דחוף - למטרות לימודיות...כרמלית נאה

zamitai78

New member
דחוף - למטרות לימודיות...כרמלית נאה

שלום לכם, אני רוצה ללמד את הכיתה על משפחת המצליבים, ולצערי אני לא מצליחה לאתר צמחי כרמלית נאה שפורחים כעת (באזור המרכז). אשמח מאוד לקבל בהקדם מידע על מיקום של מצבורי פרחי כרמלית נאה, שאוכל להראות לתלמידים את המבנה המיוחד שלה. איזה עוד צמח ממשפחת המצליבים פורח כעת באזור המרכז? כל רעיון יתקבל בברכה! אגב - בשבוע הבא אני רוצה לתת דוגמאות למשפחות : פרפרניים, שפתניים - באילו מהצמחים (שאפשר בקלות למצוא באזור המרכז...) מומלץ להשתמש כדי להמחיש את המבנה הייחודי? יש הצעות? תודה.

שיר ורד

New member
כרמלית נאה לא פורחת באזור המרכז

כדי לראות אותה תצטרכו להצפין לרמות מנשה או לכרמל. במקום זה אני מציע ללמד את הכיתה על הצנון המצוי, עם פרחים גדולים ויפים הפורח בכל פינה באזור המרכז. רק שתצטרכו לחפש אוכלוסיה מוצלת או שטחים מושקים כי החמסין הרג כבר את רוב הפרטים. לגבי פרפרניים אני ממליץ על קידה שעירה ושפתניים על פרסיון גדול.

zamitai

New member
אבל בהרי יהודה היא אמורה לפרוח, לא?

האם מישהו יודע איפה פורחת כרמלית באזור יהודה?

driaaa

New member
למה?

למה שלא תלמדי על מה שאת מוצאת, במקום להחליט מראש על פרח מסוים ואז לחפש אותו? תעשי סיור, תצלמי מה את מוצאת, ואם את צריכה עזרה בזיהוי, תעלי לכאן תמונות.

zamitai78

New member
תודה על הרעיון, אבל...

יש סיבה, וקוראים לה.. מיצ"ב... או במילים אחרות - תוכנית הלימודים. אני צריכה ללמד על 4 משפחות צמחים, שאותם יהיה קל לילדים לזהות ויהיה קל להבחין ביניהן (מדובר בתלמידי כיתה ג'!). מסיבה זו - משפחת המצליבים היא נהדרת - פשוטה וברורה, וחרדל השדה / לבן אכן נפוצים מאוד כרגע, אולם אני זקוקה לדוגמא נוספת. כרמלית נאה היא דוגמא מובהקת ונהדרת להמחשת המבנה של פרחי המצליבים! שם ממש רואים את ה"צלב". בשבוע הבא אני מדגימה את משפחת המורכבים על פרחים כמו חרצית עטורה, סביון ושאר פרחים מורכבים שאמצא בשדה... להדגמת הפרפרניים - קידה שעירה,טופח? רותם? שפתניים - פרחים של צמחי תבלין וריח (מרווה, טימין, לבנדר, רוזמרין) אם יש למישהו הצעות - אשמח לשמוע! ואני עדיין מחפשת מיקום של כרמלית בהרי יהודה... תודה רבה, אנה.

שלום אנה

אכן עדיף לצלם מה שיש אנו נסייע בידך לזהות מצליבים הצהובים הפורחים עכשיו בשדות רובם חרדל לבן לא חרדל מצוי את מין המצליבים מזהים לפי הפרי ( בעיקר הצהובים) את יכולה למצוא גם ילקוט רועים בשטח לגבי הכרמלית היא לא פורחת במרכז לכן עדיף שהילדים יכירו את מה שיש להם ליד הבית פרפרניים ישנם רבים הפורחים עכשיו: מיני לוטוס, אספסת הים (ליד הים) תורמוס ארצישראלי ועוד את יכולה להעזר באתר צמח השדה יש בדף הבית חיפוש לפי משפחות, צבעים ועוד (הכתובת מצורפת - האתר מתאים לילדים) כמו כן את יכולה להכין פעילות עם פוסטר שהוצאנו עם משרד החינוך בעיקר לצמחים נפוצים (60 צמחי בר שחשוב להכיר) תלמדי שם עובדות רבות על הצמחים כולל קישור למקורות אני ממליצה גם להכין מודל על מבנה הקלאסי של המורכבים, מצליבים ופרפרניים בהצלחה

zamitai78

New member
תודה רבה. מכירה את האתר ומשתמשת בו!

אם אין - אז אין... למרות שהכרמלית בהחלט היתה יכולה להיות דוגמא מעולה... :) אגב - יש מעט תמונות של כרמליות, וקשה למצוא תמונה של פרח בהגדלה (ובפוקוס...) אני עצמי מצלמת המון פרחים (אולי פעם יהיה לי זמן לשתף גם כאן, עכשיו שמצאתי את הפורום הזה...), אבל גם לי היה קשה בזמנו לצלם את הכרמלית, ולא הייתי מרוצה מהתוצאה... אם מישהו מרים את הכפפה - אני אשמח לקבל תמונת מאקרו של פרח כרמלית נאה.. ((-: שיהיה לכולם שבוע טוב.

למעלה