דחוף!

מאיר49

New member
דחוף!

מישהו יכוול להגיד לי איך לטפל בכלב בן 3 שבועות בערך? הוא שותה חלב כל איזה שעה, אבל זה כל מה שהוא צריך? אם זה לא המקום לשאול מישהו יכול להפנות אותי אל המקום??

Michelle1

New member
כלב בן 3 שבועות

חייב חלב מיוחד לגורים, חלב פרה עלול לגרום לו שלשולים. האמת היא שהוא כבר קרוב לגיל שבו הוא יכול להתחיל גם אוכל מוצק, אבל לא הייתי עושה זאת ללא התייעצות עם וטרינר. אני מניחה לפי שאלתך שאמו ואחיו אינם בנמצא. אתה חייב לדאוג לו גם לחיברות נאות (סוציאליזציה) לסידורי שינה שיהיו קרובים ככל האפשר לשינה המכורבלת עם חום ואהבה שהאמא והאחים היו מספקים: לסדר לו סלסלה מרופדת, לקחת צעצוע פרוה, להטמין בו בקבוק חם (כמו של הסבתות) וגם שעון שמתקתק באותה החבילה. זה ידמה את הלמות הלב של האמא והאחים וינסוך בו בטחון. הדאגה לבריאותו היא חלק קטן מהבעיה. כוון שהוא הופרד בגיל ממש צעיר מהשאר וחלק מהותי מההתפתחות של הכלב הוא תהליך הלמידה מהאמא והאחים. ממש ממליצה לפנות לוטירינר קודם כל

Michelle1

New member
חלב לגורים

ניתן להשיג בחנויות חיות מחמד אולי גם בבית מרקחת. תכנס לאתר המצורף, יש מספר מאמרים על גידול גורים, כלל מאמר על טיול בגורים יתומים.

shanty.G

New member
שלום מאיר

בנוסף לתשובותיה המלומדות של מישל, אני ממליצה לך לעשות חיפוש בפורום חיות מחמד בתפוז, תמצא שם הרבה חומר על גידול גורים
וגם לפנות בשאלות בפורום - אני בטוחה שתקבל הרבה עזרה
. ובכל מקרה, לפנות כמובן לוטרינר להדרכה מקצועית וחיסונים. בהצלחה!

טיפול בגור בן 3 שבועות

הי מאיר. חלב פרה אינו מתאים תמיד לגורי כלבים, והוא עלול לגרום להם לשלשולים. מה שאתה כן יכול לעשות זה לקנות תחליפי חלב - כמו זה שנותנים לתינוקות - למשל מטרנה או סימילאק ולת לו בכלי לא עמוק. אם הוא לא אוכל לבד - נסה להאכיל אותו בעזרת בקבוק לתינוק.... זה גם כיף לך, וגם טוב לגור. נסה לבדוק אם יש לו שיניים, ולעבור בהדרגה למזון גורים מוצק, המורטב במעט מים (שירככו את המזון). לדעתי, עוד לא הגיע הזמן לעבור למזון מוצק. הוא צעיר מדי. נסה דייסות, ומזון לתינוקות. והעיקר - כמו שאמרו לך - דאג לו למקום רך וחמים, כמו שאימו היתה דואגת לו. (מצאת אותו ?)

למעלה