דחוף דחוף דחוף

דחוף דחוף דחוף

בא לי להרוג מישהו!!!!
אני מאכילה את הנסיכם שלי חלב שאוב בלבד ובחודש וחצי מאז שנולדו הצלחתי ל״חסוך״ בצד ולהקפיא משהו כמו 14-15 ליטר.. היום כשהלכתי למקפיא להוסיף עוד כמה שקיות ראיתי שהקפיא לא היה מחובר לחשמל וכל החלב הפשיר
החלב היה עדיין קר מאוד. הרופאת ילדים שלנו שאליה התקשרתי בהיסטריה אמרה שאם החלב עדיין קר אפשר להקפיא אותו מחדש. בנתיים הקפאתי שוב השאלה אם זה באמת נכון...

מה אתן אומרות? 15 ליטר חלב!!! אמאלא איזה עצבים!! איך זה קרה לי???
 
אני לא בטוחה אבל אני חושבת ש

1. אם הוא הפשיר אז צריך להשמש בו
2. הוא רק חלק הפשיר ונשאר קרח בשקיות אז נראה לי שאפשר להקפיא

בכל מקרה סחטיין על הכמות, מכובד מאוד -
זה קרה לי גם שכל החלב הפשיר לפני חודש בערך (אבל מדובר בכמות ממש מיזערת יחסית לשלך
)
אז מה שעשיתי היה פשוט להאכיל אותם באותו יום בחלב שהפשיר ולשאוב על מנת להקפיא מחדש.
ועוד נקודה אפרופו מאגרים - זה טוב שיש מאגר מכובד כי עם הזמן הבנתי בדיעבד הגוף מסתגל לצורכי התינוקות ומפסיק ליצר חלב מראש התוצאה היא שמאוד קשה לשאוב - ופה אני מעידה מנסיון אני כבר בקושי שואבת, מתסכל אותי לשאוב פתאום 80 CC משני הצדדים וזה בלחץ.
יחד עם זאת בגיל ארבעה חודשים מתחילים מוצקים וכשמגיעים לכך שמוצק מחליף הנקה אז זה מחפה על המאגר החסר
 

shigatox

New member
גם לי זה קרה!!!!

גם לי היה סטוק רציני במקפיא שהפשיר, הוא עדיין היה קר אבל לא לקחתי סיכון ופשוט זרקתי.
גם ככה הם אכלו חלב קפוא רק כשהייתי בחול וזה היה איזה חצי שנה אחרי האירוע הזה, אז הספקתי ליצור סטוק מחדש.
אם את מצליחה לשאוב כאלה כמויות נראה לי שאת תצליחי ליצור סטוק חדש ציק צאק.
אני לא פנאטית הנקה וחושבת שאם יונקים מלא ופעם ב כשאמא יוצאת מקבלים תמ״ל אז ממש לא קרה כלום. והמחשבה שלי הייתה שעדיף תמ״ל על חלב אם מקולקל
 
חלב קפוא שהופשר

הי שירה

סליחה שרק כעת אני עונה.

מניחה שכבר עשית עם זה משהו - הקפאת חזרה או זרקת (מקווה שלא...) כי חלב אם - זה יקר מפז ועליו בוכות ועוד איך...

מה שאני ממליצה זה להקפיא חזרה, וכשאת מפשירה - לטעום לפני שאת נותנת.
אנחנו לא בחום של 38 מעלות כעת, וכתבת שזה נשאר קר, כלומר - זה לא הופשר עד הסוף ורוב הסיכויים שלא יקרה לזה כלום.
יש בזה הרבה מאוד נוגדנים ששומרים עליו שלא יתקלקל בכזאת קלות.
כך שמסוכן זה בוודאי לא יכול להיות, רק אולי עם טעם לוואי.

כיתבי מה עשית עם זה
 
תודה על התגובה ועדכון


אז אחרי שהתקשרתי לרופאה שלי בבכי על סף ההסטריה, הקפאתי ושוב את החלב וחיכיתי לתשובות שלכן. בנתיים הם לא מקבלים חלב מוקפא בכל מקרה אלא טריים מהמקרר (אני מקפיאה רק את האקסטרות- כרגע בסביבות 300 מ״ל ביום הולך להקפאה)

תודה על ההרגעה.. איזה כיף לדעת שזה לא צריך ללכת לפח
 
איך יודעים באמת שזה מקולקל לפי הטעם?

אני זוכרת שאצלי כל חלב שהופשר היה לו טעם מזעזע פשוט, גם אם הוא הוקפא טרי טרי והופשר אחרי יום,
זה לא ממש הפריע לילדה לאכול אותו בכיף
באופן תאורטי איך יודעם אם זה מקולקל?
 

גלגס

New member
אם הוא מקולקל הוא חמוץ

ממש חמוץ. כמו חלב מקולקל.
טעם לוואי של חלב מופשר הוא קצת סבוני ולא טעים אבל הקטנים אוהבים את זה וזה לא אומר שהתקלקל...
 
למעלה