חנה´לה התבלבלה
מעפולה הנה באנו יחד ברכבת יום שישי יש לי דג מלוח בצלחת ותסרוקת לראשי מעלי שמלת שבת עם ארנק של עור ביד בו, אמא, כמה זה נחמד יהודה הבטיח לה שתשמור לי אמונה כמו לפני החתונה. ירח דבש לפני החתונה זפת אחרי הדבש החתן רוצה להיות לאבא בן מחנה´לה דרש. חנה´לה אמרה לו פֶה זה לגמרי לא יפה לא ארצה ולא אובה, אם תרצה בן או בת לך עשה לך לבד חופש פעולה לפרט. יום שישי, תרצ"ט, פרשת וילך ברית מילה הייתה בעיר סעודה ניתנה כיד המלך ומזל טוב לגביר. חנה´לה התבלבלה איך זה כבר ברית מילה והיא עודנה בתולה גם הבעל לא זָכַר איך זה בא לו בן זָכָר ולצווח מאוחר. את הבן הביאו אל הרבי ויאמרו לו: "רבי, קח קח קח, היא אומרת זה לא שלי והוא אומר גם לא שלי !" אז הרבי התעניין שניהם מכחישים בבן זה דבר לא יתכן, נחכה עד שיגדל אז אותו מפיו נשאל מאין באת, מנוול. בביצועים של צלילי הכרם וצלילי העוד, יש תוספות לשיר ... הביאני אל בית היין ודיגלו עלי אהבה סמכוני באשישות רפדוני בתפוחים כי חולת אהבה אני אליך אקרא יא אל נורא ופקוד גפן שהעמים זרואה יה אל נורא שוועתה תקבל שוכן מרומים ותחדש שחרותה לעד ולעולמים הלעולם תזנח, עמך נאנח צועק מבור לא מצא עזרה אל נורא, אל נורא ופקוד גפן שהעמים זרואה יה אל נורא