;דחוף - עין אדומה נפוחה ומלאת מוגלה ילדה בת 4

מירב102

New member
;דחוף - עין אדומה נפוחה ומלאת מוגלה ילדה בת 4

שלום ד"ר ביתי בת 4 וחצי חזרה אתמול מהגן עם עין ימין קטנה אדומה ודומעת משעה לשעה המצב החמיר ולא עזרו קומפרסים ועין התנפחה וכאבה יותר הלכתי לרופא עיניים והוא לא ידע לומר וירוס או חיידק ונתן לנו טיפות 4 פעמים ביום תרוצידין שים לב לשעה שאני רושמת - העיין של הילדה נפוחה וקשה לה לפתוח אותה האם 4 פעמיים ביום טיפות בלבד זה מספיק כיצד מאבחנים מה יש לה אני דואגת שאולי היא צריכה טיפול אנטיביוטי דרך הפה או הוריד ולא קיבלה אודה על תשובה מהירה האם לפי מה שציינתי רק רופא עינים לילדים יכול לטפל בה - כל תור לרופא כזה לוקח חודשים כמובן לא אוכל להמתין. מירב

עין אדומה

שלום, לפי התיאור שלך נראה שמדובר בדלקת של הלחמית (קונגונקטיביטיס). לא ניתן לדעת בוודאות בבדיקה האם מדובר בוירוס או בחיידק ולכן בכל מקרה נותנים טיפול בטיפות אנטיביוטיות-תרוצידין לדוגמא. בדלקת של הלחמית במקרים רבים יש גם נפיחות סביב העין. כמובן שאני לא יכול לקבוע ממה סובלת בתך מבלי לבדוק אותה ויש גם סיבות נוספות לנפיחות של סביב העין. אני מציע שאם אין שיפור תפני שוב לרופא העיניים שטיפל בה. לדעתי אין הכרח במקרה זה במומחה לרפואת עיניים בילדים, כמובן שאת יכולה להתייעץ עם רופא נוסף.

מירב102

New member
../images/Emo13.gifתודה רבה

היינו אצל רופא ומדובר בוירוס מאוד מדבק - כבר העין השניה נדבקה אין כיצד למנוע רק לשמור על הגינה קיבלה טיפות סטרואידים ומשחה ללילה - סינטומיצין נקווה שיעבור מבא תודה על תשובתך המהירה

למעלה