דחוף לי-עוגה בלי גלוטן-למי יש מתכון

עוגת יום הולדת

עשינו עוגתיום הולדת ללא גלוטן! יש תערובת מוכנה שמיובאת מגרמניה (נדמה לי) שלעוגת וניל - יצא מצויין! מרחנו למעלה שוקולד חרובים ולא הרגשנו בהבדל.
 

Freed1

New member
כל הכבוד על החריצות והיצירתיות!

אנחנו הזמנו עוגת יום הולדת ללא גלוטן מבן עמי (כפר ויתקין) ושלחו לנו אותה הביתה. עוגת קונקורד פרווה, עם תמונה של ספיידרמן. הבנתי שאפשר להזמין גם מארט קייק בירושלים. (אבל ברור שעדיף להכין ביחד בבית, ןךקרוא לזה floortime).
 
פרטים בבקשה- יום ההולדת מתקרב...

ואני אשמח מאד לדעת אם הקמח והתערובת הזו, הם ללא תפוחי אדמה או העמילן שלהם, וכמובן רצוי גם ללא תוספי מזון מלאכותיים E למיניהם... אז אשמח מאד לקבל פרטים על המוצר. תודה, תלמה. אגב- אם למישהו מכם יש מתכון טעים לעוגת יום הולדת אני ממש אשמח לקבל. באוגוסט אנחנו חוגגים לשניהם ימי הולדת..והם לא בעד
אז לפחות עוגה
תשמח אותם. תודה מראש. תלמה.
 
למיטב זכרוני

יש תפוחי אדמה. קיבלתי מחברה מרשפ לעוגת שקדיםןתפוזים בלי קמח - מעוניינת?
 

ענתשמר

New member
הצעות בעיניין עוגה

שלום לאמהות המשקיעניות! בתור צליאקיסטית שגם נמנעת מתפוחי-אדמה, אני מציעה לבדוק מתכונים של עוגות לפסח. העוגות ללא גלוטן המוכנות ע"י החברות בארץ מכילות לרוב קמח תפוחי-אדמה ומוצרי חלב(כמובן, עבור מי שרק נמנע מגלוטן יש שפע של אפשרויות, בידקו באתר של עמותת הצליאק). בעוגות המיועדות לפסח יש הרבה ביצים, שוקולד, אגוזים או שקדים טחונים. אין חלב בגלל הכשרות של ארוחת הפסח, ואם יש מעט קמח מצה או קמח תפו"א (לרוב 2 כפות) אפשר להחליף בקמח אורז. דוגמאות:עוגת שוקולד-פקאן בספר של חיים כהן; עוגת שוקוזים ב"עוגות לכל עת" של נירה שויאר;עוגת קקאו עם אגוזים בספר "בישולה". בהצלחה! ענת.
 
מתכון

אפשר להחליף את הסוכר בכמו-סוכר: עוגת שוקולד תפוז של חבצלת_השרון‏ (יוצא קצת יקר אבל אם יש לך מיקסר טוב זה מעט עבודה, יחסית): את צריכה: 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות 200גר' חמאה/מרגרינה בטעם חמאה 8 ביצים מופרדות כוס סוכר כוס מיץ תפוזים 300 גר' שקדים טחונים דק דק כף קליפת תפוז מגוררת (את יודעת, כזה שמגרדים את הכתום מהכליפה של התפוז על המגררת...) להמיס את השוקולד עם החמאה ביחד להקציף את החלמונים עם הסוכר, עד שזה נהיה קצת בהיר, ואז להוסיף בזרם דק שוקולד מומס וגם מיץ תפוזים, הכל תוך כדי שהמיקסר עובד. להקציף את החלבונים, להוסיף אל תערובת השוקולד יחד עם שקדים וקליפת תפוז. אופים בתבנית קפיצים עגולה אם יש לך (אם אין אז איזה שיש) קצת משומנת, 45 דק' עד שהקיסם יוצא יבש, בחום בינוני. אפשר לצפות בקצפת עם קצת ליקר תפוז ואבקת סוכר או בזיגוג: שוקולד מריר מומס עם קצת מרגרינה,כמה כפות יין או ליקר תפוזים או יש לך, וסוכר וניל. לתת להתקרר לפני שמצפים!!!
 
