דחוף עזרה לגבי כספי פיצויים

arvivpl

New member

המשפט עומד להסתיים בחודשים הקרובים, הבנתי מהעו"ד שמסכום הפיצוי יורידו לי סכום ניכר לטובת המוסד לביטוח לאומי על חשבון תשלומים בעתיד שאקבל בצורת קיצבת נכות. התאונה לא הייתה תאונת עבודה. השאלה שלי אם יש אפשרות לקבל את הכל מראש במקום תשלומים חודשיים? כי בזבזתי המון כסף בשנים האחרונות בגלל תאונת הדרכים הזו. ובכלל, אם לא מדובר בתאונת עבודה איזה עניין יש לי עם ביטוח לאומי??? תודה מראש.

שלום רב, חבל מאוד שבשלב כה מתקדם של המשפט אינך יודע מה הזכויות שלך בביטוח לאומי, בוודאי כאלה שבגינם יורידו לך כסף מהפיצוי. אם לא מדובר בתאונת עבודה, ככל הנראה מדובר בנכות כללית, שם מקבלים קצבה, ואי אפשר להמיר את זה לסכום חד פעמי. חוץ מזה יש קצבת ניידות, שרותים מיוחדים ועוד. תבדוק עם עוה"ד שלך, על איזה סכומים בדיוק ינכו מהפיצוי כסף ואם ניתן לנהל על זה מו"מ. בברכה,

arvivpl

New member
קודם כל תודה רבה לך

כן מדובר בנכות כללית. ואני שמעתי שאם לא פונים למ"לל תוך זמן מסוים אז מאבדים את הזכות לתביעת מלל, ואז לא קיים ניכוי רעיוני, מה שאומר שעו"ד שלי לא ממש התאמץ בשבילי וזו מחשבה די מתסכלת בלשון המעטה.. זה נכון? שמאבדים את הזכות לתבוע את מלל בגין נכות כללית?

קודם כל תודה רבה לך

שלום שוב לא. ניכוי רעיוני מבצעים מקום שהייתה קיימת זכות שהגיעה לך ולא מימשת אותה למרות שיכולת. לנכות כללית אמנם יש מועדים להגיש תביעה, אך זה לא אומר שאם לא עמדת בהם לא תוכל להגיש תביעה גם עכשיו. שוב, אני מציעה לברר עם עוה"ד,אולי כדאי להגיש עכשיו תביעה למלל כדי לצמצם ניכוי רעיוני. בברכה,

arvivpl

New member
גב' ענבר תודה על התשובה

אבל הגשתי בקשה לנכות כללית במלל ואני אכן מקבל קיצבה. אבל בכל זאת רוצים לנכות לי ניכוי רעיוני מסך הפיצוי שאקבל. תודה.

למעלה