דחוף צב יבשה!!

בודדה1984

New member
דחוף צב יבשה!!

שלום אתמול מצאתי צב יבשה בעיר בה אני גרה, על המדרכה. "הצלתי" אותו מ"משחקי" ילדים... זו צבה קטנה מאוד. ברצוני להחזיר אותה לטבע. אך שאילתי: לאן להחזיר אותה בדיוק? איך עלי לטפל בה עד אז שכן ההחזרה תהיה עוד חודש ימים... במה להאכיל? איפה להחזיק וכו... תודה!!

Beni Aroh

New member
למה עוד חודש ימים?

תשחררי את הצב באיזור עם צמחייה בפרדס או בעיר חורשה או מקום בסגנון.. אני לא מבין למה רק בעוד חודש ימים? אבל תתני לה ירקות בינתיים. ותשאירקי אותה בחצר אם יש לך.. אם לא אז רק לשחרר אל תתעסקי בקרטונים וכאלו..

בודדה1984

New member
עוד חודש

כי אין לי רכב ושום כלום הפרדס היחיד שיש לידי הוא פרדס בו כל שני וחמישי עובר טרקטור והורס את כל הצמחייה שגם ככה יבשה, בנוסף יש שם מלא נחשים אין לי חצר אבל יש לי מרפסת, הוא שם לבינתיים יש איזשהו אזור שמור לצבים? מה רע בקרטונים כפתרון זמני?

naja

New member
קשה לי להאמין שאין איזור מתאים.

צריך בסה"כ לפקוח עיניים ולחפש. כרגע את עוברת על החוק ובנוסף, למרות הכוונות הטובות שלך את גורמת עוול גדול לחית בר.

בודדה1984

New member
אבל אמרתי

שאני משחררת אותה בקרוב ורוצה לשחרר אותה לאיזור בטוח, לא? אני לא חושבת שאני זו שעוברת על החוק אלא מי שבכלל טרח להביא צב לעיר! עוול? היא כרגע מוקפת באוכל (ואוכלת) בגינה עם המון צל....

בודדה1984

New member
אתמול

מצאתי את הצבה שוכבת באמצע הכביש על גבה, בתוך השתן שלה... היית מציעה אולי שאני אשאיר אותה לרחמי המכוניות והילדים הקטנים ששמו עין עליה? לקחתי אותה למטרה ברורה אחת - לשחרר! כרגע אין ברשותי רכב, אבל עוד מספר ימים או שבועיים לכל היותר, יהיה ברשותי רכב ואכל לנסוע ולשחררה באיזור בטוח... מישהו מכיר איזו שמורה ? משהו? אם אני אשחרר אותה בפרדס שציינתי, הילדים ממול ימצאו אותה שכן תמיד משחקים שם.... והשריפות, והטרקטורים... אשם מי שלקח אותה מביתה אל העיר! וזו לא הייתי אני. מצידי אם מישהו מכיר טלפון של ההגנה לשמירת הטבע, או כל דבר שיכול לעזור, מיד אני עושה צלצול ואם הם יכולים, שיקחו אותה עכשיו לחיק הטבע...

Torgos

New member
אם רכב הבעיה אז נפתור אותה: העבירי

מספר טלפון או דרך אחרת ליצור איתך קשר ואדאג שיתקשרו אליך ע"מ לאוספו ולשחררו. וכל הכבוד על האזרחות והאכפתיות.

כנסי לאתר הזה

http://www.animal-hospital.org/tzorkesher.html זאת קליניקה שמתמחה בחיות אקזוטיות יש שם את הטלפון שלהם, תתקשרי אליהם, אני בטוחה שתקבלי עזרה.

למעלה