דחוף התיעצות

דחוף התיעצות

היי יש לי בעיה בריאותית כבר שנה סובלת כאבי בטן תחתונה כרונים בצד שמאל , מלווה בשילשולים ובחילות , עברתי קולונוסקופיה לפני שנה ומצאו סעיפים במעי .... לאחרונה החל מחודש מאי ההתקפים נהיו יותר כרונים ויותר כאבים חזקים ... עד היום . הכאבים נמצאים בבטן בצד שמאל התחתונה , מתחיל שבועיים לפני המחזור וממשיך גם במחזור ואחרי .... דימום של וסת יש טיפות לא רציני ... יותר כאבים מאשר דימום . עשיתי בחודש מאי שוב קולונוסקופיה ומצאו דלקת קלה ברקטום , ולקחו ביופסיות ויצאו תקנות . הרופא גסטרו חושד שאולי זה אנדומטריוזיס במעי ... בדיקת רופא נשים ואולטסאנד יצא תקין . הפנה אותי למרפאת אנדומטריוזיס לבירור נוסף . אני כבר התייאשתי במשך שנה מסובבים אותי ולא מוצאים את הבעיה . הלכתי לעשות מיוזמתי אבחון אירדולוגיה דרך העין ושם מצאו לי רירית הרחם חורגת אל מחוץ לרחם באזור המעי הדק ואולי זאת הסיבה לכאבים .. תלוי מה יגידו במרפאת אנדומטריוזיס ...ואיזה בדיקות עוד לעשות ... אני כל הזמן סבלתי מכאבים במחזור , כאבים ברגלים לפני ובמהלך המחזור , כאבי גב תחתון חזקים .. שלא נדבר על יחסי מין כאבי תופת במהלך ואחרי לוקח כמה ימים עד שזה לא כואב וצורב .. רציתי לדעת האם ישנם עוד בנות שסובלות מהכאבים שצייניתי ומה עלי לעשות בנוסף ? בתודה .

nsy1987

New member
הי לך

נראה שאת מאד סובלת ומבולבלת. אבל אנסה לעשות קצת סדר.
א. לא רואים אנדו' באולאראסאונד
ב. גניקולוג שלא מומחה אנדו' ברב הפעמים לא ידע בבדיקה ידנית לזהות אותו.
ג. הרבה מהכאבים שאת מתארת אופיינים לאנדו'
ד. יש כאן בנות שיספרו לך האנדו' הגיע להן למעיים.

אני מציעה לך, תלכי למומחה אנדו'. (אפילו פרטי, צ'יק צ'ק יש לך תור. פגישה אחת 800-900 ש"ח ואם יש לך ביטוח/ביטוח משלים את מקבלת חלק החזר)
ותספרי לו הכל. על כל הדרך הארוכה שעברת. על כל הכאבים והוא פלוס בדיקה יוכל לתת לך הרבה יותר כיוון וסדר. ודרך טיפול שזה הכי חשוב.

מקוה שעזרתי

היי nsy1987

תודה על המענה .
אני באמת מבולבלת וסובלת מכאבים ללא הפסקה .
הכאבים עד כדי שאני מוגבלת בהכול , לא יכולה לעשות כלום .
שבוע הבא יש לי תור בפרטי אצל מומחה לאנדו וחוששת מהפגישה.
עד עכשיו איפה שהייתי ( הכונה רופאים ) גסטרו , כירוגיה , פנימית , לא התיחסו רציני לתלונות שלי .

לואי84

New member
אכן נשמע מאד אופייני לאנדו'

גם התלונות וגם הקשיים בפריון יכולים להיות קשורים. וגם כמובן המעבר בין הרופאים ללא איבחון...

באולטרסאונד אכן מאד קשה לראות נגעים של אנדו' אלא אם כן יש ציסטות למשל. יש את ד"ר אייזנברג שהיא מומחית לאולטרסאונד ועובדת במרפאת האנדו' בתל השומר. היא אולי יכולה לראות משהו... בנוסף, המומחה לעינייני אנדו' במעיים הוא ד"ר בארגבאל (גסטרואנטולוג) שגם עובד עם מרפאת האנדו' (אבל דרך המרפאה, לוקח חודשים לקבל תור אצלו. אני הלכתי פרטי). הוא עושה בדיקת אולטראסאונד רקטלי שהיא בדיקה שיותר מומלצת לגילוי נגעים במעי מאשר קולונוסקופיה שהיא בודקת רק את פנים המעי, והאוטלארסונד הרקטלי בודק מבחוץ.

אצל מי קבעת פגישה? שיהיה בהצלחה.

לואי84

New member

למעלה