על עמותת על"ה באוניברסיטה העברית ועוד כמה
דברים קטנים שלום roi אני באמת לא יודעת אם אפשר להוציא בפסיכומטרי את הציון שאתה רוצה. אבל אני אישית עשיתי קורס פסיכומטרי בעלה. הוצאתי ציון טוב ואני היום לומדת תואר שני באוניברסיטה העברית. גם תואר ראשון עשיתי בעברית. אני אישית חושבת שעלה הם טובים. לא יודעת מה סיפרו לך עליהם. הקורס פסיכומטרי זה אמנם מטעמם ונערך שם במקום אבל מי שמעביר את זה זה מדריך מטעם אנקורי. אני עשיתי את זה עם מדריך של קידום. אז עם חברות שכאלה לא נראה לי שיש הבדל גדול בינם לבין פסיכומטרי בחוץ. ההבדל היחיד הוא 5000 ש"ח, או לפחות כמה שזה עולה קורס כזה בחוץ. אני יודעת שעלה משתדלים להביא את טובי המדריכים. וחוץ מהפסיכומטרי אני חייבת את התואר שלי לעלה, כי בלי התמיכה שלהם, הציוד שלהם, החונכים שנתנו לי במשך השנים והמקריאים, המבחנים שעשיתי שם עם הארכות זמן, ועם מקריא שממש בלעדיהם לא יכולתי לעשות את המבחן בכיתה, תאמין לי, שש שנים אני סטונדטית ועוד עשיתי שם מכינה לבגרות לפני חמש עשרה שנים, כך שאני מכירה אותם כמעט עשרים שנים. ואני ממש יודעת מה זה להיות סטודנט לקוי ראייה באוניברסיטה. שלא לדבר על כל התמיכה הנפשית והרגשית שקיבלתי מהם. זה כולל גם לעזור לי בדברים הקטנים והמעצבנים של ניירת ובירוקרטיה של אוניברסיטה. נכון, היו המון רגעים קשים, נכון, הם לפעמים מעצבנים קצת, אבל בלי עלה לא יכולתי לסיים את התואר הראשון, ועכשיו אני גם הולכת לסיים את התואר השני. אז אני לא יודעת מה אמרו לך על עלה, אבל בשבילי הם היו במשך השנים האלה וממשיכים להיות הבית השני שלי, ואני אומרת מנסיון, אני לא איזה סוכנת שלהם או משהו כזה, אני פשוט אומרת מה אני מרגישה והרבה תודה מגיעה להם על עבודת הקודש שהם עושים שם מידי יום כבר יותר מעשרים שנים. אז זהו, קראתי כאן תגובות על עלה, ורק חשוב לי שידעו פה אנשים את האמת עליהם ולא ילהגו בלי שהם יודעים על מה בכלל מדובר ועל מה העמותה הזו משרתת עבור העיוורים ולקויי הראייה. ולגבי בר לעיורים. צודק מי שכתב לך כאן, למה עיוורים צריכים בר משלהם? אתה רוצה בר? לך ל נא לגעת, זה בר מסעדה בית קפה של עיוורים ויש שם גם תיאטרון של עיוורים חרשים. אז אם אתה רוצה לאכול בחושך לך לנא לגעת זה נמצא בנמל תל אביב משהו כזה. אבל אני אישית רוצה ללכת למסעדה רגילה ולהנות ממטעמים טעימים ומחברה נעימה ומעורבת ולא להיסגר באיזה "גטו" של עיוורים. שיהיה בהצלחה חני