דחוף לי(!) השקעה בדולר\צמוד לדולר

מצב
הנושא נעול.

m o e

New member

שלום רב! ברשותי סכום כסף אותו היית רוצה להשקיע לטווח קצר (תחנות כל חודש מקסימום) ולנצל את השפל של הדולר. בבנק שלי (הפועלים) לא מצאתי תוכנית צמודה לדולר ולא בא לי לקנות מט"ח שמחירי קריעה אצלם. האם כדאי למשוך את כל הכסף ולקנות דולרים ב EXCHANGE?? למשהו יש טיפ טוב יותר? מהר!!! לפני שהדולר עולה! תודה מראש!

conundrum3

New member
בנחת איזוס... אתה קונה $ בלילה?

שלום רב! ברשותי סכום כסף אותו היית רוצה להשקיע לטווח קצר (תחנות כל חודש מקסימום) ולנצל את השפל של הדולר. בבנק שלי (הפועלים) לא מצאתי תוכנית צמודה לדולר ולא בא לי לקנות מט"ח שמחירי קריעה אצלם. האם כדאי למשוך את כל הכסף ולקנות דולרים ב EXCHANGE?? למשהו יש טיפ טוב יותר? מהר!!! לפני שהדולר עולה! תודה מראש!
בנחת איזוס... אתה קונה $ בלילה?
1. אינני בטוח שהשקעה בדולר מומלצת כרגע. אבל אני לא נכנס לזה כלל. ביקשת השקעה דולרית - ניתן לך השקעה דולרית. 2. רכישת ק"נ מסוג "XXX פצ"מ נזיל". הקרן נותנת הצמדה דולרית מלאה + ריבית ז"ק, הנגזרת מתשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-3 חודשים. 3. רכישת תעודת סל דולרית כדוגמת הדס א', עדן ג', תאלי דולר, תכלית דולר וכיו"ב. מבטיח הצמדה דולרית + ריבית ליבור מינוס מרווח (0.35-0.4 פחות או יותר) 4. רכישת אג"ח קונצרני צמוד דולר. יש בכך סיכון מסויים, כי ייתכן והמנפיק לא יפרע את חובו, או שהריביות יעלו ואז (אם מדובר בריבית קבועה) אתה עשוי להפסיד הפסדי הון (אלא אם תשב על הנייר עד לפדיונו). מכל מקום נסחרות בארץ לא מספר אג"ח צמודות לדולר שנותנות לעיתים ריביות לא רעות. 5. רכישת אופציות או חוזים או אסטרטגיות אחרות (מרווח עולה יכול להתאים לך, לדעתי) על הדולר. מכיוון שלא נראה לי שאתה מספיק מנוסה בכך, ומכיוון שמדובר בתחום שעשוי להיות מסוכן לחסרי נסיון, לא ארחיב בנושא.

מצב
הנושא נעול.
למעלה