דחוף - נא להתייחס בהקדם

roy_mondshain

New member
דחוף - נא להתייחס בהקדם

שלום, חברתי ואני קיימנו יחסי מין היום בצהריים ויש לנו חשש שעשינו שטות שאולי עשו רבים כמונו . ביום חמישי בערב היא קיבלה מחזור ולמחרת בשישי בערב הפסיק הדימום , על פי הסדר של לקיחת הגלולות היא אמורה לקחת גלולה ביום שני . נא לייעץ לנו האם עצם ביצוע יחסי המין היום עלול לגרום להריון כשלמעשה נגמר המחזור או שיש הגנה של הגלולות עד ליום שני. כמו כן , האם יש צורך בגלולה שאחרי . תודה.

מירי ג.

New member
כניסה להריון וגלולת הפלה

שלום. מן הסתם פורום רפואת עור הוא לא המקום הנכון לשאלה, אבל כמי שנתקלה בבעיה באופן אישי (וזאת באמת שטות מה שעשיתם...)אני יכולה להבין את הצורך בתשובה מהירה. באופן עקרוני אסור לסמוך על שיטת הימים הבטוחים, אבל שתדעו, שבדרך כלל אי אפשר להכנס להריון בזמן המחזור, כיוון שהביוץ מתקיים בגוף האישה כ14 יום לפני המחזור, כלומר הסיכוי שהיא בהריון קטן מאוד עד אפסי. מכיוון שדברים קרו מעולם, תשדלו לא להסתמך לעולם על כך, אבל אני חושבת שאתם יכולים להרגע, ולהקפיד להשתמש באמצעי מניעה מעתה ועד שתרצו צאצאים... את גלולת ה"אחרי" ניתן לקחת עד 7 שבועות מהכניסה להריון, כך שכדאי לכם לחכות שלושה שבועות עד המחזור הבא ואז אם יש איחור לעשות בדיקת הריון. תזכרו תמיד שגלולת ההפלה כרוכה בכאבים ודימומים חזקים מאוד, וזו פעולה שניראת פשוטה אולם היא קשה מאוד לאשה. בקיצור. כנראה שאין לכם מה לדאוג, אבל לעולם על תחזרו על הטעות. בהצלחה.

roy_mondshain

New member
שטות שעשינו

למירי תודה רבה על המידע הנחוץ. האמת שסמכנו על הימים הבטוחים אלא שחשבתי שהגלולה הרגילה נגד הריון שהיא לוקחת אמורה להגן גם בימי המחזור והאם לא כך הוא הדבר. זאת אומרת ההגנה שלנו נגד הריון היא הגלולות ולא חשבתי באותו רגע שיש בעיה בימי המחזור לקיים יחסים , האמת היא שאני לא סובל דם ולכן כשהיא אמרה לי שאין לה דם כבר אז קפצנו שנינו על "המציאה" וקיימנו יחסים. הבוקר שאלתי רופאה וזו אמרה לי שלא צריכ הלהיות בעיה מאחר והיא לקחה גלולה לפני המחזור וכן תיקח גלולה לאחריו לפי הסדר הדרוש לה. אני רק יכול לקוות שיעבור בשלום כי אני לא מומחה גדול בנושא. בכל מקרה שוב תודה.

roy_mondshain

New member
לא גניקולוגיה ?!

ד"ר יניב, אינני מבין את הערתך. פורום שנושאו רפואת מין לא יכול להתעלם משאלות בנושא בטיחות במין ומין בעת מחזור. לא במקרה נשאלו ביממה האחרונה שלוש שאלות מאנשים שונים על אותו נושא בדיוק ובאספקטים שונים במקצת. בכל מקרה אשמח אם תאיר את ההבדל.

Dr Yaniv

New member
רצוי לקרוא את הודעת מנהל הפורום!

בראש כל פורום יש הודעה המגדירה את תחום עיסוקו רפ עור ומין - שם קצת מטעה ומבלבל הכוונה למחלות שעוברות במגע מיני כמו זיבה עגבת וכד´ בברכה ד"ר יניב

למעלה