דחוף בני אינו מעוניין באוכל

yossisibi

New member
דחוף בני אינו מעוניין באוכל

שלום בני בן 10 וחצי חודשים נולד בניתוח קיסרי בשבוע 38+5 ובמשקל 2690 שהוא משקל נמוך . לאורך כל התקופה הוא שמר על אחוזון ה10 עד לפני כ חודש שבו הוא ירד לאחוזון בין 3 -5 .רצוי לציין שלאחרונה הוא גם הוציא שיניים והדבר החמיר את המצב שבו הוא לא מוכן לראות כפית( אולי עדיין כואבים לו החניכיים?). עד אותו זצן הוא אכל יפה פירות ומרק אבל עכשיו זו ממש מלחמה שמלווה בבכי היסטרי ואי רצון לאכול פירות וירקות . עוד דבר אני חייבת לציין שקניתי ספר מיוחד למזון תינוקות (מנה ראשונה) ואני מגוונת לו את האוכל אך הוא עדיין מסרב והוא גורם לי לתסכול רב ולעצב. מה עושים?

zehava482

New member
הסיפור שלי דומה חצי לסיפור שלך

הבן שלי בן שנה ושמונה עושה לי דאווינים, יום כן אוכל ויום לא אוכל, ממש משחק איתי, אני מנסה להיות סבלנית אבל זה מתסכל איך אפשר לדעת אם הוא אוכל טוב ? צריך לספור כמה ביסים?מה ניתן לעשות?מה שהוא רוצה רק להקיש עם הכפית על הצלחת, יעני להעיף את הצלחת לכל הכיוונים..מה עושים???

שלום לזהבה482

אכן משחק איתך וכנראה הבין שאת גם משחקת איתו. בגיל הזה הם כבר חכמים מספיק . בנך הבין שיש לו קלף מיקוח ועמדת כח מולך בנושא האוכל והוא מנצל את זה. המלצתי- לא להציק ולא לשתף פעולה במשחקי האוכל. להציע , להכין לו צלחת לתת לו לאכול/ לנסות להאכיל (תלוי בצורת ההאכלה הנהוגה אצלכם) וזהו. רוצה-בתאבון , לא רוצה-שלום. לא משחקים עם האוכל. לא רוצה לאכול שירד מהכיסא וזהו. בטוחה שכאשר יהיה רעב יאכל. הוא הבין שהוא יכול ל"תחמן" אותך וזו אחלה הרגשה... את חייבת להיות חזקה. לא יקרה כלום אם לא יאכל יום או יומיים כמות שאת!! חושבת שהוא צריך. את הכמות שהוא חושב שמספיקה לו, היי בטוחה שיאכל. מחכה לעידכונים

zehava482

New member
בוקר טוב!

הבן שלי התחיל לאכול לבד מהצלחת,אני יושבת בצד ומסתכלת. השאלות הן: למה לוקח לו הרבה זמן? הוא מתמזמז רק על הכי קטן בצלחת כמו בצל מטוגן קצוץ, עצוב לי שהוא אוכל קר-לוקח לו אולי חצי שעה ויותר ואוכל נהיה קר.. ברור שלא יהיה לו טעים, מה ניתן לעשות שהאוכל יהיה חם לזמן ארוך? ושאלה שנייה: איך אני נותנת לו לאכול מרק?הוא לא יודע להחזיק כפית, הוא רק רואה כפית ונהיה לי מתופף..

yossisibi

New member
מה עושים?

היי זהבה! האם בנך עדיין אוכל מבקבוק? וכמה הוא שוקל? בני בן 10 וחצי חודשים ןשוקל בערך 8 קילו זה לא אבסורט?

zehava482

New member
בוקר טוב יוסיסיבי

בני בן שנה ושמונה חודשים שוקל 14 ק"ג ואוכל מהצלחת(טוב אני זו שמאכילה אותו עם כפית, הוא עדיין לא יודע להשתמש בכפית. ,תעקבי דרך העקומות הגדילה והשקילה של הכרטיס המעקב של התפתחות הילד ושם תראי רשום לך מה מתאים כל משקל לגיל של ילד.

