דחוף:סבון מתוק וסודה לשתיה????

נורקס

New member
דחוף:סבון מתוק וסודה לשתיה????

אני רוכשת סבון מתוק אצל שלוס בת"א. לאחרונה התברר לי שהם מכניסים לסבון המתוק סודה לשתיה ומלח לימון. מה הסיבה לכך? האם שימוש בחומרים אלה לגוף לא עלול לגרום נזק? תודה
 

LaSaponaria

New member
הבהרה...

מלח לימון משמש להורדת ה-pH של הסבון הנוזלי והסודה משמשת להחזרת הצלילות של התמיסה.
 

נורקס

New member
התקשרתי אליהם היום

הם אמרו לי שתמיד הוסיפו, פשוט רק עכשיו התחילו לרשום את זה ברכיבים
שהכמות היא ממש ממש מזערית ושזה מיועד לגרום למעט הקצפה ברחצה (תחליף טבעי לSLS). לדעתי האישית זה מיותר וקצת מרגיז שלא רשמו על הבקבוקים בעבר למרות שגם הם הכילו את את זה.
 
מלח לימון

מלח לימון משמש בהמון המון מוצרים (קוסמטים/רפואים/מזון) כחומר משמר החומציות מונעת מחיידקים ופטריות שרגישים לחומציות להתיישב על המוצר ולקלקל אותו
 

נורקס

New member
אבל האם אין נזק בשימוש

במלח לימון ובסודה לשתיה על הגוף?
 
לא לקחת אותי במילה

מלח לימון הוא חומצה ציטרית חומצה ציטרית נוצרת בנשימה של פיטריות העובש השחור (ככה זה מיוצר באופן מסחרי) עכשיו קטעים מויקופדיה: (רק קטעים נבחרים) חומצה ציטרית או חומצת לימון (באנגלית: Citric acid) היא תרכובת אורגנית אשר נמצאת בין השאר בפירות הדר והיא שנותנת לפירות אלו את טעמם החמוץ חומצה ציטרית מהווה חומר ביניים חשוב במטבוליזם; היא מהווה את תוצר הביניים הראשון של מעגל קרבס, אשר עקב כך מכונה גם "מעגל חומצת הלימון" או "מעגל החומצות התלת-קרבוקסיליות". חומצה ציטרית (בעלת 6 אטומי פחמן) נוצרת במעגל מחיבור של אוקסלואצטט (Oxaloacetate) וקבוצת אצטיל. חומצת לימון משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות כדוגמת Vibrio [1]. כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. מלח הסידן של החומצה הציטרית, שנוסחתו Ca3(C6H5O7)2, משמש כתבלין המכונה מלח לימון לסיכום : חומצה ציטרית גם ככה נוצרת במעגל נשימה בגוף, אני בספק אם היא כלכך מזיקה
 
למעלה