דחוף
האכלת גוזלי יונים

דחוף../images/Emo53.gifהאכלת גוזלי יונים

אז היום, בפעם הראשונה, בקעו שני גוזלי יונה מהביצים (בנסיונות הקודמים הן היו נשברות בטרם עת). בעודי צופה מהצד פתאום קלטתי שהרי אמא יונה אמורה להאכיל אותם (בניגוד לאפרוחים) ואני מאכילה אותם בגרעיני דוחן... הממ... לא ממש מתאים להאכלת גוזלים.. אז בינתיים שמתי להם צלוחית מים ובה חתיכות לחם קטנות... אם מישהו יודע מה עוד אפשר לתת להם, אשמח לטיפים...

naja

New member
גוזלים.

הגוזלים צריכים לקבל מזון ישירות למקור. הם לא יאכלו מצלוחית. ההורים מאכילים אותם ממקור למקור. אני חושב שהכי טוב לקנות מזון גוזלים מוכן(מיועד לגוזלי תוכים) ולהכין עיסה דלילה ובעזרת מזלף או כפית קטנה להאכיל אותם כל כמה שעות. או לתחון את הדוחן, לערבב עם לחם ומים ולתת באותה הצורה.

../images/Emo51.gif

אני קוראת את ההודעה שלי ורואה שממש לא ברור ממנה שההורים נמצאים במקום ומחממים את הגוזלים. פשוט כיון שההורים אוכלים דוחן בלבד, תהיתי במה הם יאכילו את הגוזלים (בנשיונל ג'יאוגרפיק הם דוחפים להם תולעים למקור). בינתיים שמתי להם קערת מים עם חתיכות לחם. איך טוחנים דוחן??

אם ההורים מטפלים, אין בעיה

הם מקיאים לגוזלים מזון מעוכל למחצה. כך הם שרדו מדור לדור אלפי שנים. אין צורך לעזור להם
. אגב, אלו יונים?

salingre

New member
יונים

לי יש על עדן החלון יונה +2 ביצים (יונת סלעים) בבקיעות אני יצלם וישלח לפורום... (מקווה לתפוס את הביעות הזמן...) כמה זמן לוכח לגוזלים לסיים את הבקיע?

באופן כללי אפשר לתת לגוזלים

שמוצאים והוריהם לא בסביבה מזון יבש של כלבים מושרה במים חמים. צריך ממש להכניס להם את האוכל לפה ובדרך כלל כל שעתיים (לפחות הקטנים). לפי מה שלמדתי לא כל כך טוב לתת להם לחם שזה האינסטינקט הראשון שלנו.

naja

New member
מזון כלבים.

מזון כלבים יכול להתאים לגידול של עורבים או גוזלים שמואכלים ע"י ההורים שלהם בחרקים ולכן מותאמים לעיכול בשר. היונים ניזונות מזרעים ולכן מערכת העיכול שלהן לא מתאימה לעיכול בשר ולכן אסור להאכיל אותם במזון כלבים.

Ella Bella

New member
שני הגוזלים מתפתחים היטב

והלוואי שהיתה לי מצלמה להנציח את הגדילה... ממש מרתק. סוף סוף היונה תפסה שכל והטילה את הביצים על הקרקע, מה שמנע את שבירתם בניגוד לפעמים הקודמות. ההורים מתחלפים ביניהם בחימום הגוזלים ומתריעים בקולות רמים על כל רעש חשוד באיזור (לקח לי יומיים לקלוט מה זה הצווחות האלה). לשאלתך אילן, מאיזה סוג היונים. שאלתי את הוטרינר והוא גורס שאלו יונים צחורות. אני לא יודעת אם כך באמת קוראים להן...

יונים צחורות? לא נראה לי שצריך

להיות וטרינר או מומחה ליונים בשביל להבחין בצבען, הלבן. את בטוחה שמדובר ביונים ולא בתורים? נתקלתי בלא מעט תורים לבנים.

Ella Bella

New member
מדובר בהחלט ביונים שנראות

כמו היונים הרגילות אלא שצבען לבן לגמרי. אולי קוראים לזה "יונה מצוייה"
אחרי שהגוזלים יגדלו אני אנסה להתקרב לשם קרוב עם מצלמה.

אולי זו היונה?

זהו תור צוארון לבקן אשר נקרא גם "תור צוחק", הוא מצוי בפינות חי רבות ולצערי גם אצל קוסמים
. אגב, לעיתים קרובות שואלים ילדים צעירים: "זו יונת השלום?..."
טוב נו... לפחות יש לנו יונה...

מניסיוני יונים עוזבות בקלות את

הגוזלים. כל עוד לא תזיזי אותם אלה רק תתקרבי לקן עם מצלמה לא תהיה שום בעיה. בארץ רוב היונים שמוגדרות כיוני סלע הן תערובת של יוני סלעים ויונים פליטות תרבות.

**לילך**

New member
האכלת גוזלים כמה מקורות מידע

1. תשובות מפטנט ומ MYPET: תשובות מפטנט: האכלת גוזלים אחת התשובות שמופיעות שם בקשר להאכלת גוזל שנפל מקן, יכולה להתאים: (כדי לראות את התשובה שם תגלולי את הדף למטה, אני מעתיקה לפה כדי שתוכל למצוא ביתר קלות: אפשר להמיס גרגירים של בונזו של כלבים או חתולים וכשהם ממש רכים למעוך אותם. את ה"דייסה" הזו לשים להם בעדינות בפה, כל פעם טיפה קטנטנה ולראות שבולע. כמו שתוכל לראות בפטנט הוטרינרית שלומית לוי עונה על תזונת ציפורים, אתה כמובן יכול לשאול אותה שם. בנוסף נסי לשאול ב MYPET, אבי קרן צבי שעונה שם, מבין ומומחה בטיפול בציפורים ובעלי כנף ויוכל לענות לך במדוייק לגבי הטיפול בגוזל, ראי תשובה שהוא ענה על טיפול בגוזל שנפל מהקן . 2. מאמרון: הסבר על טיפול בגוזל נטוש

למעלה