עוגת שוקולד לתלמה

עוגת קקאו -------------------------------------------------------------------------------- מצרכים: 6 ביצים 4 כפות קקאו 10 כפות סוכר 100 גרם שוקולד מריר ½ חבילה חמאה 3 כפות חלב אופן ההכנה: 1. מקציפים את החלבונים + 6 כפות סוכר. 2. בוחשים את החלמונים, יתרת הסוכר והקקאו. 3. מערבבים את תערובת החלבונים עם תערובת החלמונים. 4. אופים במשך 20 דקות בחום בינוני בתבנית מס' 26 משומנת. 5. מצננים את העוגה. 6. ממיסים את השוקולד המריר, החמאה והחלב, שופכים מעל העוגה ומקררים. 7. לאחר קירור אפשר לצפות בשכבה נוספת של קצפת או קרם אינסטנט וניל או לזרות אגוזים/שקדים מעל ציפוי השוקולד.
 
עוגיות

גרם שוקולד מריר 11/2 כוסות שקדים 3/4 כוס סוכר 3 חלבונים טרופים לציפוי: 250 גרם שוקולד מריר 100 מ"ל מים 3 כפות רום 100 גרם סוכר + מכינים את העוגיות: ממיסים את השוקולד המריר בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומצננים מעט. + שמים בבלנדר את השקדים והסוכר וטוחנים דק ככל האפשר. מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את החלבונים והשוקולד המומס. ממשיכים בעיבוד עד לקבלת קרם אחיד. + מעבירים לשק זילוף, משמנים קלות נייר אפייה ומניחים על תבנית. יוצרים עוגיות עגולות וקטנות בקוטר של 3-2 ס"מ. + אופים בחום של 180 מעלות 12-10 דקות עד שהעוגיות מתקשות. משאירים על התבנית.+ מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את המים, הרום והסוכר. מביאים לרתיחה. שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לסירופ. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. + בעזרת כף יוצקים ציפוי שוקולד על כל אחת מהעוגיות ומעבירים למקרר לשעה לפחות. רצוי לשמור את העוגיות במקרר.
 
עוד עוגיות שקדים

400 גרם שקדים, טחונים 1-2/3 כוס סוכר דק מאד 3-2 טיפות תמצית שקדים 2 כפות מי ורדים 2 ביצים, טרופות קלות אבקת סוכר לזרייה מתכון ל - 30 יחידות + מחממים תנור ל- 180 מעלות. + מערבבים את השקדים והסוכר. מוסיפים את התמצית, מי הוורדים והביצים ולשים בידיים לעיסה חלקה. מגלגלים לכדורים בגודל אגוז מלך, משטחים מעט ומניחים בעטרות נייר קטנות, או בתבנית מרופדת בנייר אפיה. + אופים 20 דקות. מניחים לעוגיות להצטנן מעט ובוזקים אבקת סוכר.
 
עוגת פולנטה

עוגת פולנטה, שקדים ולימון מקור המתכון: רות רוג'רס ורוז גריי, (Italian Country Coook Book (River Cafe חומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ: 450 גרם (2 כוסות או 4 מקלות) חמאה רכה 450 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר 450 גרם (6 כוסות) שקדים טחונים 2 כפיות תמצית וניל טהורה 6 ביצים קליפה מגוררת מ-4 לימונים מיץ מלימון אחד 225 גרם (2 כוסות) קמח פולנטה ½ כף אבקת אפיה ¼ כפית מלח מתכון ל - 10 מנות + מחממים תנור ל-160 מעלות. + משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 30 ס"מ ובעומק 5 ס"מ. + מקציפים את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השקדים הטחונים ותמצית הווניל, ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה. + מקפלים פנימה קליפת לימון ומיץ לימון, פולנטה, אבקת אפיה ומלח. + יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40-45 דקות או עד שהעוגה מתייצבת. קרום העוגה צריך להיות בגוון חום עמוק.
 
עוד עוגה

עוגת שקדים, חמאה ומרציפן מקור המתכון: גיליון 111 לעוגה בקוטר 24 ס"מ: 200 גרם חמאה 3/4 כוס סוכר 5 ביצים מופרדות קליפה מלימון אחד 1 כוס שקדים, קלופים וטחונים לאבקה ( אפשר לקנות מוכן) קורט מלח מעט ריבת משמש 1/2 ק"ג מרציפן גולמי מאיכות טובה שקדים לעיטור (לא חובה) + מחממים תנור ל - 180 מעלות. + מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה וחלקה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף. מוסיפים קליפת לימון ושקדים טחונים ומערבבים. + מקציפים בנפרד את החלבונים עם קורט מלח עד קבלת קצף יציב. + מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החמאה והשקדים. + יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת ומקומחת, ואופים כחצי שעה, עד שהקיסם הנעוץ בתוך העוגה יוצא יבש. + מקררים, מוציאים מהתבנית והופכים על משטח עבודה. מורחים את פני העוגה ואת שוליה בשכבה דקה של ריבת משמש. + מניחים את המרציפן בין שתי יריעות ניילון נצמד ומרדדים לעלה גדול, שיספיק לצורכי העוגה כולה. עובי העלה: 2- 3 מ"מ. מצפים את פני כל העוגה המרציפן ומסירים את העודפים מהשוליים. אפשר לקשט בשקדים שלמים.
 
