דחוף!!!

haiil

New member
דחוף!!!

אני בכיתה יא´ ויש אפשרות בבית ספר שלי להרחיב מכיתה יוד שני מקצועות בחירה לחמש יחידות. אחד מהמקצועות שהרחבתי היה כימיה. השנה אמורה להיות לי את בחינת הבגרות של 3 יחידות ושנה הבאה עוד 2. את השנה שעברה סימתי בכימיה עם 83 וגם זה בקושי רב. אני תלמידה ששואפת לגבוה ולכן התלבטתי להחליף את מקצוע הבחירה למדעי החיים (ביולוגיה). בביולוגיה הציונים שלי כנראה יהיו יותר גבוהים כי המקצוע יותר מעניין אותי ויותר קל לי ובנוסף השנה עושים את כל 5 יחידות בביולוגיה במכה ככה שזה מוריד לי עומס משנה הבאה יב´. בחופש סוכות עלי להשים את כל החומר שמגמת ביולוגיה למדה שנה שעברה והשנה וזה לא מעט חומר. השאלה שלי אם הבחירה שלי נכונה והאם אכן עלי לפרוש מכימיה? הרי כימיה הוא מקצוע חשוב ושמעתי שהוא נותן בונוס באוניברסיטאות. לא נראה לי שאני מעוניינת ללמוד בלימודים גבוהים מקצוע שקשור לכימיה והנדסה ולכן חבל שאקרע לחינם את התחת השנה ושנה הבאה בכימיה, לא?

יחידות לימוד

הבונוס הניתן לכימיה זהה לזה הניתן לביולוגיה כך שמבחינה זו השנוי חסר משמעות. ידע בכימיה עשוי להיות רלבנטי אם תבחרי מקצועות מדעיים והנדסיים מסוימים. עם זאת, גם אם לא תבחני בכימיה תוכלי ללמוד את אותם מקצועות, אבל ימליצו לך להשלים ידע בקורס קיץ לפני תחילת הלימודים (רפואה למשל).השלמה כזו היא קורס של כחודש, וגם כאלה שלמדו נוטים לקחת אותו כדי לרענן ידע שהעלה אבק במהלך השרות הצבאי. כיון שאת מאפיינת את עצמך כהישגית נראה לי שיותר חשוב מבחינתך להגיע לממוצע בגרות הכי גבוה אפשרי כדי להגדיל את סכויי קבלתך לחוגים היותר מבוקשים באוניברסיטה , אם תרצי לבחור באחד מהם. מבחינה זו אם את מעריכה שתגיעי להישג גבוה יותר בביולוגיה, לכי על זה.

למעלה