דחוף - גדשים בחזה ובלוטות נפוחות בבית השחי

ממי קטן

New member
דחוף - גדשים בחזה ובלוטות נפוחות בבית השחי

שלום לכולן...
מתנצלת על אורך ההודעה אך אני מעט בלחץ.
יש לי תינוקת בת יומיים. שישנה המון. ממש המון ולא מתעוררת בקלות. יונקת כשקמה מכל שד. ועדיין אני מרגישה גדשים בחזה. אני לא מרגישה שהיא מרוקנת לי את החזה מספיק למרות שהיא יונקת המון זמן. האחיזה נראית בסדר יש פיפי. יש קקי אני לא יודעת למה החזה נשאר ככ גדוש ומלא כל הזמן גם אחרי הנקה.
בנוסף עכשיו שמתי לב כי כואב לי בבית השחי וכי הבלוטות שם נפוחות.

מה זה אומר? מה עלי לעשות על מנת להקל על המצב ואיך עלי להתנהל?
אשמח ליעוץ מקצועי

תודה
רוית

טיפול בגודש

שלום לך,
בזמן ההנקה בצעי עיסוי בשד ממש על איפה שיש גושים, עיסוי ע״מ להעביר את החלב ולשחרר את הגושים. במקלחת חמימה בצעי גם עיסוי, שוב בעיקר איפה שיש גושים.
בכדי להבין מדוע ההנקות אורכות זמן ממושך ועדיין הקטנה לא מרוקנת אותך יש לראות האם התנוחה והחיבור תקינים.
במידה ואת עדיין מרגישה גודש לאחר ההנקות את יכולה לשאוב מעט, עד להקלה בלבד!
לפני ואחרי ההנקות את יכולה להניח על השד קומפרסים קרים (שקיות של סנפרוסט מהפריזר).
שיהיה בהצלחה.

ממי קטן

New member
תודה על ההתיחסות המהירה,יש לי עוד שתי שאלות:)

בלילה אחרי שינקה ונרדמה אכן שאבתי קצת עד להקלה בלבד. ועשיתי קומפרסים קרים
בנוסף כשינקה שוב בלילה עשיתי תוך כדי לחיצות עם קומפרסים קרים על השד. זה עזר והקל עלי השאלה היא אם זה תקין לעשות את הקומפרסים גם תוך כדי ההנקה? (השתמשתי בפדים עם מים שהקפאתי)

בנוסף האם יש טעם לעסות גם את בלוטות בית השחי? זה יכול לעזור ולהוריד את הנפיחות והכאב?

שוב תודה רבה על ההתיחסות המהירה.
שיהיה סופ"ש נעים

רוית

המשך תשובה

רוית שלום,
אני שמחה שיש הקלה. את הקומפרסים הקרים רצוי לשים לפני ואחרי ההנקה, זה מכווץ את צינוריות החלב ומוריד לאחר ההנקה את הגברת הייצור. את בהחלט יכולה לעסות גם את הבלוטות בבית השחי, לפעמים אנחנו רואים גודש גם שם והעיסוי הוא בכל מקום שיש גודש וגושים.
שיהיה בהצלחה!

למעלה