דחוף-תחליף לרספירדל

בשבילנו

New member
דחוף-תחליף לרספירדל

אחרי הרה קשים והתלבטויות החלטנו לתת לילדתנו כדור ערב שכך תלך לישון מוקדם כמו כל הילדים בגילה די עייפנו ומה שנותנים הבינותי מהורים בפורום הוא רספירדל ולו תופעות השמנה שלא מתאימות לנו אני מבקשים לדעת ועדיף על בעלי נסיון על תרופות (ומי רשם תמרשם) לתרופות תחליפיות להליכה לשינה ... נסיתי לקבוע ל3 רופאים נירולוגים כל אחד מקבל החל מנובמבר דצמבר ינואר מה זה? ומה בינתים לא נתפקד ?

החורזת**

New member
תרופה שנחשבת לתחליף לרספירדל היא

גאודון, שבדומה לרספרידל היא תרופה אנטי פסיכוטית שאינה גורמת להשמנה. התרופה באישור משרד הבריאות, אך עדייו אינה בסל של קופ"ח ובטח לא לילדים. מחירה בוק כיום כשבע מאות ש"ח למינון חודשי (בהנחה שהמינון 2 כדורים ליום). עם זאת אתה כותב כאן שאתה מחפש תרופה לשינה. רספרידל וכמוה גאודון אינן תרופות שינה. הן תרופות אנטי פסיכוטיות שניתנות גם במקרים של אי שקט חריף ורמת חרדה גבוהה. אחת ההשפעות שלהן שהן גןרמות לעייפות ולכן לשינה יותר מסודרת, אך אם אתה מחפש משהו רק לשינה, נראה לי שכדאי לשקול תרופה אחרת, פחות חזקה. בכל מקרה, גם פסיכיאטר לילדים ונוער רשאי להמליץ על כל התרופות הללו ובדרך כלל זמן ההמתנה אליו קצר יותר.

בשבילנו

New member
תודה על תשובתך

למדנו מימנה המון ולמזלנו אננו זקוקים לתרופה אנטי פסיכוטית חשבנו שלשינה רגועה זה עוזר בזמן האחרון ישנם מצבי בכי ודיבור לא ברור לפני שינה ואננו מבינים מימה זה וכן הצוות ממש תמוה ואננו רוצים שמחוסר הבנה המצב יתדרדר ושתהיה הרדמות קלה ורגועה אז בקיץ קץ תודה ושנה טובה

זיפרקסיה

זו גם תרופה אפשרית. וגם תרופה ישנה יותר - נילופטיל. אני בפירוש לא הייתי נותנת תרופה אנטי פסיכוטית רק כדי להירדם, בשביל זה אפשר לתת את הורמון השינה מלטונין.

החורזת**

New member
שיריתה, זיפרקסיה וכן ניאולפטיל,

גם הן שתי תרופות פסיכיאטריות שמיועדות למצבים של תנודות קיצוניות באפקט ועד מצבים פסיכוטיים. אלה אינן תרופות לשינה. ואני לפני שימוש בכל תרופה, הייתי מנסה משהו מהתרופות הטבעיות דוגמת רגיעון לילה. הבעיה עם רגיעון לילה שאין להשיג בסירופ אלא רק בכדורים, אלמנט שעשוי להיות בעייתי לילדים שטרם למדו לבלוע כדור.

גם ריספרדל אינה תרופה לשינה

אלא תרופה אנטי פסיכוטית וכמוה זיפרקסיה ונילופטיל. הלא זה בדיוק מה שאמרתי, לא? ואם לא הייתי ברורה אז הנה ההבהרה.

נונינה1

New member
אולי חוסר השקט לפני השינה אם הוא

הופיע רק לאחרונה קשור לשינויים שבדרך כלל קורים לילדנו כל קיץ (חופש גן במתכונת קיטנה, מעברים למסגרות חדשות). אני יודעת שאצל הבן שלי יש כל קיץ מין ירידה בתפקוד והעלאת חרדה המתבטאת גם בבעיות שינה. אולי יש לה חלומות מפחידים והיא פוחדת ללכת לישון ? ואם זה קשור לקיץ אז יכול להיות שעם הכניסה למסגרת זה יתמתן מעצמו. אם המסגרת חדשה זה יכול לקחת יותר זמן. אני בזמנו הייתי בדרך לפסיכיאטרית לבקש התערבות תרופתית ואז ספרו לי על COOLY - תרופת מדף ללא מרשם מתמציות פרחי באך, יש אותה ליום ולילה והיא הורידה אצלנו את החרדות בתקופה הקשה. כך שאולי אפשר להתחיל עם משהו כזה קודם.

תרופות הומאופתיות

אני מוצאת לנכון להעלות כאן שוב את נושא התרופות ההומאופתיות. מניסיוני זה עזר מאד בנושא השינה. כדאי לפני הניאולפתיל והרספרידל לנסות משהוא שאין בו סיכון. עירית

למעלה