שלום ליוסיסיבי

האם בנך מסרב לכל מזון או עדיין יונק או ניזון מתמ"ל ? שיניים יוכלות להכאיב מאוד ולגרום לתינוקות לא לרצות לאכול ולפחד ממזון. מה משקלו כיום? במידה ואי העליה במשקל נמשכת, ממליצה לך להתייעץ עם רופא הילדים או איש מקצוע. שבירת 2 עקומות למטה או למעלה בזמן קצר מחייבת בירור.. בהצלחה

yossisibi

New member
מיכל תודה על התגובה המהירה אבל....

הוא עדיין אוכל מבקבוק ומשקלו נע בסביבות ה 8 קילו . וגם מאז שיצאו לו שיניים הוא אוכל בסביביות ה120 -140 סמ"ק. האם זה נורמלי ? אני חייבת לציין שביומיים האחרונים הוא לא מראה סימני מצוקה לכאב ועדיין לא מוכן לאכול . אני יודעת שאחרי החלמה ממחלה כל שהיא או מוקה ממשהו הם ממעיטים לאכול אבל לאורך כמה זמן? והאם זה בסדר שהוא אוכל כ"כ מעט מבקבוק? אגב שמי רוני.

שלום לרוני

לאורך כמה זמן? תלוי בפעוט. כל אחד מגיב אחרת למחלה ולמצוקה ולכן אין לי תשובת פלא. המשיכי להציע בקבוקים ומוצקים ותני לו לחזור לעצמו בקצב שלו. (כנ"ל בנוגע לכמות, הוא יודע מתי טוב לו להפסיק- כמובן שחשוב להציע לו יותר מה120-140 שאוכל כיום..) במידה ותראי שהמצב נמשך ואין עליה במשקל ,התייעצי עם רופא הילדים. חשוב לדעת שכמו שאנו הבוגרים שונים במידותינו אחד מהשני, כך גם ילדינו . יתכן ואתם קטנים יחסית ורזים? יש ילדים רבים ששוקלים מעט ונושקים לעקומות מלמטה והם ילדים חכמים,שמחים,מאושרים ו... בהצלחה

yossisibi

New member
תודה

אני מקווה שאת צודקת וזה עניין של ימים אבל מה לעשות עם נמוצקים להניח לו?

היי רוני

להמשיך להציע אך להניח מבחינת הלחץ שלך. להציע כל יום כדי שילמד שאכן אוכלים מוצקים ויש סדר יום מבחינת האכילה אך לא ללחוץ אוכל יופי , לא אוכל -לא נורא. שוב אם לא תהיה עליה והמצב יימשך ,כדאי לברר עם איש מקצוע בהצלחה

ממה מיה

New member
../images/Emo41.gif שאלה בנושא ביצה - גיל 9 חודשים

התאומים שלי בני תשעה חודשים, יונקים וגם אוכלים אוכל של גדולים. אני נותנת להם הכל מלבד חלב ניגר, דבש וביצה. השאלה שלי היא לגבי מזונות עשויים בין השאר מביצים כמו למשל מאפים (עוגות, עוגיות, לחם) - כי למאכלים אלו הם נחשפו כבר בגיל 7 חודשים ולא נרשמו בעיות. ומה לגבי קציצות בשר המכילות ביצה ? האם להקפיד להכין אותן עם החלמון בלבד ? ומה לגבי מיונז ? אטריות ביצים ? תודה

שלום לממה מיה

הדגש בביצה הוא לא על הכמות המזערית והמעובדת שמקבלים בעוגיה או בלחם אלא על החשש מרגישות לחלבון עצמו. בגישתי אינני קיצונית אך רצוי לנהוג על פי הנחיות משרד הבריאות (כמובן לא בצורה עיוורת) ואכן לא לתת ביצה שלמה עד לגיל שנה. לא הזכרת דגים ואני מוסיפה שכן דגים נחשבים גם הם כמאוד אלרגניים ורצוי להמתין . כאשר אתם מכינים בבית מזון עם ביצים, הפרידו בין החלבון לחלמון אך אם אתם אצל חברים או משפחה או אפילו מסעדה ויש קציצה שהוכנה עם ביצה ,אני אישית היתי נותנת לאכול. (שוב זו אני..מה גם שהכמויות בגיל הזה הן לא עצומות). כמובן שלא היתי נותנת הרבה כדי שאם חלילה ישנה תגובה אלרגנית, היא תתגלה לא בצורתה החריפה. מיונז בכלל ממליצה לדחות כמה שיותר, גם למבוגרים זה מזון "מסוכן" ולילדים עוד יותר. איטריות ביצים שוב ,היתי מחכה קצת.. בתאבון

