דחוף.

דחוף.

רשמתי לכם לפני מספר ימים בנוגע לצהרון. החלטנו בשיתוף עם המנתחת שלנו לרשום אותו לצהרון. עכשיו הודיעה לי האחראית במנהל החינוך שאי אפשר לרשום אותו לצהרון ללא סייעת. מה אומר החוק בעניין הזה... אשמח אם תפנו אותי למקור שיש לו מידע וידע בנושא... בלשכה המשפטית באלוט אין ידע בנושא. תודה....

TikvaBonneh

New member
תתחיל מזה שתבקש את הסרוב בכתב

זה לא נראה לי חוקי, הרי הילד הולך לבית הספר ללא סיוע יום בשבוע. האם האחראית הציעה לך אלטרנטיבה? צהרון אחר?

אז ככה...

קודם כל תודה תקווה על המענה המהיר...
יש לי את זה בכתב (נשלח במייל) הילד בגן חובה שנה שלישית בשילוב.
העניין הוא שהיא לא מונעת להרשם לצהרון. אלא מקבילה את זה שתהיה נוכחת סייעת.
אני בטוח שזה לא חוקי אבל מעדיף לבסס את העמדה שלי. ובכל מקרה גם אם כן עדיין האחריות לסייעת צריך להיות של החינוך / עירייה ולא של ההורים....
לא הציעה שוב תחליף. ומן ההגיוני שימשיך בצהרון שמתקיים בגן שלו שבו הוא מכיר את שאר הילדים.

תודה.

TikvaBonneh

New member
הצהרון שייך לחברה למתנסים?

ראיתי שיש טופס שמחתימים את ההורים במידה ורושמים ילד עם מגבלה רפואית. יכול להיות רלוונטי לכם?
עמודים 56-57 במסמך הזה
אני אברר בקבוצות הורים בפייסבוק אם נתקלו בבעיה כזו.

הצהרון מופעל ע"י העירייה.

שוחחתי עם הגננת ואין לה מידע בנושא...
רק ציינה שבשנה שעברה הורחק ילד מהצהרון לשלושה חודשים עקב בעיות התנהגות.
טוענת שזה לא חינוך חובה אלא רק השלמה....
יש בזה משהו לדעתי.... יכול להיות ש "האחראי" יכול שלא להרשות רישום במקרים חריגים...

עצה שלי כבר לא רלונטית עבורך אבל בכל זאת

אני ארשום.
אם לדעתך בנך יכול להיות בלי סעיית, אז לא היה צורך לדווח לצהרון על אבחנת אוטיזם. אם הוא לא מסוגל להיות בלי סעיית אז תקח לו סעיית על חשבונך.

אתה חייב לדווח על בעיות רפאיות שיכולות להפריע לפעילות של צהרון. אם הוא לא צריך סעיית אז אוטיזם לא אמור להפריע. ואז לא חייב לדווח.

למעלה