דחוף!

• פותח הנושא mlfr
  • פורסם בתאריך

mlfr

New member
דחוף!

מלשב"ית שאמורה להתגייס בחודש הבא לשב"ס
הגישה בקשה לפני מספר חודשים שיכירו בה בתור חיילת בודדה(חייל בודד חריג)
על רקע אלימות מינית מצד האב בבית.
הנערה הוצאה מביתה (מרצונה החופשי וללא כל צו מבית משפט) למסגרת פנימייתית בגיל 14 וחזרה לגור עם הוריה כשמלאו לה 18.
במהלך התהליך שיכירו בה בתור חיילת בודדה היא הגיעה לראיון אצל הקצינת ת"ש.
הנערה סיפרה באופן גלוי על המצב בבית,הביאה דוגמאות ואף שלחה חוות דעת מגורמים טיפוליים.
הקצינת ת"ש הגיבה לסיפור של הנערה בחוסר רגישות :"אהה...אז לא מדובר באונס,רק מגע...אז את יכולה לחיות בבית ברמת העקרון"
לאחר מספר חודשים הבקשה נשללה.
הנערה התקשרה ללשכת הגיוס וביקשה זימון נוסף אצל המשקית ת"ש על מנת לערער על החלטה ולברר מדוע היא נשללה.
בזימון עצמו נמסר לנערה כי אין ביכולתה לערער על ההחלטה בשלב זה מפני שהגיוס מתקרב ועליה להגיש בקשה מחדש רק אחרי הגיוס.
הסיבה לכך שהבקשה נשללה היא מפני שהנערה גרה עם ההורים והם מממנים אותה כלכלית
היו ניסיונות כושלים מצד הנערה לדבר עם גורמים מעל הקצינה...
איך ניתן לערער על הבקשה באופן מיידי ולתת סיוע של מגורים לאותה נערה?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
תודה מראש.

royfalah

New member
הייתי ממליץ

הייתי ממליץ אולי לפנות באופן מיידי לנקח"ל (נציב קבילות החיילים) ואולי שם יוכלו לעזור ובאופן מהיר.
בבקשה טופס להגשת הקבילה: http://147.237.76.31/1116-he/Nakhal.aspx

באתר הזה יש גם הרבה מידע על הנציב.
לפי מקרים ששמעתי הם מטפלים מהר וביעילות, שווה לנסות ולפנות.

mlfr

New member
תודה :)

חשבנו על קבילה אבל לפי מה שהבנתי קבילה לא מבטיחה שיכירו בה בתור חיילת בודדה...הבנתי נכון?

royfalah

New member
תגובה

הקבילה בטוח לא יכולה להזיק.
מקסימום זה ימריץ את הצבא להתייחס לפנייה ולטפל בבעיה.

Maldini Girl

New member
אני לא מצליחה לחשוב על דרך שבה בטוח

יכירו בה כחיילת בודדה, אבל נציב קבילות חיילים חייב להתערב פה, כי לדעתי התגובה של קצינת הת"ש היא ברמת השערוריה (אפילו אם מבחינת הצבא קצינת הת"ש צודקת ואין עילה לתת לה זכויות של חיילת בודדה חריגה, עדיין ראוי היה לא להגיב בצורה שבה הגיבה קצינת הת"ש)

אולי אפשר להתייעץ עם קצין העיר בעיר מגוריכם, אולי יהיו לו רעיונות איך לעזור.
בהצלחה!!

Double Oxygen

New member
תגובה

שלום,

אני נאלצת להסכים עם הבחור מעליי...
הפתרון לא צריך להגיע דרך קבילות חייילם אבל במקרה הזה מדובר גם על התנהגות לא הולמת של קצינת הת"ש וגם על טיפול לקוי.
זה נכון שיש הרבה אנשים שמנסים להתחמק בדרכים לא מקובלות אבל נשמע מהסיפור של הבחורה שהיא מעוניינת להתגייס ורק לא רוצה להישאר בבית.
מה שכן,הליכים כאלה באמת לא יכולים להתבצע קרוב כל כך לגיוס אבל אם באמת חשוב לכם להשפיע לפני אז אפשר לפעול בצורה שכבר הוזכרה-לפנות בהקדם לנציב קבילות חיילים,אפילו כבר מחר בבוקר.
תספרי את הסיפור בדיוק כמו שתיארת כאן,תצייני גם את הטיפול הלקוי של אותה קצינה שמעיזה לדבר ככה.

אני בטוחה שבסופו של דבר תצליחי לעזור לה ולחלץ אותה מהמצב.

בהצלחה.

mlfr

New member
תגובה

אתמול עשיתי קצת שיעורי בית וקראתי חומר באינרנט כדי להבין אם הצבא בכלל יכול להכיר בה כחיילת בודדה.
דבר ראשון,הבנתי שכל בקשה עוברת דרך מפקד הלשכה (שאם זה נכון אז המצב ממש עצוב).
דבר שני,אחרי המון חיפושים הגעתי למרכ מהו"ת הבנתי שהם מטפלים בפגיעות מיניות ואלימות במשפחה שהיא לאו דווקא במסגרת הצבא (אני מעלה פה נקודה למחשבה).

בגדול אני לא רואה סיבה שלא יכירו בה כחיילת בודה.
היא הוכיחה בכל דרך אפשרית שהיא דוברת אמת-אי אפשר היה לפספס את המצוקה שלה.
פשוט מאוד בחרו לטאטא הכל מתחת לשטיח וזה לא מקובל בשום צורה.

הם הסתמכו על הביקור בית.
נכנסו לבית גדול,ראו שאין בעיה כלכלית,שני הורים מחייכים שרוצים קשר עם הנערה (כי קל מאוד לטשטש את המקרה באמצעות חיוך)
והניחו לנושא.

ידוע לכם אם כל בקשה באמת עוברת דרך מפקד הלשכה?
ואם כדאי באמת לפנות למרכז מהו"ת?

מצטערת על החפירה.
ושוב,תודה על התייחסות :)

למעלה