דחוף!!!

gilad44

New member
דחוף!!!

מה הקשיים של שבי ציון(אני יודע) וכיצד הם פתרו את הבעיות(קצת פחות יודע)

al-x

New member
לא נראה לי שהם פתרו את הקשיים, ואם

כן אז זה לא מוזכר. הקשיים העיקריים היו: *העמים הנוכרים אשר ישבו בארץ: א) האשדודים, העמונים, האדומים והערבים אשר חששו שכעת כאשר הגולים חזרו הם ידרשו חזרה את האדמות אשר היו שייכות להם לפני הגלות. ב) הפקידים הפרסים אשר ראו ששבי ציון הגיעו עם רשיון שיבה, בעקבות כך הפקידים הפרסים חששו שבגלל השבים הם יאבדו את משרותיהם. *השומרונים - השומרונים הובאו לא"י במאה השמינית לפנה"ס על ידי המלכים האשורים. השומרונים ראו את עצמם כיהודים לכל דבר וטענו שהם מקבלים את הדת היהודית ושהם שומרים עליה כבר מאות שנים, עקב כך הם דרש להשתתף בבניית בית המקש. השבים סירבו לקבלם משום שהם טענו שהשומרונים אינם יהודים אלה מתייהדים. השומרונים אשר היו השכבה העליונה של הנוכרים בארץ הבינו שאם המצב יימשך הם עלולים לאבד מכוחם והשפעתם. עקב הסירוב של השבים לתת לשומרונים להשתתף בבניית בית המקדש היחסים ביניהם היו מעוכרים. עוד משהו? שני קשיים הנ"ל מספיקים או שבבגרות עלולים לדרוש מני יותר? אילו עוד קשיים מרכזיים יש?

gilad44

New member
המשך

*הקושי להתאחד עם היהודים בארץ *הסכסוך בין משפחת הכהונה למשפחת בית דויד *מות כורש והצורך להציג אישור חדש *קשיים כלכלים שלא אפשרו ליהודים להתפנות לעבודות השיקום זה רק נקודות כמובן שחייבים לפרט רק אין לי כוח אבל מה בקשר לפתרונות של בעיות אלה?

למעלה