דחוף, עזרה בתחום האסטרונומיה

yaeli4

New member
דחוף, עזרה בתחום האסטרונומיה

אנשים יקרים בפורום הזה: תרגמתי את החלק הארי של המאמר אבל יש לי כאן קטע מסובך שאני לא מצליחה לצאת ממנו. האם מישהו יכול בבקשה לעזור? זה חשוב לי נורא ואני אודה מאוד. His outstanding contrubution to the field of neutrino astrophysics, in particular as applied to the detectio of the neutrinos from the Sun, which has provided direct confirmation of the energy generation by nuclear fusion of hydrogen in the interior of the Sun, and has provided new and fundamental information in the field of practical physics. סליחה אם זה קצת ארוך... אם תוכלו לפחות במשפטי המפתח.. שוב המון תודה.

feldrave

New member
המממ...

הקטע הוא בכלל לא משפט. את בטוחה שכך הוא מופיע במאמר? אין פה נשוא, לפחות ממה שאני מצליח לראות. את בטוחה שה-and באמת אמור להופיע שם?

feldrave

New member
אז כדאי שהקטע יובא כאן במלואו

כי בצורתו הנוכחית, הכוונה לא ממש ברורה (לפחות לי).

yaeli4

New member
אני אנסה שוב. אולי נשמטה לי מילה

He has made fundamental and lasting contributions to an astonishing number of different areas of modern astrophysics, ranging from the interpretation of quasar absorption lines to the first detection of a neutron star companion. This work culminates in his contributions to neutrino astronomy and to the solar neutrino problem. The solar neutrino observations revealed conclusively that the sun emits neutrinos in amazing agreement with theoretical prediction. זה הקטע במלואו, האם עכשיו קל לכם יותר לעזור לי??? תודה וסליחה אם בלבלתי אתכם.

yaeli4

New member
זה הקטע במלואו. הקטע השני

ששלחתי לכם. אנא, נסו לחלץ אותי מהסבך. תודה

feldrave

New member
ניסיון

עבודתו רבת-השנים תרמה רבות למספר מדהים של תחומים שונים באסטרופיזיקה המודרנית, החל מפירושם של של קווי ספיגה קוואזארים וכלה בגילוי הראשון של [...]. עבודתו מגיעה לשיאה בתרומותיו לאסטרונומיה ניוטרינית ולבעיית הניוטרינו הסולרי. תצפיותיו על הניוטרינו הסולרי חשפו באופן חד-משמעי כי השמש פולטת חלקיקי ניוטרינו בהתאמה מדויקת להפליא לתחזיות התאורטיות. אני לא מתיימר לדעת את כל המונחים האלה, אבל זה לפחות יתן לך (אני מקוה) את הרעיון הכללי.

Boojie

New member
הנה עוד אחד:

הוא תרם תרומות יסודיות וארוכות טווח למספר מדהים של תחומים שונים באסטרופיזיקה המודרנית, מפירושם של קווי בליעה קוואזאריים ועד גילויו הראשון של כוכב ניוטרון בן-לוויה (כאן יש שתי אפשרויות לפירוש: בן לוויה לכוכב ניוטרון, או כוכב ניוטרון בן-לוויה לכוכב אחר - כאן צריך מישהו שמתמצא באסטרונומיה יותר לעומק, אני בסך הכל מתרגמת מד"ב). עבודה זו מגיעה לשיאה בתרומתו לאסטרונומיית ניוטרינו ולבעיית הניוטרינואים של השמש. תצפיות הניוטרינו השמשיות הראו באופן חד משמעי שהשמש פולטת ניוטרינואים בהתאמה מדהימה לניבויים התאורטיים.

chinabird

New member
טיוטת תרגום

[מעט טיוטטי, אבל אולי משהו כזה:] תרומתו היוצאת מן הכלל [המרשימה, החשובה...] לתחום האסטרופיזיקה הניוטרונית [אפשר הערת שוליים בקשר לאופיים של הניוטרונים], ובייחוד השלכותיה על האפשרות לאתר חלקיקי ניוטרינו הנפלטים מן השמש - דבר אשר סיפק אישור ישיר לקיומו של מנגנון הפקת האנרגיה בתוך השמש באמצעות היתוך גרעיני של מימן, ותרם מידע חדש ומהותי לתחום הפיזיקה המעשית - ....

Boojie

New member
לא אסטרופיזיקה ניוטרונית!!!

כתוב שם neutrino - זה ניוטרינואית! ומכיוון שזה מסורבל, אסטרופיזיקה של ניוטרינואים או אסטרופיזיקה מבוססת ניוטרינו.

למעלה