דחוף - כלב שנשך את ילדתינו הבוקר

אצ4

New member
דחוף - כלב שנשך את ילדתינו הבוקר

בוקר טוב, הבוקר בעת יציאה מהבית לרכב עם ביתי ובני ברחוב הפסגה, קפץ עלינו כלב, כנראה מסוג גולדן רטריבר בצבע חום, וחטף מידה של ביתי את הסנדוויץ תוך כדי נשיכת היד שלה. אנו נאלצים ללכת כעת (עד הצהריים) לסדרת זריקות של כלבת לילדה אלא אם נדע בוודאות שהכלב מחוסן ו"מתוחזק" אפ 2 דייט. אנו נודה לכל מי שיוכל לעזור לנו להגיע אל הבעלים על מנת למנוע מבתינו את סדרת הזריקות הקשה הזו. אנא התקשרו בהקדם ל- 054-3171612 אבנר. תודה וחג שמח.

ninagil

New member
חצי מהכלבים "גולדנים"

חצי מהכלבים ביישוב נראים "גולדנים" אבל חלק הם מעורבים. אתם בטוחים שמדובר בגולדן גזעי? בדרך כלל כאלה לא תוקפנים.

לארי

New member
אני מזכיר כי חשיפת פרטים מזהים אסור

אסורה בפורום עקב שמירה על פרטיות התושבים. המקרה חמור מאוד ועם כל ההבנה אני מבקש למסור פרטים אישיים בדרך האפקטיבית של טופס תלונה מקוון, או במסרים אישיים.
על ההבנה. לארי

ענת קדם

New member
"גולדן" תוקפני מאד משוחרר...

מסתובב בישוב ,לפני כמה לילות יצאתי לחצר ביתי,ואז לתמהוני ראיתי גולדן מסתער בנביחות וחשיפת שיניים על שער החצר שלנו, שלמזלי היתה נעולה ,אחרת מי יודע מה היה קורה. בעל הכלב נא לרסן ,לפני שיהיה מאוחר.

gripaw

New member
מה יהיה עם החוצפה הזו - נמאסתם

שלום, אני הולך לומר כאן דברים לא קלים. תסלחו לי מראש. אני במקרה מכיר את המשפחה הזו מקרוב והמקרה הזה זעזע אותי מאוד. אני חייב לומר לכם שאם זה היה הילד שלי היתי מגיש תלונה על כל הגולדנים בכפר. ולא מסיים רק בזה. אותו אדם חסר אחריות וחסר התחשבות שמזלזל בשכניו ובזולת שיעיז לסכן את הבן שלי או שיגרום לו סבל מיותר של סדרת חיסונים נגד כלבת בגלל היותו, מלבד חסר אחריות והתחשבות על מעשיו ועל נכסיו, גם טיפש, יהיה חשוף מבחינתי לתגובה ההולמת את מעשיו. ואני חושב שכל ההורים כאן חושבים אותו דבר.(הילדה המתוקה הזו בת פחות משלוש). למה זה שונה מילד גדול שיבוא וירביץ או יתנכל לילד שקטן משמעותית בגיל ובמידות לילד שלנו ולא נבוא לעזרתו?! זו לא תגובת איום כי אם wake up call לכל אותם אנשים שלא מבינים (או שלא "שמים") ששחרור הכלב שלהם ללא השגחה ו/או קשירה לקולר בעצם חושפים את עצמם לתביעת נזיקין שלא יהיה להם כיסוי על כך. רק לפני שבוע בעת לקיחת הבן שלנו לג'ימבורי ביום שני אחה"צ במתנ"ס בעת שכל רחבת המזרונים היתה מלאה בילדים בני עד שלוש שנים, שלא עברו להערכתי את המטר גובה, פתאום מתפרצים למזרון 2 כלבים ללא בעלים ופשוט רצים להם על המזרן עד שהורה החל לצעוק עליהם והם ברחו משם החוצה. זה נורמלי? זה הגיוני? זה נראה לכם סביר שאפשר לעבור על סדר היום ללא ציון מקרה זה או שמוודאים שזה לא יוכל לחזור על עצמו שוב? אני לא עו"ד ולא שולט בנבכי ההיבטים המשפטיים אבל לדעתי הדבר דומה לאדם ללא טסט ו/או רישיון נהיגה ו/או ביטוח רכב שיבצע תאונה חלילה ויגרום לצד השני נזקים גופניים או נזקי רכוש ולא יוכל לכסות את הנזקים העצומים שחלילה גרם.... מה אז? תארו לכם חס וחלילה חס וחלילה שאותה ילדה היתה נופלת וחוטפת מכה בראש ויוצאת עם נזק מוחי או חלילה מאבדת "רק" עין בגלל הכלב או נופלת ושוברת מפרקת או חס וחלילה רק "יוצאת" בשבירת שן וכל זאת ללא התיחסות לטראומה לכל החיים ממפגש מגעיל שכזה - האם הבעלים יעמדו מאחורי הכלב וישאו בתוצאות? או שפשוט ירדו אל מתחת לפני השטח ולא יתנדבו לומר שאולי אולי הם הם הבעלים של אותו כלב וינסו למזער את הנזק או התוצאות של אותו מקרה. ספקני. מי ההידיוט שיסכן עצמו בתביעה משפטית. נכון? האם הבעלים מוכנים לסכן את מצבם הכלכלי בשביל הכלב? ואני לא מדבר על הקנס המגוחך שעליהם לשלם כדי לשחרר את כלבם מהלוכד כלבים. מה יהיה? הרי כבר נשאלו כאן בפורום לא פעם כל אותם השאלות הרטוריות: למה מחכים כולם, שיקרה כאן אסון? זה כבר לא מטרד. זה גועל נפש!!!!! ואני מחזיר אתכם למקרה הג'ימבורי. שוב, גועל נפש!!!!! למה אנשים לא מסוגלים ליטול אחריות? למה אנשים שמים קצוץ על אנשי הכפר האחרים? ושלא לדבר על הדוגמא האישית לילדיהם. במושב שאני גדלתי היתה בעיה דומה כשהיתי בן 8 ולצערי הרב מישהו במושב החל להרעיל את הכלבים וביניהם גם את כלבי שלי ובכך גרם להריגת יותר מ-20 כלבים תוך זמן של שבועיים. אני לא מאחל לאף משפחה לעבור חוויה שכזו של אובדן כלב בנסיבות שכאלה. זה מבחינתי שקול לרצח בכוונה תחילה. ושוב אני לא מאחל לאף הורה להתמודד עם מצב כזה בביתם מול ילדיהם. חבל על כל אותם משפחות ושלא נדבר על הכלבים המסכנים. אני לא אתפלא אם בקרוב מישהו כאן יקום ויגיד די נמאס לי ויעשה מעשה דומה שלדעתי נוגד את החוק והמוסריות האנושית והיהודית. אני חושב שחיבים לשנות את המצב הבלתי נסבל הזה. מחר בבוקר, חס וחלילה, זה יכול להיות הילד שלכם או שלי. אשמח לשמוע דעות האנשים שקוראים מילים אלו. חג שמח, אפרים

