דחוף- עוגת מטמון

f i s t o o k

New member
דחוף- עוגת מטמון

שלום לכולם חברה ביקשה שאנסה להכין לבנה ליומולדת בשבת באוירת חפש את המטמון עוגת אוצר. חשבנו על צורת תיבה וממנה יוצאים צמידי סוכריות ומטבעות שוקולד. אך צריכה דחוף רעינות והסברי ואם יש גם תמונות איך עושים את זה מבצק סוכר, איך עוטפים תיבה? אשמח לעזרה תודה
 

net the jet

New member
מצרפת לך קצת רעיונות מגוגל

אוצר בעקרון, מה שאני הייתי עושה זה על עוגה עגולה יוצרת תיבה מבצק סוכר עם CMC וממנה מוציאה קצת ממתקים וגם מפזרת מסביב.... אם את רוצה רק את התיבה, אז את אופה עוגה מלבנית, חתכת ל 2 ושמה אחד על השני ליצירת גובה. את עוטפת כמו כל עוגה מרובעת ואז מוסיפה את המכסה\ממתקים
 

f i s t o o k

New member
שאלות נוספות

נטע אני התככונתי להכין את התיבה משתי עוגות מלבניות אחת על השניה ליצירת גובה, כשאת העליונה חשבתי לחתוך כדי שיווצר חלל לממתקים, איך עוטפים את זה? ועוד עוגה שלישית להציב איך? כמכסה. כל התמנות הן עם קרם ולא בצק סוכר. יש רעיונות?
 

net the jet

New member
אין בעיה, זה כמו שאני עוטפת עוגת בריכה

שיש בה שקע ( אני מכינה מלבן ואז בונה משאריות עוגה את ה"דופן" ואז יש שקע ( החלל שהתכוונת אליו כנראה ) מה שחשוב זה לרדד יחסית עבה ואחרי שאת מניחה, בזהירות ללטף פנימה ולהצמיד את הבצק בפנים לדפנות קודם, אח,כ להתמיד מבחוץ. אל דאגה. רק לרדד עבה! לגבי מכסה- את יכולה להכין רק את המכסה מבצק סוכר עם הרבה CMC, להכין די עבה עם שני שיפודים שאת מכניסה בצדדים, לתת לזה להתיבש ובסוף להכניס לתוך העוגה ( ואפילו להשעין על הממתקים שכבר תכניסי פנימה- ז,א זה יהיה השלב האחרון , יחד עם השיפדוים שיכנסו לעוגה לתמיכה זה יהיה בסדר )
 

f i s t o o k

New member
נטע תודה רבה צריכה לוודא שהבנתי

בצק עבה יותר קודם להצמיד לדפנות אח"כ מבחוץ. האם צריך למרוח קרם כלשהו לעוגה כדי שהבצק יידבק? זה לא קצת יותר מידי בצק לעשות את המכסה רק מזה? ניסית לעטוף עוגה מלבנית עם בצק סוכר מכל הכיוונים או אפשר על חלק ואז לשים שיפודים ולהעמיד איכשהו באלכסון על העוגה עם ממתקים בפנים? כמה בצק נראה לך צריך לעוגה כזאת?
 

net the jet

New member
רשאית לא יודעת מה גדול העוגה שאת

מתכננת אז קשה לי להגיד כמויות. לגבי ציפוי- את מצמידה קודם את הבפנוכו של השקע.. רק אח"כ את הבחוץ של העוגה. לגבי המכסה- רק אחרי שהבצק כבר די יבש ויציב אחרת זה עלול "לקרוע" אותו
 

net the jet

New member
תמיד צריך איזה קרם על מנת שהבצק סוכר ידבק

לגבי כמות בצק... נראה לי קילו- קילו וקצת רק לעיטוף, עוד טיפה לסגירה ולמכסה.
 

f i s t o o k

New member
כדאי לשים צבע מאכל בתוך הבצק או

לצבוע עם מכחול אח"כ, אז הסיכוי גבוה יותר להגיע לגוון של חום לא?
 

f i s t o o k

New member
נטע תודה, איך את מגיעה לצבע חום

כששמתי טיפות צבע חום יצא יותר קרוב לוורוד:(
 

net the jet

New member
ה-ר-ב-ה ! ולא טיפות אלא גשם../images/Emo8.gif אפשר ל"חזק"

צבע גם עם אבקת קקאו.
 
למעלה