דחוף - שאלות בקשר לסייעת

דחוף - שאלות בקשר לסייעת

החלטתי לנסות לחפש בעצמי, ורוצה לדעת מה לענות אם יהיו פניות. מה קורה בחופשות? אם הילד מקבל 24 שעות, אמרו שזה 5 שעות ביום. אבל הם לומדים 8:30 עד 13:10 או 14:00. והייתי רוצה שהיא תתחיל לפני הלימודים כי אז כולם משחקים. אז מה אמורות להיות שעות העבודה? עד כמה יש גמישות? מה המשכורת? האם כדאי לי לשלם לה תוספת? אמרו שהוא קיבל מקסימום שעות, אבל ראיתי שיש הורים שמחפשים גם למשרה של 32 שעות. ייתכן? האם אני יכולה להגדיל לה את המשרה, ולשלם את ההפרש? ושוב, האם מותר לי לפסול מועמדת של מועצה?

TikvaBonneh

New member
סייעת

בנושא הסייעות התפתח שוק אפור בחלקים מסויימים בארץ. למשל בעיר שאני גרה, כי זו עיר עם מצב סוציואקונומי גבוה, הרבה הורים נותנים לסייעת השלמת שכר, מוסיפים לה שעות על חשבונם, ומעסיקים אותה גם אחר הצהריים.
כל זה לא חוקי, אז עושים את זה בשו-שו.
יתכן שבישוב בו את גרה זה לא מקובל, ואז ניתן למצוא סייעת טובה גם בלי להוסיף כסף. וגם, לא כדאי שתצרי תקדים.
אם את מחליטה לעשות את זה, אז אתן צריכות לשמור את זה בסוד.
לגבי היכולת שלך לפסול סייעת שהמועצה מביאה - זה שונה בכל רשות מקומית. כשיותם שולב בבית ספר, המנהלת ביקשה שהסייעת תביא מכתב ממני שאני מסכימה שהיא תהיה הסייעת.
שמעתי על עיריות שבהן הורים היו צריכים להילחם כדי להחליף סייעת שלא היו מרוצים ממנה.
איך תדעי?
אם במועצה אומרים לך: לא הצלחנו למצוא לך סייעת, זה סימן שאצלכם מקובל שההורים מוצאים וגם משלימים שכר.

יש שעות של משרד החינוך ושי שעות של העיריה

משרד החינוך מקצה מקסימום 24 שעות. על השעות האלה העיריה יכולה להוסיף עוד 6 שעות. המקסימום יכול להיות 30. תסדקי ממי השעות האלה. אם הם ממשרד החינוך, תבקשי מהעיריה עוד 6 שעות.

אבל יש סיבה

יש לך איבחון לא? זאת סיבה לגמרי מספקת. ילד על הספקטרום זכאי לסיוע. והשלמת שעות ע"י העיריה בהחלט קיימת. את לא ממציאה כאן שום דבר חדש. על כמה שעות מומלץ באיבחון? אם האיבחון ממליץ על 30 שעות אז זאת סיבה. אם האיבחון לא ממליץ על כך אז תנסי לפנות למי שכתב את האיבחון לשנות את ההמלצה שלו.

דיברתי איתה

אמרה שאין דבר כזה, מעולם המןעצה לא הוסיפה שעות.
אפשר בנתיים לקבל 24? או שאז אין סיכוי לקבל 6 שעות?

TikvaBonneh

New member
6 שעות

אולי המתיא יכול להוסיף שש שעות? תשלחי גם למתיא את הבקשה.
ברור שאת יכולה להתחיל עם 24. אני קיבלתי את האישור על 24 שעות רק יומיים לפני תחילת שנת הלימודים, כך שהגשתי את הבקשה רק אחרי שהתחיל ללמוד.
,

למעלה