דחוף דרוש עו"ד מנוסה באימוץ בארץ

גלעדה

New member
דחוף דרוש עו"ד מנוסה באימוץ בארץ

דחוף דחוף!
בכיתה של הבן של חברה שלי יש ילדה נהדרת שאומצה על ידם בארץ לפני כמה שנים.
הם מקסימים ומאוד אוהבים אותה והיא אותם. היא ילדה נורמטיבית מצליחה בלימודים ובכלל. פתאום הוחלט שהם לא מספיק חזקים בשבילה והיא צריכה לעבור לפנימיה.
בבקשה כל מי שמכיר עורך דין טוב שמתמחה בהגנה על הורים שאימצו בארץ, שלחו כאן המלצה.
גם כל מי שבעל נסיון אנא עזרו.
זה מאוד דחוף.

fatfat

New member
אין לי המלצה לגבי עורך דין אבל מניסיון

עם מקרים דומים עו"ד לא יספיק כאן. הם חייבים להביא חוות דעת מפסיכולוג או עובד סוציאלי לגבי המסוגלות ההורית שלהם.

עם כל הבעיתיות של רשויות הרווחה משהו לא מסתדר

הי גלעדה
ראינו פה בפורום באמצעות לינקים לכתבות וסרטוני יו-טיוב של עדויות בעבר סיפורים מאד קשים על רשויות הרווחה, על הליך ההוצאה מהבית באופנים לא חוקיים הסתרת מיידע ועוד ועוד.
לצד זה אני יודעת שחלק ואולי רוב אנשי הרווחה עושים עבודה טובה, או הכי טובה שהם יכולים במצבים מאד קשים ומורכבים.

אך למרות שהם מפשלים בגדול לפעמים הסיפור שאת מספרת מאד מוזר.
האם הילדה אכן באימוץ או שהיא באמנה?
ילד שנמצא באימוץ ולא באמנה, מאד קשה להוציא אותו מהבית בצו בית משפט.
צריך בשביל זה שופט שיתרשם שהילד עובר התעללות נוראית, נמצא בסיכון איום, לעיתים קרובות סכנת חיים ממש או משהו בסדר גודל הזה.
לכן האמירה שלך שהרשויות רוצות להוציא את הילדה מרשות הוריה המאמצים משום שהם "חלשים" נראית לי תמוהה.

יש אפשרות שאת לא כל כך בקיאה בכל רזי הסיפור הזה?
משהו ממש לא מסתדר פה, למרות שאני יודעת שרשויות הרווחה לפעמים מפשלות, פה יש תחושה שאת אולי לא יודעת חלקים גדולים מהסיפור.

גלעדה

New member
הי. היתה באומנה שנתיים הפך לאימוץ 6 שנים

נכון שאני לא מכירה את המקרה אישית רק מעדות שמיעה של חברתי שמזועזעת שרוצים להוציאה מהבית אותו היא אוהבת ואליו התרגלה רק כי הם לא מספיק חזקים מולה.. נשמע כמו פשע לילדה לנתק אותה ממשפחה אוהבת ותומכת ולהעבירה לפנימיה.
רציתי רק לקבל מידע מכן -הפניה לעורך דין מומחה בתחום.

סביון1

New member
גם לי זה נשמע מוזר מאד. הילדה כבר שש שנים

מאומצת. איך יתכן שרשויות הרווחה עדיין בתמונה? ברגע שיש אימוץ ההורים המאמצים הופכים להיות אפוטרופסים של הילד ולרשויות הרווחה אין דריסת רגל בביתם. אלא אם כן משהו שם בבית הידרדר עד כדי כך, שרשויות הרווחה מעורבות שוב בלי קשר לאימוץ.

fatfat

New member
רב הנסתר על הגלוי. יתכן שהילדה היתה גדולה בעת

אימוצה. משפחה שאימצה ילד גדול לרוב זקוקה וזוכה לליווי המתמשך לאורך שנים.

אמא193

New member
מי מבקש את העו"ד?