שלום מיכל

קצת רקע, בני ליאור בן שנה וארבעה חודשים.מאז שהיה בן 11 חודשים הוא סובל מהתקפים של אסטמה. היו לו כבר חמישה התקפים שבהם הוא טופל בסטירואידים ואנילציות מה שמאוד הלחיץ אותי (ההתקף האחרון "הסתיים" אתמול). כל זה גרם לי לפנות לנטורופט שרקח לו איזה שהיא תרופה ואמר חד משמעית להוריד את כל מוצרי החלב למינהם, בוטנים ועגבניות. ליאור קצת קשה באוכל, הוא אוכל הכל מבחינת כל סוגי האוכל אבל מאוד בררן. הוא מאוד אוהב את הסימילאק אבל את הצימחי הוא לא מוכן לשתות. האם אני יכולה לפגוע בו בדרך הזאת? איזה תחליפים אני יכולה לתת לו כדי להשלים את הסידן שיחסר?

שלום לילוש27111

את עלולה לפגוע בו ולגרום לו לחסרים, במידה ולא תדאגי לתחליפים, אך מצד שני את עשויה לעזור לו ולשפר לו את איכות חייו. אני לא היתי נכנסת לקיצוניות אך מצד שני היתי נותנת סיכוי לטיפול. במידה ונואשתם מטיפולים קונבנציונאלים , טוב עשיתם שפניתם למומחה שאתם סומכים עליו. (חשוב רק לברר את הסמכת המטפל-כיום "נולדים" מטפלים כל יום..). היתי מורידה את מוצרי החלב ושאר המוצרים שיאמר המטפל לפרק זמן קצוב כדי לראות שאכן יש שיפור. אם המצב נמשך היתי שוקלת להחזיר א תמוצרי המזון שהורדו, לו בכדי שליאור יאכל כמו רוב הילדים.. בנוגע לתחליפים :ניתן להוסיף לתפריט שומשום על מוצריו (טחינה-גולמית, חלבה) לחשוף באיטיות לשומשום כיוון שנחשב אלרגן. סרדינים (למעוך עם מזלג כדי שהעצמות הרכות לא יפריעו בבליעה). ירקות ירוקים עליים לדוגמא ברוקולי וכרוב. בהצלחה ומחכה לעדכון שליאור מרגיש טוב יותר

תודה רבה גדולה

על התשובה והיום הלכתי וקניתי את המטרנה הצמחית והוא שותה אותה אז לפחות את זה הוא מסכים ובאמת כמו שכתבת היום בבוקר במקום המעדן הקבוע הוא אכל פרוסה עם טחינה. באמת פנינו לנטורופאט רק אחרי שהרגשתי שהטיפול הרפואי הוא נקודתי וזמני ולא עוזר לו לטווח ארוך וגם הוא טיפול קשה מאוד לתינוק קטן כל כך . את התוצאות נוכל לראות רק בעוד שלושה חודשים, אנחנו נחכה שליאור יתחזק ואני מאמינה שאת מוצרי החלב אני יחזיר לו מתיי שהוא כי אני חושבת שלפי הרפואה האלטרנטיבית/סינית חלב ומוצריו הם לא טובים וזה הדבר הראשון שהם מורידים מהתפריט אז כרגע אני עושה הכל כדי שהסטירואידים לא יחזרו לחיינו, זה נראה לי פוגע יותר מחוסר חלב (במיוחד שאני דואגת לתחליפים) ועם הזמן בהדרגה נחזור לחיים רגילים. שוב תודה על התשובה ומבטיחה לעדכן לילוש

reuto

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo207.gif מאכלי חלב ../images/Emo80.gif