anataa

New member
אפרים, זה כיוון מאד מסוכן

כל מה שאתה כותב על בעלי הכלבים המשוחררים הוא נכון, אבל אנא אל תעלה רעיונות מסוכנים שמישהו עלול לקחת ברצינות (אפילו שאתה שולל רעיונות אלה באותה נשימה שבה אתה מציע אותם). זה יתחיל בהרעלת כלבים משוטטים ועלול להסתיים במשהו גרוע יותר. גם אני חוויתי הרעלת חתולים שכונתית בת"א וזה מאד לא נעים שלא לומר מפלצתי לראות את הפגרים מפוזרים לכל עבר. בישוב כמו שלנו צריך לפעול אחרת. אולי צריך למנות "נאמני כלבים" מתנדבים מבין התושבים שברגע שהם רואים כלב משוחרר הם מיידית ימלאו תלונה נגד הבעלים? כי הרבה פעמים אנחנו כועסים על הענין וממשיכים הלאה בשל חוסר זמן וכו'. זה יהיה אפקטיבי יותר אם יעשו זאת אנשים קבועים.

gripaw

New member
אכן שקלתי טוב טוב את מילותיי

לפני שהעליתי את נושא ההרעלות כי אני מאוד מסכים עם דעתך. זה כיוון מאוד מסוכן ולא נעים לכולנ, אך כאשר הנושא הזה עולה לדיון כל כך הרבה פעמים רק בשנה האחרונה שבה אני מתגורר כאן בכפר אני לא חושב שיש משהו אחר לעשות מלבד ל"זעזע" את הקוראים שהינם בעלי הכלבים. זה לא ייתכן שהנושא מפריע לכל כך הרבה אנשים ואף אחד (וסליחה על ההכללה)לא עושה מספיק כדי למגר את העניין. ללא ספק מדובר כאן בטירחא דציבורא והכלל של מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך כנראה נשכח איפה שהוא בדרך לישוב וזה חבל. אני מאוד מקווה שהנושא ברור לכל ושכולם מסכימים איתי בנושא זה של הכלבים וכן בכל תחום אחר שקשור לרווחת הציבור ו/או לטרחת הציבור (ניקיון, השחתת רכוש ציבורי, השלכת פסולץ במקומות המוגדרים, חלוקה שוויונית בשימוש של מגרש הספורט ועוד נושאים אחרים שנידונו כאן בפורום בתקופה האחרונה). מה שווה לגור בישוב איכותי אם כל אחד מסתכל על טובתו האישית בלבד ולא דואג לשכניו ולחבריו גם כן?! הרעיון שלך הוא טוב אבל לדעתי המצב כיום הוא בדיוק כך. מי שרואה כלב משוחרר ו/או מטריד רשאי להוריד טופס תלונה מהפורום (תודות ללארי) ולמלא תלונה אצל מזכירות הישוב. כך שאני לא חושב שיש מקום להסדיר את נושא האכיפה כי אם לבקש ולהאיר את עיני בעלי הכלבים למשמעות של אי שמירה על כללי הישוב ונוחיות התושבים. ואני לא רוצה להיכנס שוב להיבטים הכלכליים המעורבים חלילה. לילה טוב.

אצ4

New member
הכלב

נעדכן שהכלב נמצא. תודה לכל מי שסייע. אנא הקפידו על קשירת הכלבים לפני שתתרחש פגיעה יותר קשה.

למעלה