גם לי זה נשמע הזוי לחלוטין. אולי דוקא הם מבקשים להוציא אותה לפנימייה וחברתך מזועזעת ומחפשת עו"ד. להבנתי כמו להבנה של כותבים נוספים צריך משהו קיצוני להוציא ילדה מהבית בלי קשר לאימוץ. ילדה מאומצת 6 שנים זה בדיוק כמו ילד ביולוגי גם אם יש ליווי אם אומצה כגדולה עדיין צריך משהו מאד קיצוני להוציא לפנימייה בניגוד לרצון הוריה (והורים מאמצים מן הסתם זה הוריה)

fatfat

New member
כפי שכתבתי רב הנסתר על הגלוי. לנו לא ידועים

פרטים אבל גלעדה ביקשה המלצות על עורך דין, אז עדיף שנפסיק לעשות ספקולציות על מוזר /לא מוזר ומי שיכולה תספק לה את ההמלצות.

האמת שאני מרגישה אחרת ממך פטפט

גלעדה בקשה עורך דין זה נכון.
אך כיוון שכל הסיפור נשמע לי מוזר מאד וגלעדה בעצמה כותבת שאינה מצוייה בפרטים אני לא מרגישה שנכון לי להמליץ במקרה זה.

כבר נתתי במסגרת עבודתי כמה פעמים חוות דעת בבית משפט, ובפעמים אחרות נחשפתי דרך משפחות לכל מיני סיפורים משפטיים לא פשוטים הכרוכים בהוצאה מהבית, משמורת ועוד.

במסגרת זו הכרתי עורכי דין שעוסקים בנושא ולפחות שניים מהם נחשבים כרישים רציניים ומהבכירים בתחום.
ופשוט משהו בלב שלי לא מרגיש שלם עם להמליץ עליהם.
אולי ההמלצה שלי תגרום פה לעוול נוראי לצד זה או אחר? הרי מדובר פה בדיני נפשות!

ידוע שעורכי הדין "הכרישיים" (בכל תחום, לא רק פה) לא פועלים לפי המצפון, הצדק או האמת, אלא לפי האינטרס של הלקוח שלהם.

אם אינני יודעת מה הסיפור בדיוק, היכן הצדק, היכן האמת, ממש מפחיד אותי להמליץ על עורך דין טוב.
אני מפחדת לקחת חלק, ולו עקיף, באיזה עוול שיעשה לצד זה או אחר.

אמא193

New member
מסכימה עם כל מילה של דניאלה!!

מדובר כנראה בחיים של ילדה! ובלי לדעת פרטים סתם להמליץ על עו"ד כי מישהי אמרת שחברה שלה שמעה שאולי יש פה עוול להורים.... והתגייסה להציל אותם שאינה יודעת אפילו ממה היא מצילה אותה ואת מי היא מצילה... לא ממש רציני

אני חושבת....[דעות אחרות לחלוטין מהמובע פה...

שלא אהיה 'צדיקה מהאפיפיור' וברצון אגיד לך גלעדה שבעבר פורסמו פה או בפורום ווינט שנסגר שמותיהם של עו"ד איתן ליפסקר ועו"ד אופיר מילר.

אבל בכל זאת עוד משהו."מקסימה...מקסימים...הכל טוב....."דברים שרואים מכאן לא רואים משם.
ומשהו חשוב ועקרוני- מדי פעם יש בעיתונות כתבה מדמיעה "מלאת שפריץ של צבע" על הוצאת ילדים מהבית. המשפחה זועקת הכאב. ואת הרווחה לא שומעים ,אפילו לא בקול ענות חלושה.
האבסורד הוא...שאם הרווחה תדבר לעיתונות,היא עוברת על קוד של אתיקה מקצועית שבעיקרון מיועד להגן בדיוק על...אלה שצועקים מרה,על ההורים. הרווחה לא תלבין פניהם ברבים. וכך יוצא שתמיד נשמעת גירסת הצד האחד בלבד.ונוצר מן רושם שעובדי הרווחה הם עם מוטיבציה משולחת רסן להוציא ילדים שלוים מביתם.
ואני לא עובדת רווחה!! אבל אני מכירה מקרוב את עבודתם.
והאמת שהיו פעמים שחשבתי הפוך- שניתן יותר מדי צ'אנס להורים[לא מאמצים,דווקא] להוכיח הורות טובה...וזה היה על חשבון הילדים ,שיכלו להיות יותר בשקט ושלווה במקום פחות כאוטי ,בשירות התפתחותם התקינה,אילו היתה החלטיות רבה יותר.

