא עצוב אבל ידעתי שהוא יכעס אבא תעשה לי טובה תגיד לי מה פה קורה הסיפור שלי ידוע, והסוס שלי פצוע והאקדח שלי לא יורה... (ממולי יושבת בלונדינית, לפניה יושב חזה, שולפת מארנקה סיגרייה ירוקה ואומרת "נעשן את זה?") המילים במלואן נמצאות בספר של יהונתן גפן, הכחול או הצהוב.

למעלה