דחוף מתכון פשוט ל:

ארית

New member
דחוף מתכון פשוט ל:

פשטידה, אבל לפני כן אני רוצה לומר לכם שיש לכם פורום ממש טעים יאמייייייייייי. אני צריכה דחוף מתכון עם כמויות מדוייקות עד כמה שאפשר לפשטידה על הגז בלי גבינות ושהבסיס יהיה תפוח"א+גזר+אפונה(אפשרי) והכי חשוב שיתאים לפשוש בן שנה+3 שלא הכי אוהב ללעוס ואוהב טחון תודה מראש ארית (עשיתן אותי רעבה ואני בעבודה - לא יפה)
 
נראה לי הכי מתאים לבקשה שלך

הפשטידה לפסח של המרוקאים, שכחתי איך קוראים לה אבל ממש טעימה.
 

מירבלי

New member
בבקשה חמודה מעלה לך 2 מתכונים

לפשטידות הנ"ל קוראים גם מחמר וגם מעקודה הינה הראשונה פשטידת תפוחי אדמה- מעקודה חומרים הדרושים: 4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים ומעוכים לפירה (ללא המים) 8ביצים 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים 2 כפות מיץ לימון חצי כפית פלפל שחור חצי כפית מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: את תפוחי האדמה מרסקים בממחה. מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את כל המרכיבים האחרים. מחממים שמן בסיר גבוה וכשהשמן חם, שופכים את העיסה לתוך הסיר ומטגנים למשך דקה על אש גבוהה ומיד מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים בערך כ35 דקות ואז הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת החוצה שמים עוד שמן ומכניסים אותה בצד ההפוך ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה בהצלחה ובתיאבון מקור המתכון: מירבלי (חמותי)
 

מירבלי

New member
והינה השניה פשטידת מחמר

פשטידת ירקות- אל מחאמאר ביל חדארה החומרים הדרושים: 5 תפוחי אדמה קלופים 2 גזר קלופים כוס אפונה מעט פטרוזיליה קצוצה 6 ביצים כף מרק עוף חצי כפית פלפל שחור רבע כפית כרכום חצי כפית מלח אופן ההכנה: מבשלים את תפוחי האדמה והגזר, עד להתרככותם. שמים את תפוחי האדמה בקערה ומועכים אותם בעזרת מועך או מזלג. חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים אותם יחד עם האפונה לקערה מערבבים הכל ומוסיפים את התבלינים ואת הביצים. את העיסה מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור בחום בינונילמשך כ- 40 דקות. הפשטידה מוכנה , כשמכניסים קיסם לאמצע הפשטידה והוא יוצא יבש. בתיאבון
 

צוצונת

New member
פשטידת קישואים ותפו"א על הגז

5 קישואים בינוניים 2 תפוחי אדמה 1 בצל 1/2 כוס קמח כפית אבקת אפיה 3 ביצים מלח , פלפל שחור כף אבקת מרק עוף(לא חייב) לגרד במעבד מזון את הקישואים והבצל. לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך ולמעוך לפירה. בקערה להכניס את הקישואים והבצל המגוררים את הפירה הביצים הקמח והתבלינים ולערבב למחית אחידה. לחמם שמן במחבת רחבה ולשפוך את התערובת להביא לרתיחה לכסות במכסה ולשים דיסקית מתכת מתחת לסיר להמשיך לבשל על אש נמוכה עעשרים דקות.
 
למעלה