הי,אני לא מהיום פה

"הרהורים על משפחה וילדים"- מזכיר מאד את familythoughts
החלפת הניק היא מיומנות שלך,לא שלי!!
מה שלא יהיה-דעתך על עובדי הרווחה נוקשה מאד,וחד מימדית.
בהחלט שאינני עובדת רווחה,אני עובדת מולם.
מבחינתי אין צ'אנס לפיתוח דיון איתך,אם תהיה השתלחות לשון אדאג לבקש מהמנהלות למחוק באופן גורף.
הסבלנות אליך נגמרה לפני שהתחילה לאור ניסיון העבר.אנא,הרפה!!!

forever8

New member
רק אל תטעי אחרים

וזה בסדר, הרשת החברתית חושפת את כל הסודות.
מוזמנת להיכנס לפייסבוק של צופית גרנט...איזה סיפורים היא מביאה...שהוליווד יכולים לחלום עליהם!
הרוב הגדול כבר מודע תודות לפייסבוק.
בהחלט אני יורדת, אין לי עיניין לדבר לקיר

dana180

New member
זה אולי נשמע הזוי אבל גלעדה לא מהיום בפורום.

רונן דליהו הוא העורך דין שייצג את המשפחה המאמצת במשפט "ילד המריבה" שדובר הרבה אודותיו ,גם כאן בפורום.
הוא "כריש כריש" וגלעדה היא מהוותיקות כאן בפורום.
אני מניחה שהיא הפעילה שיקול דעת.
מקווה שעזרתי.

הי דנה,הלהט

שלך מזכיר לי את ההמלצות באינטרנט על עמותות,בימים שבהם היתה בחירה גדולה....
גם אני 'נפלתי' לעניין הזה,היום רואה בעיניים ממש אחרות ומפוכחות.
המלצה אנונימית באינטרנט היא המלצה אנונימית באינטרנט.- כל אחד וחוויותיו הפרטיות שלו מהאנשים המדוברים.
שיקול הדעת יהיה לא של גלעדה אלא של המשפחה,בכל מקרה פנייה למישהו חייבת להיות "על הרגליים" שלו עצמו,ומתוך אחריותו.
בשעתו,בשלב בחירת העמותה לא היה לי מחשב,אבל עקרונית לא הייתי מוכנה להסתמך על חוות דעת אנונימיות.
הלכתי לראיונות בכמה עמותות,הם חשבו שהם מראיינים אותי אבל לא פחות מכך ראיינתי אותם,התרשמתי בעיין בלתי מזויינת,ישירות.
והייתי אחראית בעניין הזה לבחירה שלי,על שמחותיה ומכשלותיה. [מכשלותיה- אורך ההמתנה הבלתי נתפס,שמחותיה- בני יקירי האחד והיחיד...]
וגם שמחתי שמתוך חוש לא בחרתי בעמותת 'הילד והוריו'. זאת היתה העמותה הכי מוערכת,הכי מומלצת ,שהביאה לא פחות ילדים מ'טף'.
הרגשתי בראיון שאני לא מוכנה להתקשר איתם,ממש תחושת בטן רצינית,וכעבור כשנה בעל העמותה שלח יד בנפשו והעמותה התפרקה.
לא הייתי יודעת לראות זאת לו סמכתי על חוות דעת באינטרנט.

ואני אומרת- משלמים לעורך דין כל כך הרבה כסף. רק טבעי ולגיטימי להגיע לפגישת הכרות,ללא התחייבות,לכמה גורמים להתרשם ולהחליט ביניהם.
והם יכולים אם ירצו....לקחת איתם את גלעדה.

dana180

New member
חייכנית. גלעדה בקשה המלצה

וזה בדיוק מה שעשיתי. היא בחורה נבונה וכנראה שתצליב מידע ולא תסתמך רק על ההמלצות "הלוהטות" שלי....
אף אחד לא בונה רק על המלצה מהאינטרנט.
זו אינפורמציה נוספת.
חבל שאת לא רואה את הדברים כפשוטם .

דנה,לא ראיתי דברייך לגנאי

פשוט הזכירו לי ימים קודמים...
היה מאד ברור מתוך תגובתך שאת סומכת על גלעדה שתפעל לפי הבנתך.,לפי המלצתך ,מתוך שהיא נבונה וותיקה פה.
זה פורום פתוח,דברי כולם רצויים ומתקבלים.שיקול הדעת באינטרנט הוא כאמור רק שיקול דעת באינטרנט
ואני חושבת [וגם זה שיקול דעת באינטרנט...]שממש חשוב לראות כמה מועמדים ראויים ואז להחליט ביניהם כשמדובר בצעד הרה גורל.במשפט...ברפואה....בעצם בכל תחום.

למעלה