דחוף
מהו מינון של אקמולי

דחוף../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif מהו מינון של אקמולי

שנותנים לתינוק. כלומר כמה מ"ל אקמולי לק"ג? שירלי.

אצלינו

דניאל בן שנה וחודש ושוקל 10.5 ק"ג והרופאה אמרה לי לתת נור אחד לחום עד 38.5 ומעל לתת נר וחצי (כשאת החצי חותכים לאורך). אני ממליצה לתת נר ולא סירופ, זה יותר בטוח שזה נכנס, אין סיכוי להקאות, יריקות ומשפיע יותר מהר. מצטערת שאין לי תשובה מדוייקת. מיטל

anat30g

New member
אברולט פורטה

במקום נרות אקמולי שצריך לחתוך אפשר להשתמש בנר אברולט פורטה לילדים כמובן. הסבירו לי שיש בעיה עם החדרה של שני נרות או נר וחצי כי החלק בחלחולת (אני חושבת שככה קוראים לחלק הזה בגוף) שמסוגל לספוג הוא קצר מאוד ובהחדרה של שני נרות או נר וחצי רק נר אחד בא במגע עם אותו חלק שמסוגל לספוג את התרופה - כך שהנר השני לא נספג.

אזהרה קלה מחיתוך נרות...

החומר הפעיל אינו מחולק שווה בפרפין ולכן חיתוך נר אינו מומלץ ע"י אף רופא סביר שזכיתי להכיר. חוץ מזה - לתת לילד שכבר משקלו גבוה דיו ל"נר וחצי" את התרופה בנרות ? חלפו ימי ספרטה האיומים, יש שיטות ידידותיות יותר.

אמיר.

New member
איך לחתוך נרות...

לאורך.... עם סכין חם ... (הסבר מרוקחת) אבל נכון שעדיף אקמולי נוזל ( אם הילד לא יקיא) בזמנו כתבתי לטבע למה אין להם חצאי פתילות... אפילו לא טרחו לענות...

נירית1

New member
אקמולי נותנים חצי ממשקל הגוף בcc

ז"א עם הילד שוקל 10 ק"ג נותנים 5 cc לגבי נר- נדמה לי שנר שלם נותנים למשקל 8 ק"ג. שתהיו בריאים

תודה לכולכן ../images/Emo25.gif

ואנחנו דווקא בריאים ומרגישים מצוין. שאלתי בשביל חברה. ואני באמת מעדיפה לתת נרות כי כל תרופה שלא תהיה תומר יורק בבוז החוצה! ושוב תודה, שירלי.

Yarik N

New member
שירלי, נרות??

נכון שזה עובד מהר יותר לעיתים, אבל זוהי פעולה חודרנית ולא נעימה. אני בגישה של לא להוריד חום עד 39.5 ואח"כ קצת קומפרסים או אמבטיה חמימה שמתקררת מעצמה ואח"כ מנסה אקמולי (יש נורופן לילדים שעובד מהר יותר ומחזיק 8 שעות ולא ארבע) ונר רק במקרים שכל האמור לעיל נלעג ע"י מר חום גבוה.

יאריק יקר

לגבי הנר - אין ברירה. כל סירופ שאני מצליחה להחדיר לפיו וגם זה אחרי מאבקים ובכי (קורע לי את ה
) הוא יורק החוצה כך שהוא בעצם לא מקבל את התרופה! הבן של החברה הוא תינוק בן 9.5 חודשים (עוד מעט 10) ועם חום של מעל 38.5 מעלות ושלא מפסיק לבכות ולסבול מהבוקר. אז יש להקל עליו. אני בהחלט חושבת שלא צריך למהר במתן תרופות וגם אני מחכה לחום יחסית גבוה או לילד שממש סובל וקווצ´י כדי לתת אקמולי. שלא נצטרך... שירלי.

דניעל

New member
לא להוריד חום עד 39.5???

הרופא המליץ לנו לתת אקמול החל מ- 38.3. זה גם מה שראיתי בשני ספרים. מתחת לזה נותנים לגוף להלחם לבד במחלה. מעל לזה - מתקרב לגבול המסוכן. ובשבוע שעבר נתנו לבן שלי נר במיון מאחר שהוא הקיא אפילו כפיות של מי סוכר. בהמשך התברר לנו שהוא לא מוכן לבלוע סירופ, גם כשלא הקיא יותר (הוא לא היה חולה מעולם לפני כן, אז לא ידענו מה דעתו על אקמולי), אז המשכנו לתת נרות.

