דחוף המלצה על בית ספר רגיל עם כיתה תקשורתית בראשון לציון!!

טליה 1893

New member
דחוף המלצה על בית ספר רגיל עם כיתה תקשורתית בראשון לציון!!

שלום לכולם!
לצערנו בננו (מאובחן PDD) לא הצליח בשילוב יחדני בבית ספר רגיל, ועכשיו אנו נעלצים לעבור לכיתה תקשורתית.בן שלנו ילד מקסים בתיפקוד מאד גבוע , בן 10,לכן כל הזמן חשבנו שיכול להתמודד בכיתה רגילה, אך זה כבד מדי עבורו.
יש פה מישהו שהיה בסיטואציה דומה? מישהו שיכול להמליץ על כיתה עם ילדים בתיפקוד גבוע בראשון לציון או רחובות? עם מחנכת טובה שתקבל אותו באהבה?
תודה מראש לכולם!!!

yonitbrk

New member
בתי ספר בראשון

ערב טוב ושבוע טוב

בראשון קיימות כיתות תקשורת בשני בתי ספר, לפחות עד כמה שידוע לי, נכון לתקופה בה אנחנו למדנו ביסודי, והם בית ספר יסוד המעלה, ויפה נוף. מדובר בכיתות המיועדות באמת לילדים אוטיסטים בתפקוד גבוה. בתקופתנו מדובר היה בילדים עם תקשורת תקינה, וכן מסוגלות קוגנטיבית ויכולת לשבת בכיתה וללמוד. אמנם הלימודים היו מותאמים לרמות התפקוד השונה, אך התנהלו לימודים, וניתנו שיעורי בית ואף נעשו מבחנים. בנוסף היה טיפול פרטני אם בריפוי בעיסוק ואם של קלינאית תקשורת וכמובן תרפיה רגשית, כיתתית ואישית. אלו שהיו מסוגלים להשתלב, שולבו במקצועות שונים בכיתות הגדולות באותה שכבת גיל. אציין כי בשני בתי הספר הדברים התנהלו בצורה דומה. לגבי מורות, מן הסתם הצוותים השתנו מאז שסיימנו את מסגרת בית הספר היסודי, כך שנכון להיום אין לי מושג מי המחנכת, וכן יש צורך לבדוק באיזה משני בתי הספר נפתחה כיתה והאם יש מקום, משום שבזמננו בכל שנה נפתחה כיתה רק באחד מבתי הספר, ולא במקביל.

לגבי רחובות, לא מכירה, מצטערת.

yonitbrk

New member
טוב, כבר יש לי עדכונים

מברור מהיר שעשיתי, מכיוון ששעון החול עובד כאן לרעתנו, ואת חייבת להזדרז.
בית ספר יסוד המעלה - יש מקום גם בכיתה ג' וגם ב-ד'. בשתיהן יש מקום לילד אחד בלבד, וקיבלתי המלצות חמות על הבית ספר הזה. לגבי יפה נוף, כיתה ג' מלאה, ולא ידעו להגיד לי מה קורה בכיתה ד'.
אממה - מסתבר שעם השנים נפתחו כיתות נוספות בעוד שני בתי ספר, אבל מדובר בכיתות נמוכות של א-ב בלבד.

בהצלחה

רק הערה ילידי 2004 כיתה ה' ילידי 2005 כיתה ד'

ז"א שצריך או כיתה ד' או ה' ממש לא ג'
הקטנה שלי בד' בפברואר תהיה בת 10 והיא מהגדולים בשכבה .
&nbsp

SMADAR55

New member
צריך למצוא גם כתה שיש בה עדיין מקומות פנויים מבחינת התקן.

ניסית לברר בעיריה היכן קיימות כתות ואם יש בהן עדיין מקום פנוי?
אם מודיעין מבחינתכם אופציה (בהסעת חינוך מיוחד) אנסה לברר לך מה האופציות .

SMADAR55

New member
בבית ספר עידנים במודיעין יש כתת תקשורת טובה

(כתה ד').
לברר לך אם יש מקום?

גלמיש1

New member
למה לצערכם? כיתת תקשורת יכולה להיות אופציה מצויינת גם לילדים

גבוהים. בכיתת התקשורת של בתי לומדים ילדים מקסימים ומאד "גבוהים". רובם מחוננים. ויש לכיתה הזאת יתרון אחד עצום על פני שילוב יחידני - יש קבוצה חברתית.
כיתת תקשורת מהווה בית חברתי לילדים שיש להם מראש בעיה חברתית. הם מגיעים לשם ומגלים שהם לאא לבד, יש עוד כמוהם, יש קבוצת השתייכות. בעיני זה דבר נהדר.
חשוב כמובן לבדוק את ההתאמה של הכיתה לילד הספציפי. מי הילדים האחרים, מה צורת ההתנהלות בכיתה - האם משלבים אותם בלימודים הרגילים או לומדים בתוך מסגרת התקשורת ?
בנוסף לכיתת תקשורת יש כח אדם רב שיכול לסייע בתחומים והיבטים שונים, גם לימודיים.
לבתי כיתת התקשורת היתה מתנה משמיים.
&nbsp

למעלה