קודם כל, ברכות על הפורום הנפלא, אני מבקרת פה לראשונה והדבר הראשון שעולה לי לראש זה איך לא חשבו על פורום כזה קודם?? ולשאלה שלי הבובה השבוע בת 9 חודשים ולאחרונה רציתי להתחיל עם מאכלי חלב בעלי לעומת זאת מתנגד מכיוון שזה לא בריא ולא טבעי בעיניו לאכול מוצרי חלב, הוא סבור שאת הסידן אנו צריכים לתת לה ממקורות אחרים יש לציין שאנחנו אוכלים הכל, כולל כל מוצרי החלב בלי הגבלה אני יודעת שיש הרבה אמת בדבריו אך אינטואיטיבית לגדל תינוק בלי מוצרי חלב נראה לי לא טוב ואולי אפילו משהו שיפגע בהתפתחות, בנוסף אני לא יודעת באיזה מאכלים אחרים ניתן למצוא כמויות סידן כמו במוצרי החלב ובאיזה כמויות לתת סך הכל אני די מבולבלת לגבי מה לתת וכמה, בנוסף, ביתי אינה אוהבת מוצקים במיוחד ורק לאחרונה התחילה לשתף פעולה, ועדיין זה בדר"כ מסתכם בכמה כפיות לארוחה, אני מקווה שאולי מוצרי חלב שרוב הילדים אוהבים יקרבו אותה קצת יותר אל המוצקים אז, אני אשמח לקצת תשובות וסדר בבלגן תודה..

שלום לreuto

כדי לא לחזור ע לעצמי ,אבקשך לקרוא את התשובה שלי לקודמתך. במידה ואתם לא מעונינים לתת לבתכם מוצרי חלב,נראה לי לא לענין לאכול בבית את כל מוצרי החלב.. אני אישית לא ממליצה בגילאים כאלו צעירים ללא התוויה רפואית להפסיק מתן חלב ומוצריו. יהיו לה בעתיד "שגעונות" משלה למזונות רבים.. כל עוד היא מסכימה לאכול ,רצוי לספק לה את הסידן ושאר הויטמינים ממוצרי החלב. ממליצה לצרוך מוצרי חלב ללא סוכר ולא דלי קלוריות. בנוגע לתחליפים, כתבתי בתשובה הקודמת. בהצלחה

ממה מיה

New member
../images/Emo41.gif שאלה לגבי תזונה מגיל שנה

אני מתלבטת לגבי המשך ההנקה מגיל שנה והילך. יש לי זוג תאומים בני שעה וחצי חודשים ועדיין יונקים. כיום הם מקבלים 3 ארוחות מוצקים שמחליפות הנקה. אני תוהה לגבי המשך הנקה אחרי גיל שנה. בהנחה שהם אוכלים אוכל של גדולים בצורה מספקת - האם אחרי גיל שנה יש צורך בחלב אם/תמ"ל מההיבט התזונתי ? אני יודעת שמההיבט הרפואי ממליצים להניק עד גיל שנתיים. ומה ההמלצה לגבי תינוקות שלא יונקים ? האם הם ממשיכים לקבל תמ"ל גם אחרי גיל שנה ?לציין גם כי הבן לא לוקח בקבוק והדרך היחידה שלו לשתות מים היא בקבוק של מים מינרליים.

שלום לממה מיה

קודם כל, כל הכבוד על הנקת תאומים!! זה ממש לא דבר של מה בכך.(מי כמוך יודעת..) אכן ההמלצה היא להניק או לתת תמ"ל גם אחרי גיל שנה,לשם השלמות תזונתיות בכלל ושל ויטמינים ומינרלים בפרט. ישנם מחקרים רבים על יתרונות ההנקה בגילאים ה"מבוגרים" יותר. אפשר להוריד הנקות בהדרגה עם התקדמות האכילה המלאה. במידה ומעונינת בטיפים ,מוזמנת לשאול. בנוגע למים מבקבוק-אין כל בעיה ,כל עוד הוא שותה. בהצלחה

למעלה