Yarik N

New member
כנראה שאנו קוראים ספרים אחרים ../images/Emo13.gif

זה שהרופא אמר להוריד החל מ38.3 זה לא מפתיע אותי, מפתיעה אותי יותר המהירות בה הם מחלקים אנטיביוטיקה כשזו בעצם אינה התרופה הנכונה לכ-60% בהמקרים, אלא מה? הם צריכים לבדוק יותר לעומק ולכן מוותרים ומחלקים אנטיביוטיקה. לא יועיל לא יזיק? יזיק גם יזיק, כי הגוף מתרגל לאנטיביוטיקה ולכן כל פעם צריך להגדיל את המינון או לקחת אנטיביוטיקה חזקה יותר, ואז כשמגיע היום שבאמת זקוקים לזה - אנחנו בבעיה! בקשר לחום, הומואופטיים רבים יאמרו לך שהחום זו הדרך של הגוף להילחם במחלה וכשהחום ב39 מעלות הכדוריות הלבנות בעיצומה של המלחמה נגד החיידק, נכון שזה לא נעים לילד אבל זה מחזק את המערכת החיסונית שלו, הורדת החום גובלת לעיתים בנזק למערכת החיסונית והתמשכות ימי המחלה של הילד מעבר לנדרש. (זה בכל מקרה מה שכתוב בספרים שלי....)

לנו הרופא אמר שהיום כבר לא נותנים

נרות אלא סירופ שירה קיבלה 5CC למשקל 8 קילו לגבי זה שתומר יורק את התרופה אז גם שירה היתה ככה ופיתחנו שיטה משתמשים במזרק קטו ולא בכפית שמגיעה עם הסירופ שמים מוצץ בפה (בתקווה שהוא לוקח מוצץ) ואז מוציאים את המוצץ ומקרבים לפה וכשהיא פתוחת את הפה למוצץ מתיזים חצי מהמזרק ושמים לה את המוצץ וככה חוזר חלילה עד שכל התרופה בפה אצלנו זה ממש עובד בהצלחה ושכולנו נהיה בריאים
* מיליון

תודה אבל לצערי יש לי ילד בעל כוח

רצון ונחישות שאי אפשר עליו... מוצץ הוא לא לוקח (אוי, כמה שניסינו אבל לא!) ומה לא ניסינו כדי לתת תרופות בנוזל: בכפיות שונות, במסרקים בגדלים שונים, במוצץ שהוא מזרק (איזימד) ה-כ-ל. אבל גם בשיטות בהן אנחנו מצליחים לחדור מבעד ללסתות הברזל הכפוצות שלו הרי שכפי שאמרתי הוא יורק. כשאנחנו צריכים לתת לו תרופה בנוזל הרי שאנחנו מתעקשים רק על תרופות שאפשר להוסיף לבקבוק האוכל... תודה בכל אופן על הנסיון לעזור. ולמה הרופא אמר ש"היום כבר לא נותנים נרות אלא סירופ"? שירלי.

לא יודעת למה הרופא אמר אבל זה

מה שהוא אמר, הייתי כמובן מתייעצת עם עוד רופא, אצלנו שירה בינתיים לוקחת סירופ אז הפסקתי עם נרות.

anat30g

New member
סביר להניח

שהרופא יעץ להפסיק עם נרות אקמולי - לא בגלל שהם לא טובים או לא יעילים - אלא שמשקל הילדה שלך גדול מכמות החומר של נר אחד ובגלל שלא מומלץ להחדיר שני נרות - עדיף נוזל...

**סיגל**

New member
מינון

לשים לב שהמינון הוא לחומר הפעיל (!!!) ולא לסירופ. צריך לבדוק על הקופסא כמה פרצטמול יש בתוך מנה אחת של נר, או 5 מ"ל - שזה כפית. ולפי זה לחשב 10 - 15 לכל ק"ג של משקל הגוף. למשל אם הילד שוקל 10ק"ג, המינון שיתאים לו הוא 10 עד 15 ג´ פרצטמול, ואם יש כדור שמכיל 250ג´ פרצ´ צריך לתת חצי כדור. זה החישוב
...אם מישהו הבין משהו...

למעלה