דחוף פסיכומטרי בעלה

roi251

New member
דחוף פסיכומטרי בעלה

הי מה קורה? מעוניין עלשות פסיכומטרי בעלה רוצה להוציא לפחות 680 אני כבדי ראיה צריך טופס מוגדל יש אפשרות לכך?

amitk80

New member
מעטים הצליחו להוציא

ציון כזה דרך על"ה. אמרתי לך בעבר שהקורסים שלהם לא טובים.

roi251

New member
שאלה לamitk80

זוכר שאמרתי השאלה אם אפשר לעשות פסיכומטרי עם טופס מוגדל?

maztan

New member
תשמע

אני גם כבד ראייה, לא עשיתי פסיכומטרי בעל"ה, גם בגלל שהוא בירושלים, וגם בגלל שלא שמעתי עליו דברים טובים. עשיתי קורס פסיכומטרי רגילן ביואל גבע. הקורס היה מצויין, המדריך הקריא כל מה שהוא כתב על הלוח, ובקשר לספרים - אני מניח שעם העזרים המתאימים אתה יכול לקרוא אותם. לגבי התנאים למבחן עצמו - כנס לאתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה ותוריד שם את הטפסים לבקשה לבחינה מותאמת, החתם רופא, תוסיף מכתב משלך ותכתוב באופן מפורט וברור למה אתה זקוק. כבדי ראייה ועיוורים יכולים לקבל הקלות רבות הכוללות הגדלת שאלון, תשובון ללא השחרה, תוספת זמן, הפסקה בין הפרקים, פטור מגרפים, בוחן שיסמן לך את התשובות, ועוד... כמובן תלוי בסוג המגבלה ובמה שאתה מבקש. את הטפסים תשלח אליהם ביחד עם טופס ההרשמה הרגיל לבחינה (אותו רוכשים בחנויות הספרים). חשוב שתשלח להם את כל המסמכים שיש לך - תעודת עיוור אם יש, מאיזה ליקויים אתה סובל ותעודות רפואיות, מסמכים של הקלות מהתיכון, וכל מסמך אחר שיש. אני עשיתי את הבחינה עכשיו לפני חודש ואני מחכה לציון, סכה"כ הם טיפלו בבקשה שלי טוב מאוד, היתה לי בחינה עם בוחנת אישית ועם ההקלות שהייתי צריך, והקורס של גבע מאוד עזר לי. חשוב רק לציין בפני המדריך את המגבלות שלך בתחילת הקורס, וברגע שאתה יודע מה ההקלות שלך (במיוחד הפסקות ותוספת זמן) לעבוד על פיהן גם בקורס. שיהיה בהצלחה!

roi251

New member
שאלה ל maztan

הי תודה אמרו בעלה שאין רוב כבדי ראייה ועיוורים שעוסקים או בתחום תעשיינה וניהול ותחום התכנות מחשבים הם הנדסאים זה נראה לך נכון? מה אתה הולך ללמוד?

maztan

New member
לא הבנתי כ"כ את השאלה שלך

אני חושב שזה מאוד תלוי במגבלה שלך, וכמה אתה יכול להיעזר במכשירים.... אני יודע שבמקצועות ההנדסה קצת יותר קשה בגלל העניין של שרטוטים הנדסיים, סקיצות וכו'.... אבל שוב זה תלוי ביכולת שלך להיעזר במכשור... מעבר להנדסה יש מגוון נושאים אחרים שכבדי ראייה יכולים להשתלב בהם, למעשה כל מקצוע כמעט.... אני דווקא נרשמתי להנדסת משאבי מים וסביבה בטכניון, אבל יכול להיות שאני אחליט בסוף על כלכלה אני עוד לא יודע, אבל אצלי המגבלה לא כ"כ קריטית, אני רואה עם משקפיים 6/30.

roi251

New member
שאלה חדשה ל maztan

תודה אמרתי שבעלה אמרו שמעט כבדי ראיה לומדים תכנות מחשבים וממעט שלומדים הם הנדסאים גם ככה לגבי תעשייה וניהול זה נראה לך נכון? אני לומד הנדסאי תוכנה חשבתי אולי לעשות פסיכומטרי תודה

maztan

New member
וואללה אין לי מושג....

אני חושב שמס' הסטודנטים כבדי הראייה בארץ הוא לא גדול, ככה שזה לא מדגם מייצג, השאלה שלך אם כדאי לך היא מאוד בעייתית להשבה... אני לומד ואתה יודע מה הן המגבלות שלך... אני יכול להגיד לך שדווקא בתעשיה וניהול, בניגוד לתחומים אחרים בהנדסה פחות מתעסקים בשרטוטים סקיצות ו"הנדסה טהורה" אלא יותר בתכנות ומודלים למיניהם.... בהצלחה!

roi251

New member
תודה ושאלה לhttp://www.tapuz.co.il/pcards/sho

הי מה קורה תודה על עזרה לא שומעים על כבדי ראייה או עיוורים שהגיעו לתפקדים גבוהיים חבל מכיר בר אולי לכבדי ראייה ועיוורים? בייי

roi251

New member
תיקון הודעה תודה ושאלה ל maztan

הי מה קורה תודה על עזרה לא שומעים על כבדי ראייה או עיוורים שהגיעו לתפקדים גבוהיים חבל מכיר בר אולי לכבדי ראייה ועיוורים? בייי

maztan

New member
בר???

