דחוף - הערכת משקל נמוכה שבוע 37+4

smiley44

New member
דחוף - הערכת משקל נמוכה שבוע 37+4

ד"ר הרטוב - בוקר טוב, חזרתי כרגע מודאגת מ-US הערכת משקל, ואשמח לשמוע את דעתך המלומדת:(סליחה אם זה ארוך..) BPD - 92 (מתאים לשבוע 37) HEAD CIR - 323(מתאים לשבוע 36) AB CIR- 292 (מתאים לשבוע 33.2) יחס HC/AC 1.1 FEMULAR LEN 72 (מתאים לשבוע 38) גיל הריון US 36.0 משקל ילוד US 2703.8 היקף הבטן נמוך ולדברי הרופא מוריד את הערכת המשקל. הרופא גם "סינן" שאולי מדובר בשיליה שלא מזינה טוב. (דרגת בשלות 2) שאלותי: ממה זה יכול לנבוע? אילו השלכות יכולות להיות לכך? יש משהו שאפשר לעשות? אני מצרפת לשם השוואה נתוני US קודמים משבוע 30.5: BPD 81 (מתאים לשבוע 32) HEAD CIR 285 (מתאים לשבוע 31) AB CIR 264 (מתאים לשבוע 30.4) יחס HC/AC 1.07 FEMULAR LEN 61 (מתאים לשבוע 31) גיל הריון US 31.0 משקל ילוד US 1753.2 שוב תודה על הכל, שנה טובה ומתוקה!

היקף בטן קטן

הערכת משקל מתבססת באמת על היקף הבטן כמרכיב עיקרי, ובמקרים שיש ירידה בזרימת דם לעובר בגלל הפרעות בתפקוד השליה היקף הבטן הוא הראשון שנפגע. אני ממליץ קודם כל לחזור על הבדיקה בתופסת זרימת דם בעורק הטבור, חשובה גם כמות המיים והתנועות של העובר.עלייך לגשת לרופא להמשך ברור.

smiley44

New member
ד"ר - תודה, ושאלת המשך...

האם יכולה להיות איזושהי השפעה או פגיעה חס וחלילה לעובר כתוצאה ממצב כזה? האם היקף בטן נמוך יכול להעיד על איזו בעייה באיברים פנימיים או שאין קשר? האם במצב כזה יכולים גם לשקול לזרז לידה אם המגמה נמשכת? מהי בדיקת זרימת דם בעורק הטבור? שוב תודה מראש, פשוט הרופא שלי לא זמין לשאלותי עד מחר.

היקף בטן קטן

זה לא מעיד על פגיעה באברים פנימיים. במקרים שהיקף הבטן ממשיך ללא צמיחה מזרזים לידה. בדיקה זרימת הדם הינה בדיקת אולטראסאונד מיוחדת עם מדידת זרימת דם

למעלה