וואו איילת גם יפה וגם אופה אחלה אחל

שבעולם... יצאת גדולה, או כמו שבעלי אומר יצאת צ'יץ' (להט בטח היה אוהב את זה...) תודה תודה על המתכונים- ואגב, אתמול שיחקתי עם מתכון של בני סיידא לעוגיות חלווה ויצא מצויין, חוץ מהנגלה ששרפתי, כי ממש צריך להיזהר. היות ואילתרתי שם עם קמח קורנפלור רגיל ולא המרמורלייט, אז הוספתי וואריאציות... שתי שקיות קמח קורנפלור רגיל= 400 גרם קמח כוס וקצת קמח אורז מלא. כפית גדושה של קסאנטן גאם כוס טחינה גולמית אורגנית, חצי כוס שמן קנולה (אפשר לוותר, מספיק שמן) כוס סוכר חום וכמה כפות דבש. שתי שקיות סוכר וניל חופן שוקולד פרווה של שוקולד צ'יפס שלוש ביצים אורגניות (הן קטנות, כמו מס' 3) קצת מיים כפית מעט שמנה של סודה לשתייה (המקור עם שקית אפיון שאסור לנו) ללוש היטב ויותר זמן, כי זה מתפורר ולא נדבק, להוסיף קצת מים עד שהופך דומה לבצק. את הבצק לוחצים ליצירת הכדור ואז משטחים, במרחק של 3-4 סמ זה מזה. מסדרים על נייר אפייה. אופים כ-15 20 דקות על חום בינוני, שזה אמור להיות 180 מעלות. שלי נשרפו, כי נשארו קצת יותר מדי. עוגיות טעימות ומזינות מאד. נראה לי שאחפש תמצית וניל אמיתית במקום השקית. תודה על המתכונים.
 

אור לנו

New member
יש להשיג בסופרים תמצית וניל של חב'

מקורמיק, היא אמורה להיות אמיתית והיא מאוד מרוכזת, אבל אין לי מושג אם היא "כשרה" ל GFCF
 

אמאלה ט

New member
עוגת שוקולד מדהימה

ללא גלוטן וללא קזאין , חביבה על הילדים וגם על המבוגרים, וקלה להכנה. ומלכלכים סיר אחד בלבד,כוס, וכף. החומרים: תבנית עגולה קוטר 26 200 גרם מרגרינה בטעם חמאה ( לאלו שלא בדיאטה ניתן חמאה במקום). 1 כוס סוכר 200 גרם שוקולד מריר 5 ביצים 5 כפות קמח ללא גלוטן (אפשר במקום קמח תפוחי אדמה או פירורי לחם ללא גלוטן) לציפוי: 150 גרם שוקולד מריר קופסא שמנת מתוקה פרווה (לאלו שלא בדיאטה ניתן שמנת מתוקה רגילה). ההכנה: מניחים את השוקולד החמאה והסוכר בסיר בינוני , ממיסים על אש נמוכה, עד לקבלת בלילה אחידה מצננים, ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה תןך ערבוב מהיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות (לא לייבש) לציפוי: שמים את השמנת בסיר, מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד, ממיסים לבלילה אחידה ומסירים מהלהבה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומצננים. בתאבון. זוהי עוגה שוקולדית חצי אפויה נמסה בפה וגוררת הצלחות.
 
תודה איילת על כל המתכונים ולכל מי

שהוסיף מתכונים אז תודה מעומק ליבי. האם יש אפשרות לשמור את המתכונים כמסמך שיהיה נגיש לכולנו בכל הזדמנות תודה
 

לגית

New member
דחוף לי-עוגה בלי גלוטן-למי יש מתכון

אני חדשה בדיאטה. מחר יש לבן שלי מסיבה בגן ואני רוצה להכין עוגה פעם ראשונה. ראיתי תערובת לעוגה, האם זה תחליף לקמח ומשתמשים במתכון רגיל? חשבתי על עוגת דבש או תפוזים. תודה.
 
למעלה