דחוף דחוף- מבולבלת

דחוף דחוף- מבולבלת

היי יש לי ילד בן 5 שיש לו בעיות במוטוריקה. לאחר שיחה עם הגננת היא המליצה לשלוח אותו לריפוי בעיסוק. מה הפרוצדורה שעליי לעבור כדי להתחיל איתו בטיפול? צריך קודם אבחון? מי מבצע אותו? לגשת לרופאה? המכון להתפתחות הילד? איך מתחילים בתהליך אני כולי מבולבלת!! עוד שאלה- אני תושבת הדרום ואני מעוניינת שהריפוי בעיסוק יתבצע במרכז (שמעתי דברים לא טובים על הדרום), מבוטחת בכללית האם יש בעיה בכך? איך אפשר להוציא את זה לפועל אם בכלל....

sarale20

New member
לפנות לרופא

אני מבוטחת בכללית, אצלינו התהליך הוא שפונים לרופא משפחה או לרופא התפתחות והוא נותן הפנייה למכון להתפתחות הילד. בהצלחה

שירהד1

Member
מנהל
אפרוחית שלום,

מספר דברים: 1. קודם- כל, כדאי להירגע ולפעול ברוגע ולא בלחץ. השמיים לא נפלו. הגננת של ילדך עירנית, וזה מעולה- וכעת עלייך לפעול כדי לברר את הדברים יותר לעומק. 2. אם את מבוטחת בכללית מושלם- את יכולה לפנות לכל מרפאה בעיסוק שאת מעוניינת (גם אלו שאין להן הסדרים עם הקופה)ולקבל החזרים על 45 טיפולים בשנה (משהו בסביבות 90 ש"ח החזר על כל טיפול). את צריכה לשלוח לקופה קבלות מקוריות של המרפאה בעיסוק ומכתב מרופא הילדים על צורך בטיפול. רוב האוכלוסיה המבוטחת איננה יודעת זאת, וגם חלק מהרופאים ההתפתחותיים שעובדים בכללית לא שמעו על עניין זה, בתירוץ שזה חוקים של הכללית מושלם, ואינם חייבים לדעת. אבל העניין בדוק ואמיתי. חבל שהקופה לא מיידעת את הרופאים, את המבוטחים ואת המרפאות בעיסוק. בכל מקרה- את מוזמנת להתקשר לכללית מושלם ולברר בעצמך. 3. אני גרה באיזור השרון, וממש לא מכירה כלום באיזור הדרום. אבל אחרי שנתתי לך את האינפורמציה לגבי ההחזרים- את יכולה לבקש המלצות על מרפאות בעיסוק טובות באיזור מגורייך מהגננת, מהשירות הפסיכולוגי או מהורים אחרים, ולקבל החזרים יפים. אם את פונה לקופה- שימי לב כמה זמן יהיה עלייך לחכות עד שיגיע התור. שיהיה בהצלחה, ואשמח לענות על שאלות נוספות. שירה.

תודה ועוד כמה שאלות

פניתי למרפאה באיזור נמרכז וכן ניתן לקבל כאן טיפול דרך מרפאות הכללית למרותש אני גרה בדרום אבל הבנתי שקודם צריך לעבור אבחון כדי לדעת ספציפית מה הבעיה של הילד. איפה עושים את האבחון? פרטי? אם יש לי ביטוח בריאות פרטי - יש אפשרות להיעזר בזה? תודה רבה

אלולי2

New member
אבחון וטיפול ללקוחות כללית מושלם

היום כללית מושלם התחילו לעשות הסדרים גם עם מרפאות בעיסוק בקליניקות פרטיות, זאת אומרת שבכלל לא צריך להתעסק עם החזרים על קבלות. משלמים 40 ש"ח השתתפות עצמית וזהו. את האבחון ניתן לעשות באותן קליניקות (ובאותה עלות, של 40 שח), ושם גם להמשיך את הטיפול. כדי לדעת איזה קליניקות עובדות בהסדר הזה אפשר להתקשר למוקד הטלפוני של הכללית (2700 אם אני לא טועה), להגיד באיזה איזור את מחפשת והם יתנו לך שמות וטלפונים. בהצלחה

שירהד1

Member
מנהל
אפרוחית שלום

1. הייתי מציעה לך לעשות את האבחון אצל אותה מרפאה בעיסוק שתטפל בילדך, במידה ויימצא שאכן זקוק לטיפול. אני רואה את התהליך האבחוני כחלק מהטיפול. זאת משום שחלק ניכר מהצלחת הטיפול עומד ונופל על יצירת הקשר עם הילד, ואת זה ניתן וצריך לעשות כבר מפגישות האבחון. חוץ מזה שאין כמראה עיניים, ולכן עדיף שמי שמטפלת היא זו שתעשה את האבחון כדי לקבל תמונה יפה ושלמה של הילד. לא הייתי ממליצה ללכת לאבחון אצל מישהי אחת ולטיפול אצל מישהי אחרת. אני יודעת שכך זה נהוג בקופות החולים, אבל לא מומלץ בעיניי. 2. שוב, כפי שאמרתי, אם יש לך כללית מושלם- אין צורך לפנות למישהי שיש לה הסדרים עם הקופה כדי לקבל החזרים יפים. פעם אכן היה צריך לעשות אבחון בקופה, לגמור את כל המכסה של הטיפולים שבסל השירותים ורק אחר כך היה אפשר ללכת לטיפול באופן פרטי ולקבל החזרים על הטיפולים מהמושלם. היום זה כבר לא כך- כפי שכתבתי. מכתב מרופא ילדים וקבלות- הכרחיים כמובן כדי לקבל את ההחזרים. 3. אני ממליצה לך ללכת לאבחון וטיפול באיזור מגורייך. הטיפול פעמים רבות הינו ממושך (חצי שנה- שנה ולפעמים שנתיים ויותר- תלוי מה הקושי...), ולכן הייתי מציעה כן להישאר באיזור קרוב אלייך. חלק מהצלחת הטיפול קשור ברצף הטיפולי ובאינטנסיביות שלו. לכן זמינות וקירבה הינם דבר חשוב. שירה.

../images/Emo10.gifחבל ללכלך ככה אני אמא שבנה טופל ע"י

2 מרב"ע מאוד טובות במכון הסדר בדרום + עוד מרב"ע שאצלה עבר אבחון בסורוקה מציעה לך למצוא מישהי שכן קרובה למקום מגורייך -תעשי חשבון של נסיעה כל שבוע הרבה פעמים צריך להוציא את הילד מהגן ,להפסיד עבודה ככה שהמרחק נעשה מאוד משמעותי .

sיגי

New member
יש ריפוי בעיסוק טוב בדרום כמו בכל מקום

אחר בארץ.

למעלה