דחוף - חברות תוכנה בקוריאה,קוד לבוש

KajaGugu

New member
דחוף - חברות תוכנה בקוריאה,קוד לבוש

איך צריך להיות לבוש מהנדס תוכנה שמגיע לביקור (לא ישיבות אלא עבודה) בחברת תוכנה קוריאנית? החברה נימצאת בפרבר של סיאול. האם גם מתכנתים לובשים שם חליפות? תודה מראש, קאג'ה.

Benkok

New member
סתם מנחש...

שייקח איתו חליפה. מכיוון שזה ביקור עבודה (ישיבות או עבודה זה לא רלוונטי, הוא הרי לא הולך לסחוב שקי אורז בנמל...) הייתי הולך על חליפה. לא צריך טוקסידו עם מגבעת, אבל בהחלט חליפת חייט הודי (אתה יודע למה אני מתכוון
) מקסימום ביום הראשון הוא רואה שאין צורך בג'קט (לא נראה לי, עם סופות השלגים שמסתובבות עכשיו בסיאול הוא יזדקק לכל שיכבה קיימת...) ואז מגיע ביום השני רק עם חולצה (או משאיר את העניבה). בכל מקרה אתה ידוע כמוני שלא מגיעים לעבודה עם ג'ינס וטריקו גזור של "סוף מסלול מסייעת 13"...המינימום הוא מכנס שחור (או לפחות כהה) וחולצת כפתורים. שוב, במקרה הגרוע הוא יהיה "אובר דרסט" ביום הראשון - דבר שללא ספק יזכה אותו בנקודות רצינות מצד הקולגות המקומיים. ומנסיון - כל בעלי התפקידים איתם התעסקתי בקוריאה (מפקידים זוטרים, דרך מנהלי שיווק ועד בעלי החברות) כולם ללא יוצא מן הכלל היו לבושים (ביום יום, אני לא מדבר על תערוכות וכו') בלבוש משרדי רשמי (מהסוג שתראה כאן בסוקומביט, אם אתה זוכר. לא קוואסן...)

boazbangkok

New member
לבוש רשמי או לא

ושוב אני תורם את דעתי הלא קונוונציונאלית... מהיכרותי עם קוריאנים, ויש לנו סניפים שם אז יצא לי קצת לבקר בנסיעות עסקים,למדתי שלושה דברים: א. הם מאוד רשמיים בין עצמם, אבל לזרים תמיד יש מרחב תימרון הרבה יותר רחב. אל תנסה לחיות לפי אמות מידה קוריאניות.אתה נידון לכישלון או לפחות לדיכאון עמוק... ב. בעסקים, יש להם חושים קצת יותר מפותחים משלנו. אם אתה מקצועי ובא עם מוניטין מסוים, אז אתה יכול להרשות לעצמך להיות פחות מעונב ויותר "תכלס", אולי בהתחלה תקבל קצת מבטי תמיהה, אבל הם יעברו אחרי הישיבה הראשונה.העטיפה קצת פחות חשובה להם. תוצאות. התקדמות. הכנסות. אלה מילות המפתח. ג. אופנה. מכל עמי אסיה הם הכי "שיק", אם תבוא לבוש אלגנטי, קוד לבוש משרדי הוא לא ממש הכרחי. כמובן שטי שרט לא יעבור שם, ואם אתה נוסע למטרות ראיון עבודה אז כן רצוי להתלבש כמו ילד טוב, אבל באופן כללי? לבוש רציני, נקי, אלגנטי. זה הכל. עוד דבר לזכור, הוא שאינדיבידואליות היא לא ממש הצד החזק של הקוריאנים, והם בהחלט נוטים ללכת בתלם כמו שלימדו אותם בבית. עכשיו, אם אתה לוקח את הנקודה הזאת ועושה לה טוויסט קטן לטובתך, אז ברגע שאתה "יוצא מהקופסא" יש סיכוי טוב שזה יעלה את ההערכה אליך. תחשוב על האנשים שעושים את הדברים שלך אין אומץ לעשות. יש בזה קסם מסוים. מה שנותר לך הוא רק להחליט מה אתה רוצה להיות. דונלד טראמפ או ריצארד ברנסן? בהצלחה בעסקים שם, הקוריאנים הם מאוד תוצאות-אוריינטד אז זה ממש כיף לעבוד איתם. וזכור, הקימצ'י התגלה כחיסון יעיל לשפעת העופות http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/4347443.stm :)

KajaGugu

New member
תודה

זה לא בשבילי אלא בשביל אחד העובדים בצוות שלי, אני בהחלט אזכור את זה כשיצא לי לבקר שם. כשאני טס אז אני בד"כ "כמו ילד טוב", חליפה כהה, עניבה וכו', מעדיף להיות תמיד "אובר דרסד" מאשר לעשות פאדיחות. אני בהחלט נהנה לעבוד איתם עד עכשיו. בכלל, שמתי לב שבכל פעם שאני צריך תמיכה משותף/ספק שנימצא מערבה לי זה לוקח חודשים. בכל פעם שהשותף נימצא מיזרחה אז הכל מגיע בזמן.

למעלה