דחוף עזרה שאלות בכמותי!!!

SHARONB26

New member
דחוף עזרה שאלות בכמותי!!!

שלום:)) לא הבנתי את השאלות ואני לומדת לבד.אשמח אם תעזרו לי,תודה מראש:)
.במבחן תיאוריה של משרד התחבורה 80 שאלות.דניאל ניגש למבחן תיאוריה ולא הספיק לענות על כל השאלות.מתוך השאלות עליהן ענה,הוא צדק ב-60% וטעה ב-20 שאלות.על כמה שאלות לא הספיק דניאל לענות כלל?

א.30 ב.20 ג.40. ד.50

2.שתי מקצרות הפועלות בקצב זהה קוצרות שדה ב-3 שעות.אחת המקצרות עברה שדרוג וכעת הספקה גדל פי 2.כמה שעות יידרשו לשתי המקצרות לקצור את אותו שדה כעת?

א.2.5 ב.2 ג.3 ד5.

3.במסיבת יום הולדת כל ילד יוצא עם הפתעה אחת לפחות.אמא של תום קנתה 10 הפתעות זהות,אותן עליה לחלק ל-9 ילדים שהגיעו למסיבה.בכמה דרכים שונות היא יכולה לעשות זאת?

א.45 ב.19 ג.10 ד.9.

שאלה:10 תלמידים משחקים בכדור בחצר.בחצר יש 7 כדורים לבנים ו-7 כדורים אדומים.כל ילד משחק לבדו בכדור אחד בלבד.מהו מספר הכדורים הלבנים שהילדים לא משחקים בהם?
א.לכל הפחות 2.
ב.לכל היותר 3.
ג.לכל היותר 4.
ד.בדיוק 4.

תודה מראש :))))

CrazyBoi

New member
שאלה 2

בואי נגיד שהקצב של כל אלד מהקוצרים הוא איקס
כלומר הקצב שלהם ביחד הוא 2 איקס
ולוקח בעצם 6 טקס לקצור שדה
&nbsp
עכשיו אם קוצר אחד גדל פי 2
ככת הקצב שלהם ביחד הוא 3 טקס ולכן לקצור את אותו שדה יצטרכו רק שעתיים

CrazyBoi

New member
שאלה 1

אם נסמן באיקס את מספר השאלות שעליהם ענה
&nbsp

piniko

New member
תשובות

1.
שלם=80, לא ענה=X, ענה=80 מינוס X. השלם החדש הוא 80 מינוס X. שמתוכם נתון 60% צדק אז 20 טעה שווים ל40%. משולש יחסים יראה שX=30
2.
נתון שהספקן המשותף= 1 שדה ב3 שעות. מכאן הספק כל מקצרה 1 שדה ב6 שעות, אם מקצרה 1 מכפילה את הספקה זה אומר שבאותו זמן נתון (6 שעות) היא מספיקה לקצור 2 שדות ולכן הספקה שווה כעת ל1 שדה ב3 שעות. תחברי את שני ההספקים ותקבלי שלוקח להן כעת 2 שעות בכדי לקצור שדה 1.
&nbsp
3.
10. n-1 אפשרויות מתוך n, תמיד יהיו n אפשרויות חלוקה. אם תסדרי את 9 הילדים בשורה, לילד הראשון יש 10 הפתעות, לילד השני יש 9 הפתעות לילד השלישי יש 8 הפתעות לילד הרביעי יש 7 הפתעות וכך הלאה,, אבל מאחר וכל ההפתעות זהות, זה לא משנה איזה הפתעה הילדים יקבלו, כולם זהים, על כן צריך לחלק את מספר האפשרויות הכולל 10ֽ*9*8*7*6*5*4*3*2 בעצרת הפנימית של מספר הילדים 9(!), ולכן יש 10 אפשרויות.
&nbsp
4.
בעיה מתחום החפיפה/טווחים, מצב א: כל ה10 ילדים משחקים בכל 7 הכדורים האדומים ואז יהיו 4 כדורים לבנים שהילדים לא ישחקו בו, מצב ב: כל הילדים משחקים בכל הכדורים הלבנים, ואז יש 0 כדורים לבנים שלא משחקים בו. לכן התשובה, לכל היותר 4 .
&nbsp

NONSHLUCK

New member
תיקון לגבי השאלה עם הילדים וההפתעות

התשובה היא 9. הדרך המתמטית יפה, אבל תחשוב שיש 10 פרסים, ו 9 ילדים וכל פעם יהיה ילד שיקבל 2 והאחרים יקבלו פרס 1, ככה שמספר האפשרויות כמספר הילדים. תקן אותי אם אני טועה

NONSHLUCK

New member
כמה דברים

ראשית אני בן, שנית הייתי רוצה הסבר מדוע אני טועה ולא תשובה דוגמטית.
אני אסביר את התשובה שלי שוב, יש 10 פרסים, 9 ילדים, כאשר כל ילד מקבל לכל הפחות פרס אחד. במידה והאמא לא מחלקת את כל ההפתעות, ולכל ילד יהיה לפחות פרס אחד, אזי שיש כאן 9 אפשרויות שונות כאשר כל ילד יקבל פרס אחד בלבד והאמא תשאר כל פעם עם פרס אחד בידיים שלה, במידה והאמא תחלק את כל ההפתעות תמיד יהיה ילד אחד שיהיה לו 2 פרסים כלומר 9, ואז אפשר לומר שמספר האפשרויות 18. אבל אין תשובה כזאת וכניראה שהאמא חילקה הכל, ככה ששוב, יוותר תמיד ילד שיש בידיו 2 פרסים ואילו לאחרים יהיה פרס אחד בלבד, ככה יש אפשרות לכל ילד אחר. התשובה היא 9.
אגב יש לי גיבוי מ"אשף" בפסיכומטרי (לא אני כמובן...)

למעלה