למה כבדי ראייה ועיוורים לא יכולים ללכת לבר רגיל? מה זאת אומרת?? אני מכיר את דיאלוג בחשיכה בת"א, אבל זה לא בר...

amitk80

New member
תקשיב roi25

אני לא יודע מה על"ה מחרטטים לך בשכל ואילו שטויות הם מדברים. אני מכיר כבדי ראיה שלמדו תעשיה וניהול ודי הצליחו, אני לומד מערכות מידע וסטטסטיקה כבר שנה שניה ואני מסתדר די טוב, חבר אחר שלי לומד משפטים. מה הם מנסים לצייר אותנו כחבר'ה שלומדים רק חינוך או עבודות סוציאליות..

roi251

New member
תודה ושאלה amitk80

הי אני לומד הנדסאי תוכנה אחר כך כוונה להמשיך לתואר ראשון שאליה כאחד שלומד סטטסטיקה אתה יכול אולי לשלוח לי את מה שלמדדתם?

amitk80

New member
איזה חומר אתה צריך?

מה אתה צריך בדיוק בסטטיסטיקה? אתה לא מצפה שאני אשלח לך חומר של 8 קורסים שלמדתי עד עכשיו נכון?

roi251

New member
כמובן שלא

אני אבדוק ואחזור אלייך אני לומד האמת אומנות לחימ גם אתה? מכיר בר לכבדי ראייה באוזר המרכז? חג שבועות שמח תאכל הרבה גבינות

חני391

New member
על עמותת על"ה באוניברסיטה העברית ועוד כמה

דברים קטנים שלום roi אני באמת לא יודעת אם אפשר להוציא בפסיכומטרי את הציון שאתה רוצה. אבל אני אישית עשיתי קורס פסיכומטרי בעלה. הוצאתי ציון טוב ואני היום לומדת תואר שני באוניברסיטה העברית. גם תואר ראשון עשיתי בעברית. אני אישית חושבת שעלה הם טובים. לא יודעת מה סיפרו לך עליהם. הקורס פסיכומטרי זה אמנם מטעמם ונערך שם במקום אבל מי שמעביר את זה זה מדריך מטעם אנקורי. אני עשיתי את זה עם מדריך של קידום. אז עם חברות שכאלה לא נראה לי שיש הבדל גדול בינם לבין פסיכומטרי בחוץ. ההבדל היחיד הוא 5000 ש"ח, או לפחות כמה שזה עולה קורס כזה בחוץ. אני יודעת שעלה משתדלים להביא את טובי המדריכים. וחוץ מהפסיכומטרי אני חייבת את התואר שלי לעלה, כי בלי התמיכה שלהם, הציוד שלהם, החונכים שנתנו לי במשך השנים והמקריאים, המבחנים שעשיתי שם עם הארכות זמן, ועם מקריא שממש בלעדיהם לא יכולתי לעשות את המבחן בכיתה, תאמין לי, שש שנים אני סטונדטית ועוד עשיתי שם מכינה לבגרות לפני חמש עשרה שנים, כך שאני מכירה אותם כמעט עשרים שנים. ואני ממש יודעת מה זה להיות סטודנט לקוי ראייה באוניברסיטה. שלא לדבר על כל התמיכה הנפשית והרגשית שקיבלתי מהם. זה כולל גם לעזור לי בדברים הקטנים והמעצבנים של ניירת ובירוקרטיה של אוניברסיטה. נכון, היו המון רגעים קשים, נכון, הם לפעמים מעצבנים קצת, אבל בלי עלה לא יכולתי לסיים את התואר הראשון, ועכשיו אני גם הולכת לסיים את התואר השני. אז אני לא יודעת מה אמרו לך על עלה, אבל בשבילי הם היו במשך השנים האלה וממשיכים להיות הבית השני שלי, ואני אומרת מנסיון, אני לא איזה סוכנת שלהם או משהו כזה, אני פשוט אומרת מה אני מרגישה והרבה תודה מגיעה להם על עבודת הקודש שהם עושים שם מידי יום כבר יותר מעשרים שנים. אז זהו, קראתי כאן תגובות על עלה, ורק חשוב לי שידעו פה אנשים את האמת עליהם ולא ילהגו בלי שהם יודעים על מה בכלל מדובר ועל מה העמותה הזו משרתת עבור העיוורים ולקויי הראייה. ולגבי בר לעיורים. צודק מי שכתב לך כאן, למה עיוורים צריכים בר משלהם? אתה רוצה בר? לך ל נא לגעת, זה בר מסעדה בית קפה של עיוורים ויש שם גם תיאטרון של עיוורים חרשים. אז אם אתה רוצה לאכול בחושך לך לנא לגעת זה נמצא בנמל תל אביב משהו כזה. אבל אני אישית רוצה ללכת למסעדה רגילה ולהנות ממטעמים טעימים ומחברה נעימה ומעורבת ולא להיסגר באיזה "גטו" של עיוורים. שיהיה בהצלחה חני

roi251

New member
תשובה ל חני391

הי תודה אם קורס פסיכומטרי או בירושלים זה קצת בעיה הוא בלבד בירושלים? עדי ף ללכת לבר רגיל או מסעדה רגילה מה דעתך לדבר במסנגר אולי?

למעלה